Widok

prawa konsumenta - reklamacja obuwia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktos sie na tym zna?
miesiąc temu reklamowałam kozaki w ccc: miały rozklejoną podeszwę na czubku. Kazano mi podpisać, że w ramach reklamacji buty mogę zostać naprawione, wymienione lub zwrócona ich wartość. Po 2 tygodniach kiedy poszłam odebrać buty okazało się, że "naprawili" czyli skleili podeszwę, ale podczas naprawy uszkodzone zostało "lico" (oderwany został kawałek skóry od podeszwy na jakiś 1 cm wysokości w okolicach czubka). Nie przyjęłam reklamacji i "reklamowałam ponownie" na co reklamacja została odrzucona, że jakoby jest to uszkodzenie mechaniczne, za które oni nie odpowiadają.
Co teraz zrobić?
Nie chcę się zgodzić na takie postawienie faktu, bo uszkodzenie ewidentnie powstało podczas naprawy/reklamacji w ccc!
Całe buty nie są zniszczone czy odrapane. Nosiły normalne ślady użytkowania na podeszwie.
Czy ktoś miał podobną sytuację albo wie co można zrobić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zadzwon do inspekcji handlowej tam jest chyba taka osoba jak mediator czy ktoś kto w twoim imieniu ( jesli złożysz skargę na ccc ) podejmie rozmowy w tej sprawie - coś mi się obilo o uszy takiego . Zadzwoń popytaj ew, poradzą Ci co możesz zrobić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry