Widok

powikłania po wirusie bostońskim

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój trzylatek miesiąc temu chorował na wirus bostoński. Później zaczęła schodzić mu skóra z opuszka palców.A dzisiaj zauważyłam, ze schodzi mu paznokieć. czy ktoś spotkał się z takimi powikłaniami?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9
Witaj. Moj maly miesiac temu tez mial tego wirusa i od jakiegos czasu widze ze schodzi mu wlasnie skora kolo duzego palca u nogi...kurcze..moze to faktycznie ma zwiazek z tym wirusem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
jak moja corcia chorowała to trsoszke czytałam i faktycznie moze zejsc paznokiec u nas skonczylo sie na zejsciu skory z tym ze corcia miała niewiele krostek
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak to powiązane; pediatra uprzedzała nas,że może schodzić skóra i całe paznokcie (moja dwójka właśnie skończyła wysypkę,mam nadzieję,że ominą nas problemy z paznokciami:/)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas już też całe palce obskubane
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziękuję za odpowiedzi. U nas po wysypce najpierw zeszła skóra z palców dłoni, później z palców stóp, a teraz schodzą 3 paznokcie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas 3 schodzące paznokcie .....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziewczyny a co robiłyście z tymi paznokciami? tzn. jak je pielęgnowałyście?
Mój syn też ok. 1 miesiąca temu miał wirusa bostońskiego, potem schodziła mu skóra na palcach u rąk i nóg, pojawiły się nawet zmiany na skórze głowy, coś jak liszaj, ale szybko minęło. Do tej pory był spokój, tylko paznokcie zaczęły wyglądać jakby brakowało im witamin i jakby miały się złamać w pół. Zrobiłam badania morfologiczne i wszystko ok. A dziś w przedszkolu dwa paznokcie brzydko się naderwały, naderwanie jest poziome, tak w połowie paznokcia. Po powrocie z przedszkola umyliśmy porządnie rączki, obcięliśmy paznokcie na tyle, na ile Młody pozwolił i przykleiłam delikatnie plaster, aby nie zerwał paznokci na dobre. Nakleiłam tak, aby powietrze dochodziło. A teraz siedzę w necie i szukam na ten temat jakichś informacji. Co jeszcze mogę zrobić? Wyczytałam, że powinno się jechać na całkowite zerwanie paznokcia, ale aż nie chce mi się w to wierzyć. Młody nie skarży się jakoś specjalnie na ból.
Jak to było u Was? Poradźcie, co jeszcze można zrobić?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
TAK TAK to są niestety sprawy po przebytej chorobie bostońskiej miesiąc temu byliśmy w szpitalu właśnie z bostonką i Pani przy wypisie powiedziała że moga wystąpić jakiś czas po chorobie takie właśnie rzeczy najgorsze to schodzenie paznokci...Schodzącą skóre trzeba mocno nawilżać maściami,kremami np...nivea
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://forum.trojmiasto.pl/Zmienione-paznokcie-po-wysokiej-goraczce-t487930,1,16.html
U nas był problem z paznokciami po wirusówce z wysoką gorączką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki dziewczyny, czyli natłuszczać, odżywiać i czekać aż odrosną nowe :) przestraszyłam się, nie wiedziałam że po bostońce mogą być problemy z paznokciami :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w ogóle nie skojarzyłam problemów z paznokciami i wysokiej gorączki. Spanikowana wysłałam Męża z Młodym do dermatologa, w trybie natychmiastowym ;) teraz już jestem "mądrzejsza" ;) a pazurki bardzo szybko odrosły :) w sumie tylko smarowałam olejem kokosowym ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
dziewczyny a przemywałyście te pazurki rivanolem albo szarym mydłem? A co myślicie o zwykłej oliwce dziecięcej?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ehh, czemu nie znalazlam wcześniej tego watku? Latalam z dziecmi do pracowni mikologicznej w poszukiwaniu grzybic i innych cudow, bo moim dzieciom nagle zaczęły schodzić paznokcie, a kilka tygodni temu przechodzili wirusa bostonskiego... Lekarze też nic nie skojarzyli:/ podbijam dla innych nieswiadomych...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak wyglądała wysypka Waszych dzieci przy chorobie bostońskiej?Głównie chodzi mi o lokalizację?Bardzo proszę o odpowiedź.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas była rozsiana prawie wszedzie, a nie tylko na dloniach i stopach, jak piszą. Glownie byly to konczyny i tulow.
Rozumiem,dziękuję.Ja się dziwię,bo u mojego dziecka jest wysypka na klatce piersiowej,udach,pośladkach,buzi ale właśnie nie na dłoniach ani podeszwach stóp,a lekarka idzie w zaparte,że to nie co innego tylko choroba bostońska.Wiem też,że czasem różne schorzenia dają niecharakterystyczne objawy i w związku z tym mam mętlik w głowie.Czy Wasze dzieci miały nadkażenie bakteryjne i podawany antybiotyk?Ile czasu po chorobie poszły do przedszkoli/szkół?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
My mieliśmy klasyczny wysyp, dłonie, stopy.
3 mce później kolejna bostonka - tylko w buzi, gardle. Dużo gorsza bo dziecko nie jadło. Rany bolaly także w nocy.
Trzeci raz 4 krostki, na wewnętrznej stronie jednej dłoni.
A tak nawiasem,czy obecnie w przedszkolach/szkołach panuje zachorowalność na wirusa bostońskiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hop hop,jak to jest w końcu z tym wirusem??Proszę o odpowiedź.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry