Widok

pozytywny test ciążowy - CO DALEJ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny, spóznił mi sie okres, zrobiłam test ciązowy i wynik wyszedł pozytywny:)
prosba o rade - CO DALEJ? czy/kiedy mam isc do lekarza? czy/jakie mam zrobic badania? itp itd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
idź do lekarza:) zacznij bardziej dbać o siebie i o maleństwo, nie przemęczaj się....
zapisz się i tak musisz iść więc lekarz wszystko ci wytłumaczy nie musisz koniecznie iśc w tych terminach 6-7 tydzień...
ja tam jak tylko podejrzewałam to pobiegłam...
dobrze rozumiesz :)
dzięki, czyli jeżeli piszecie ze do lekarza w 6-7 tyg to iczyć od dnia ostatniej miesiączki, dobrze rozumiem?
Data wg OM to data od pierwszego dnia miesiączki.
Drugi termin (nie zawsze pokrywający sie z pierwszym) ustala lekarz na podstawie wielkości dziecka na USG.
dziewczyny, głupie pytanie :) od kiedy liczy się tygodnie ciąży? od daty ostatniej miesiączki czy poczęcia?
Beta na klinicznej kosztuje 15 zł, laboratorium czynne od 7.30 do 14 :) Odbiór wyniku następnego dnia.
Beta w Invikcie kosztuje, jak się nie myle, ok. 30 zl.
Jak robisz rano, to wynik masz tego samego dnia, a od chyba 12, czy 13 możesz go już sprawdzić przez internet.

Jeśli się dobrze czujesz, to nie ma sensu robić badań typu morfologia, czy mocz prywatnie, poczekaj niech gin da Ci skierowanie.

Poza tym - nie wiem jak uważasz, ale nawet jeśli chodzisz tylko prywatnie, to na czas ciąży radziłabym Ci się zapisać gdzieś na NFZ. Wiadomo - i tak możesz (a nawet powinnaś) chodzić do swojego zaufanego, ale od tego z NFZu dostaniesz skierowania na badania i zawsze trochę przyoszczędzisz :)
jezeli chodzisz do gin. na nfz to dostaniesz skierowanie na badania bezpłatne jezeli prywatnie to niestety mussz zapłacic ja nie pamietam juz ile się płaciło wiec nie bede cie wprowadzac w bład
Gratki !!!
dziekuje Wam , oj ciesze sie cieszę a do lekarza to juz isc z jakimis wynikami badan podstawowych typu morfologia, mocz itp?
ile kosztuje beta?
Gratulacje! Ale masz fajnie - aż Ci zazdroszczę :) Kwas foliowy, kwas foliowy i jeszcze raz kwas foliowy - mi mój gin mówił nawet, że te standardowe, dostępne w aptekach środki mają go w dawce "takiej sobie", więc oprócz tabletek jeszcze dieta bogata w kwas powinna być. Ja np dostaję od niego recepty na taki o 10-krotnie większej niż standardowa dawce, no ale ja niestety mam problemy :(

I tak jak dziewczyny mówią - zrób betę i umów się do gina na jakiś 7 tc.
No i ciesz się :))))
gratulacje :)))))cieszyc sie !!!!!!!!!!fantastyczny czas przed Toba :))))
Śniło mi się dziś, że jestem w ciąży :) Sen był tak realny, a gdy rano otworzyłam drzwi do biura zobaczyłam dzidzię :) Moja koleżanka z pracy zrobiła niespodziankę i przyjechała ze swoją córeczką :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
polecam zrobić betę - dla potwierdzenia ciąży:)
kwas foliowy -jak najszybciej (jak również witaminy dla kobiet w ciąży np. feminatal metafolin). Wizyta wskazana ok. 6tc, wówczas jest szansa na zobaczenie zarodka :)

GRATULACJE!
Gratulację!!!!!!
teraz tak jak piszą dziewczyny, do lekarza za 2-3 tyg.
i w kwietniu zostaniesz mamą!!!!!!
spokojnie:) zapisz się do lekarza bierz kwas foliowy nie przemęczaj się, nie noś ciężkich rzeczy, lekarz da skierowanie na badania krwi i moczu zrobi usg :)
No przede wszystkim co zrobić?- cieszyć się:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratulacje :) Też polecam wizytę u lekarza ok 7tc :) będzie już przynajmniej coś widać :)
Piękny okres przed Tobą :)
Ale fajnie, gratulacje :-))))
Na początek wybierz się na badanie Beta Hcg i powtórz je w odstępie 48 godzi. W zależności który to tc umów się do lekarza ok 6-7 tc, wtedy powinien być już widoczny zarodek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry