Widok
prezent na Komunię - książka?
dziewczyny może możecie poradzić jaką książkę możemy kupić mojej kuzynce, która właśnie w maju ma Komunię? Nie chcemy dawać kasy.Pomyslalam o jakiś tomach książek lub może jakies oryginalne słowniku ( inne niz j.pol, czy ortograficzny itp). Jak myslicie moze jakieś opowiadania? Ja dostalam na Komunie pieknie wydane Opowieści z Narni ;)
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
słownik ortograficzny to tak średnio,najlepiej kupić książkę z dziedziny, którą interesuje się dziecko, a jeżeli nie ma sprecyzowanych zainteresowań, to może jakieś albumy opowiadające o kulturze różnych krajów, są takie kolekcje z ciekawymi zdjęciami ( może rozbudzą w dziecku chęć do dalekich podróży :)
ciekawe są też elektroniczne kursy językowe dla dzieci, sprawdź w empiku
ciekawe są też elektroniczne kursy językowe dla dzieci, sprawdź w empiku
Encyklopedie i słowniki zdecydowanie odpadają, wydaje mi się, że tak jak Larisa napisała jakaki album o kuturach ludzi z róźnych krajów, ja kiedyś otrzymałam gruby album o kulturze starożytnych cywilizacji, gdzie było mase pięknych zdjęć, obrazków... ehhh, najlepszy prezent jaki mogłam wtedy dostać :)
Dowiedz się czym Młoda się interesuje, będzie Ci latwiej dokonać wyboru :)
Dowiedz się czym Młoda się interesuje, będzie Ci latwiej dokonać wyboru :)
mój Synuś w tamtym roku od Dziadków dostał piekną trójtomową encyklopedię. Narazie jeszcze tego nie używa, ale jestem pewna, że w przyszłości mu się przyda. Ale zgadzam też się z poprzednią wypowiedzią - kupić coś zgodnie z zainteresowaniami kuzynki, a jak nie ma... naprawdę jest wiele wspaniałych albumów, może o Gdańsku? Ja mam albumy Kosycarza ze zdjęciami jak było kiedyś.
uwazam ze zarowno ładne wydanie słownika jezyka polskiego czy obcego ( a może nawet np. angielsko-francuski? bardzo przydatny w nauce obu języków...) czy cos podobnego jak encyklopedia (wypowiedz powyzej) to bardzo dobre prezenty,, sama cos takeigo dostałam :) teoretycznie mozna zacząć się zastanawiać kto dzis uzywa ksiązek..wszystko jest w necie, a jak czegos tu nie ma, tzn. ze nie istnieje... jak tak dalej pojdzie nasze dzieci nie będą umiały korzystać z normalnych słowników i encyklopedii;/

Ja na swoja Komunie rowniez dostalam "Opowiesci z Narnii", z czego bylam bardzo zadowolona, wiec moze tez sprezentuj ta ksiazke??
Jesli chodzi o slowniki i albumy, to moim zdaniem odpada. Slownik rodzice niech kupia, a z albumow raczej zadnych nie bedzie sie cieszyc, no chyba ze ja interesuja takie rzeczy, ale watpie zeby w wieku 9 lat, chciala ogladac zdjecia Gdanska.. Za to ladnie oprawione tomy encyklopedii moim zdaniem jak najabrdziej, bona lata bedzie sluzyc
Jesli chodzi o slowniki i albumy, to moim zdaniem odpada. Slownik rodzice niech kupia, a z albumow raczej zadnych nie bedzie sie cieszyc, no chyba ze ja interesuja takie rzeczy, ale watpie zeby w wieku 9 lat, chciala ogladac zdjecia Gdanska.. Za to ladnie oprawione tomy encyklopedii moim zdaniem jak najabrdziej, bona lata bedzie sluzyc
albumy to świetny prezent :)
myślę, że może to być mieszanka kilku historyczny, geograficzny - taki z większą ilością informacji niż zdjęć, przyda się dziecku przez całą edukację aż do studiów, same pamiętamy chyba jak pisało się referaty ;)
uważam też, że dobrym prezentem są programy edukacyjne, najlepiej takie które nie mają widełek wiekowych - są naprawdę przydatne
myślę, że może to być mieszanka kilku historyczny, geograficzny - taki z większą ilością informacji niż zdjęć, przyda się dziecku przez całą edukację aż do studiów, same pamiętamy chyba jak pisało się referaty ;)
uważam też, że dobrym prezentem są programy edukacyjne, najlepiej takie które nie mają widełek wiekowych - są naprawdę przydatne
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
moja znajoma kupiła na komunię Mikołajka, na allegro można znaleźć cały zestaw za chyba 75 zł (mówi.ę oczywiście o tych kwadratowych częściach, tych oryginalnych ;) chłopiec był bardzo zadowolony :)
mówię o tym
http://www.allegro.pl/item610638030_promocja_mikolajek_5_ksiazek_goscinny_sempe.html
książka jest naprawdę super i do dziś uwielbiam ją sobie poczytać od czasu do czasu :)
mówię o tym
http://www.allegro.pl/item610638030_promocja_mikolajek_5_ksiazek_goscinny_sempe.html
książka jest naprawdę super i do dziś uwielbiam ją sobie poczytać od czasu do czasu :)
Ja kupiłem bratankowi świecące rolki, poza kopertą oczywiście, w której nie powiem ile było ;)
Strasznie się zajarał tymi rolkami, na początku trudno było mu utrzymać równowagę, ale potem rozkminiliśmy, że trzeba jeździć trzymając jedną nogę z przodu w linii prostej jak na ślizgawce, potem śmigał jak zły, nawet dał pojeździć bo rolki pasują na każdy but
Mieliśmy z tego niezły ubaw :))
Polecam wszystkim:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7726738
Strasznie się zajarał tymi rolkami, na początku trudno było mu utrzymać równowagę, ale potem rozkminiliśmy, że trzeba jeździć trzymając jedną nogę z przodu w linii prostej jak na ślizgawce, potem śmigał jak zły, nawet dał pojeździć bo rolki pasują na każdy but
Mieliśmy z tego niezły ubaw :))
Polecam wszystkim:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7726738
ja Encyklopedie PWN