Widok

pralnie samoobslugowe - kto korzystal?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zepsula mi sie pralka, musimy poczekac na czesci, a gora prania rosnie :/ kto korzystal z pralni samoobslugowych? da sie przetrwac jakos ten czas bez pralki w domu? ;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja korzystałam jakiś czas z pralni samoobsługowej w hali Olivia :))

pranie (do 60st) + suszenie - 20pln
w cenie proszek i płyn do płukania
pralki pojemne
po wysuszeniu w suszarce ubrań nie trzeba prasować,
do tego są miękkie i puchate (ręczniki, swetry itp :))

minusem dla mnie było to, ze pralnia była nieczynna w niedziele, czasem ciężko było mi się wyrobić z praniem w tygodniu czy w sobotę
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
dzieki wielkie :) a ta pralnia aktualnie jest otwarta? wiesz cos? nie zamknela sie przypadkiem?
image
a, juz widze, ze to ta, ktora wczesniej znalazlam :) chyba dziala!
image
wydaje mi się, ze nadal działa, bo cieszyła się dość dużą popularnością - zawsze, kiedy tam byłam, to klienci coś tam prali, czasem nawet trzeba było czekać w kolejce na pralkę :)
ogólnie chwalę sobie to miejsce,
teraz głównie piorę tam "gabaryty" - koce, kołdrę, narzuty, i inne takie

zwłaszcza po tym jak mi zaśpiewano w pralni chemicznej za pranie koca 60 pln
o, to faktycznie! dzieki :)
image
polecam! dzis bylam,! bezproblemowo, szybko wyprane, wysuszone :) super!
powiedz mi proszę ,czy proszek można mieć swój? czy oni jakoś ważą pranie?
nie pytalam o proszek, maja swoj, dobry niemiecki, uzywam takiego samego :) ja np. nastepnym razem wzielabym swoj plyn, bo ten ich nie pachnie ladnie, jak dla mnie :) nie waza, wkladasz do pralki prawie na maxa, jak w domu, tak, aby mozna bylo reke wlozyc, troche luzu, aby bylo. ja mialam dwie wielkie niebieskie torby z Ikea, to bylo na dwie pralki. w domu mialabym ze 4 pewnie, a mam 6kg :) moze maja 7-8kg nawet nie spytalam, ale zawsze mozna zadzwonic! blisko mcDonald, po kawke mozna skoczyc, bo oni nie maja ja zostawilam pranie na ok. 1h40min i pojechalam cos zalatwic, proszac tylko pania o przelozenie prania do suszarki. dla mnie bomba, jesli ktos ma problem z pralka :) a juz dla studenciakow rewelka :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry