Widok

praca za granicą - Wasze doświadczenia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Właśnie stanęliśmy przed ważną decyzją. Kolega mojego przyszłego męża pracuje za granicą i był niedawno w Polsce. Namawia mojego narzeczonego na wyjazd. Kasa jaką zarabia jest naprawdę niezła. Raczej nie bedziemy mieli szansy nigdy odłożyć pracując w Polsce tak dużej kwoty w ciągu tak krótkiego czasu. Strasznie go kusi ten wyjazd, ja też dużo myślę na ten temat. Wiem, że nasze życie znacznie by się polepszyło. Jednak bardzo mnie przeraża rozstanie. Ja mam tutaj stałą pracę i narazie nie chciałabym z niej rezygnować. Jesteśmy przed ślubem i nie ukrywam, że szczypiemy się trochę co miesiąc żeby odłożyć kilkaset złotych.
Jak to było u Was, z tego co tutaj wyczytałam wiele z Was pracuje/pracowało za granicą. Ja wiem że decyzja należy tylko do nas, ale bardzo bym chciała poczytać Wasze opinie. Myślicie, że powinniśmy zaryzykować? A może ja też powinnam rzucić pracę w Polsce i wyjeżdżać. Póki co mamy jeszcze szansę na lepsze życie.... Potem jak powiększy nam się rodzina to już trochę może być późno na wyjazdy. Kompletnie nie wiem co robić :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój mąż był delegowany za granicę w ramach swojego dotychczasowego stanowiska pracy. Mieliśmy nieco problemów z tym, więc radziłabym jak najwięcej się dowiedzieć na temat delegacji za granicę http://www.karierait.pl/na-jaki-czas-mozna-oddelegowac-pracownika-za-granice/, zanim się na coś zdecydujecie.

Tez stalam przed takim wyborem. Zdecydowalam sie na krotkoterminowe wyjazdy za granice. Moj czterolatek zostal w domu ze swoim tata i dziadkami. Jezdzilam na zlecenia 3mies mniej wiecej przez dobra sztele. Potem kilka mies w domu i znowu. Po roku zmienilam branze i zostalam w Polsce ale mysle ze warto sprobowac

My tez kilka lat temu stalismy przed taka wlasnie decyzja, ciezko bylo ale z perspektywy czasu widze same plusy. Maz zahaczyl sie jako elektryk przez agencje work4you global i od tego zaczynalismy. Potem bylo juz latwiej jak mnie sciagnal, ja znalazlam prace w lokalnej knajpce.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry