Widok

pralka ostateczny wybór:)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mamy dylemat która z 3 poniżej wymienionych pralek wybrac i dlaczego?czy w ogole jest istotna różnica pomiedzy nimi(pomijajac takie oczywiste jak ilosc obrotów:) ):
1.bosch WLX 20460 PL
2.simens WS 10X460 PL
3.siemens WS 12X460 PL
pytanie podstawowe: czy bosch posiada w modelach głębokośc 40 cm pralki z
obrotami 1200?jesli tak prosze o jakies modele bo nigdzie nie mogłam
znaleźć...z góry dziekuje za opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja sie na pralkach nie znam ale moze warto se wybrac do jakiegos serwisu, albo sklepu i sie spytac, bardzo czesto zdazaja sie jednak uczciwi sprzedawcy ktorzy sczerze powiedza jaka firma jest lepsza i przy tym nie patrza na cene.

pytałam i juz mam sporo informacji-dlatego wybór zacieśnił się do 3 modeli:) ale pytam teraz moze która ma i moze z doswiadczenia powiedziec:)lub ma męża pracujacego w serwisie:)
ja mam Boscha 40 z obrotami na 1000

image
image
no i:)?
no i narazie spoko ;)
cudowna, cichutka i najładniejsza w łazience -bo łzienka przed remontem ;)

image
image
Ja bym się tylko z Siemensem zastanowiła,mimo,że firma ogólnie była dobra. Niestety Siemens zbankrutował,nawet nie pomogło mu małżeństwo z firmą Benq,dlatego miałabym stracha jakby się pralka zepsuła albo co. Bo co z serwisem i gwarancją jak firmy już nie ma?
ok wybór padł na 3:) siemens WS 12X460 PL
mam nadzieje ze bedzie sie sprawdzała:)dzieki za pomoc
Tylko po co taka predkosc wirowania 1200?? I tak sie tego nie wykorzystuje bo to bardzo niszczy ubrania, max. 500-600. A ja polecam Boscha. Mamy taka od roku i jestesmy bardzo zadowoleni.

image
Ja niemal wszystko wiruję na 1000 obrotów. Do niektórych rzeczy (np. ręczników) przydaje się nawet 1200. Nie zauważyłam, żeby ubrania się jakoś specjalnie niszczyły...
ja też na 1000, tylko wełnę i delikatne rzeczy na 800 i mam wrażenie, ze jakieś takie nie wypłukane jest

image
image
juz w domku mam pierwsze pranko za mna rzeczywiscie przy 1000 obrotach cichutka az trudno uwierzyc no i nie wiem jak ona to robi ale fakt ze nie gniecie ciuchów jak poprzednia przy 800 obrotach:)rewelacja:)
w rankingu bestsellerów przoduje pralka Bosch WAE 20460 PL z Programem Super Krótki

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
mam program super krótki ale symbolu pralki nie pamietam

image
image
to pewnie ta;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Badania prenatalne ! Kto miał ? (64 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Komunia-prezenty (70 odpowiedzi)

Dziewczyny była u mnie wczoraj sąsiadka , która ma dwie komunie w tym miesiącu i tak zaczęłysmy...

do góry