Widok
gosia szukaja ze srednim na policji do pracy w sluzbie cywilnej i do urzedow miasta wojewodzkich roznych... podaje ci namiar mzoe cos tu znajdziesz www.usc.gov.pl zjezdzasz na dol strony i [po lewej stronie masz na ciemnym tle "PRACA W SLUZBIE CYWILNEJ" klikasz na ogloszenie wynajdujesz woj. pomorskie iiii powodzenia ;))
łapka ;)
pierwszy raz jak usłyszałam taki tekst to mnie zamurowało, zastanawiałam się czy źle słyszę czy pracodawca zwariował ;)
za to kiedyś wynalazłam na stronie, do której linka podałaś fajne ogłoszenie o pracy w policji, zgłosiłam się i poproszono, żebym czekała na telefon. Nikt się nie odezwał, więc trudno, po pół roku przypadkiem się dowiedziałam, że byłam na liście zakwalifikowanych, ale jakoś nikt mnie nie powiadomił... =/
pierwszy raz jak usłyszałam taki tekst to mnie zamurowało, zastanawiałam się czy źle słyszę czy pracodawca zwariował ;)
za to kiedyś wynalazłam na stronie, do której linka podałaś fajne ogłoszenie o pracy w policji, zgłosiłam się i poproszono, żebym czekała na telefon. Nikt się nie odezwał, więc trudno, po pół roku przypadkiem się dowiedziałam, że byłam na liście zakwalifikowanych, ale jakoś nikt mnie nie powiadomił... =/
Może nie jest to zbyt ambitna praca, ale moja koleżanka poszła do MC donalda, dostaje 1000 zł na ręke i jeszcze może sobie wybierać kiedy chce pracować.
Myślę, że to w porządku opcja nie dla super wymagających, a poszukują do każdego MC w trójmieście, wiec można sobie wybrać blisko domu.
Moja koleżanka jest zadowolona...
Myślę, że to w porządku opcja nie dla super wymagających, a poszukują do każdego MC w trójmieście, wiec można sobie wybrać blisko domu.
Moja koleżanka jest zadowolona...
tonya napisał(a):
> idz na poczte tam wisza ogloszenia ze szukaja, bo u mnie tez
> wisi. podobno ladnie placa na kasie w praktikerze 1500 zl na
> reke. bo kolega mnie zapraszal ;))
>
Poważnie aż 1500zł??!! Moja koleżanka pracuje w sekretariacie w kancelarii, a wyciąga chyba ok. 1200 zł. Skandal w biały dzień, żeby w kancelarii się mniej zarabiało niż w praktikerze
> idz na poczte tam wisza ogloszenia ze szukaja, bo u mnie tez
> wisi. podobno ladnie placa na kasie w praktikerze 1500 zl na
> reke. bo kolega mnie zapraszal ;))
>
Poważnie aż 1500zł??!! Moja koleżanka pracuje w sekretariacie w kancelarii, a wyciąga chyba ok. 1200 zł. Skandal w biały dzień, żeby w kancelarii się mniej zarabiało niż w praktikerze
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
hehe mi w zawodzie ciekzo znalezc dlatego chce isc do tej policji sprobowac, miesiac temu oblalam sprawnosciowke, ale jest jakis dodatkowy pobor teraz i dzownili zebym skladala papiery. no to skladam, zobaczymy. nauczycieli jezyka polskiego i logopedow nie szukaja, po kiego grzyba konczylam studia i 2 specjalizacje...
Gosiu jezeli chodzi o prace to Ci zbyt nie pomoge sama jej szukam ale wejdz na gazetapraca.pl , pracuj.pl ,eplus.gov.praca.pl w kazdym razie nie przebieraj bo nie jeste az tak dobrze ja teraz zaluje. w jednej z wypowiedzi zauwazylam ze wypowiadasz sie na temat pana tadeusza i zascianka bylas tam opisz mi jak atmosfera, jedzenie, obsluga, oswietlenie mam wesele na 120 osob w p tadku czy nie jest to za duza sala?
a jak wyglądaja w praktyce te testy sprawosciowe do POlicji??? bo mi sie marzy wojo albo cos mundurowego,ale chyba za słabo bym wypadła w rekrutacji na studia wojskowe .
Wiecie co jak szłam do szkoły zawodowej to mialam mieszana uczucia. z jednej strony to byl moj wymarzony zawód i moja pasja a z drugiej gadanie ludzi dookola "idz do liceum bedziesz miała mature i itd a po zawodówce co??"
Skończyłam szkołę zawodową, robię technikum i chce uczyc sie dalej. Tylko że ci ktorzy się śmiali że idę do zawodówki teraz zasuwają w barach i myją gary a ja robie to co lubie i jestem dumna z tego że podjęłam taką decyzję. I to nie jest prawda że do szkoły zawodowej idą "głąby" ja się dostałam do liceum do ktorego skladałam papiery ale wybralam swoja pasje. Bo najważniejsze jest to żeby robić to co się lubi. I różnica miedzy mną a moimi koleżankami ktore pokończyły liceum jest taka że ja w tej chwili nie martwie sie o pracę a one tak, ja jestem samodzielna i zarabiam sama na siebie. A one?? no coż nadal są na utzrymaniu rodziców
Skończyłam szkołę zawodową, robię technikum i chce uczyc sie dalej. Tylko że ci ktorzy się śmiali że idę do zawodówki teraz zasuwają w barach i myją gary a ja robie to co lubie i jestem dumna z tego że podjęłam taką decyzję. I to nie jest prawda że do szkoły zawodowej idą "głąby" ja się dostałam do liceum do ktorego skladałam papiery ale wybralam swoja pasje. Bo najważniejsze jest to żeby robić to co się lubi. I różnica miedzy mną a moimi koleżankami ktore pokończyły liceum jest taka że ja w tej chwili nie martwie sie o pracę a one tak, ja jestem samodzielna i zarabiam sama na siebie. A one?? no coż nadal są na utzrymaniu rodziców
demolka tak jest zgodze sie z toba np fryzjerow potrzebuje kazdy zakład szlak mnie trafia bo np pluje sobie w tważ ze czemu tam nie poszłam.
Ale rodzice nawet ne chcieli słyszec o zawodowce dlatego po liceum niby mam jakies wykształcenie tylko zawodu mi brak:(
ale mozzzzzzzzzze kiedys znajde jakas sensowna prace:(
Ale rodzice nawet ne chcieli słyszec o zawodowce dlatego po liceum niby mam jakies wykształcenie tylko zawodu mi brak:(
ale mozzzzzzzzzze kiedys znajde jakas sensowna prace:(
demolka napisał(a):
> Wiecie co jak szłam do szkoły zawodowej to mialam mieszana
> uczucia. z jednej strony to byl moj wymarzony zawód i moja
> pasja a z drugiej gadanie ludzi dookola "idz do liceum bedziesz
> miała mature i itd a po zawodówce co??"
> Skończyłam szkołę zawodową, robię technikum i chce uczyc sie
> dalej. Tylko że ci ktorzy się śmiali że idę do zawodówki teraz
> zasuwają w barach i myją gary a ja robie to co lubie i jestem
> dumna z tego że podjęłam taką decyzję. I to nie jest prawda że
> do szkoły zawodowej idą "głąby" ja się dostałam do liceum do
> ktorego skladałam papiery ale wybralam swoja pasje. Bo
> najważniejsze jest to żeby robić to co się lubi. I różnica
> miedzy mną a moimi koleżankami ktore pokończyły liceum jest
> taka że ja w tej chwili nie martwie sie o pracę a one tak, ja
> jestem samodzielna i zarabiam sama na siebie. A one?? no coż
> nadal są na utzrymaniu rodziców
To fakt, ja, szukając pracy, też plułam sobie w brodę, że uparłam się na liceum, gdybym poszła do technikum miałabym jakiś dyplom, coś więcej niż tylko maturę i na studia mogłabym pójść tak samo jak po ogólniaku. Ale wytłumacz to nastoletniemu człowiekowi, który często jeszcze nie do końca wie czego chce od życia.
> Wiecie co jak szłam do szkoły zawodowej to mialam mieszana
> uczucia. z jednej strony to byl moj wymarzony zawód i moja
> pasja a z drugiej gadanie ludzi dookola "idz do liceum bedziesz
> miała mature i itd a po zawodówce co??"
> Skończyłam szkołę zawodową, robię technikum i chce uczyc sie
> dalej. Tylko że ci ktorzy się śmiali że idę do zawodówki teraz
> zasuwają w barach i myją gary a ja robie to co lubie i jestem
> dumna z tego że podjęłam taką decyzję. I to nie jest prawda że
> do szkoły zawodowej idą "głąby" ja się dostałam do liceum do
> ktorego skladałam papiery ale wybralam swoja pasje. Bo
> najważniejsze jest to żeby robić to co się lubi. I różnica
> miedzy mną a moimi koleżankami ktore pokończyły liceum jest
> taka że ja w tej chwili nie martwie sie o pracę a one tak, ja
> jestem samodzielna i zarabiam sama na siebie. A one?? no coż
> nadal są na utzrymaniu rodziców
To fakt, ja, szukając pracy, też plułam sobie w brodę, że uparłam się na liceum, gdybym poszła do technikum miałabym jakiś dyplom, coś więcej niż tylko maturę i na studia mogłabym pójść tak samo jak po ogólniaku. Ale wytłumacz to nastoletniemu człowiekowi, który często jeszcze nie do końca wie czego chce od życia.
nie nerwuj sie. ja szukalam rok czasu zanim znalazłam cos co mi pasuje:)
nie załamuj sie.
szukaj w necie, wysyłaj cv, kupuj gazete wyborcza w poniedziałek.
ja na razie nic nie wiem o pracy, ale tez proponowali mi akwizycje
a nie chciałabys zriobic sobie staz z urzedupracy, zawsze to jakies 480 zl, a pozniej mozna zostac w tej firmie:) zapytaj.. warto sie zarejestrowac i pomyslec choc o stazu na poczatek:)))
trzymam kciuki....
i cierpliowsci:)
nie załamuj sie.
szukaj w necie, wysyłaj cv, kupuj gazete wyborcza w poniedziałek.
ja na razie nic nie wiem o pracy, ale tez proponowali mi akwizycje
a nie chciałabys zriobic sobie staz z urzedupracy, zawsze to jakies 480 zl, a pozniej mozna zostac w tej firmie:) zapytaj.. warto sie zarejestrowac i pomyslec choc o stazu na poczatek:)))
trzymam kciuki....
i cierpliowsci:)
chyba musie sie zapisać do urzedu pracy tylko jak pomysle o tych wszystkich papierkach:):) ale musze szukać
tez so oferty gdzie pracuje sie dwa weekendy w miesiacu ale ja mam jescze szkołe co dla mnie rownałoby sie zero wolnego a mam dom do utrzymania i wiele innych obowiazkow zreszta kto nie ma:( wiem ze nie pociagne długo tak pracujac:(
a praca od pon-piat chyba nie istnieje :( bo kazdy pracodawca chce cie tylko dla siebie:(
tez so oferty gdzie pracuje sie dwa weekendy w miesiacu ale ja mam jescze szkołe co dla mnie rownałoby sie zero wolnego a mam dom do utrzymania i wiele innych obowiazkow zreszta kto nie ma:( wiem ze nie pociagne długo tak pracujac:(
a praca od pon-piat chyba nie istnieje :( bo kazdy pracodawca chce cie tylko dla siebie:(