Widok

prezent na Komunię - książka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny może możecie poradzić jaką książkę możemy kupić mojej kuzynce, która właśnie w maju ma Komunię? Nie chcemy dawać kasy.Pomyslalam o jakiś tomach książek lub może jakies oryginalne słowniku ( inne niz j.pol, czy ortograficzny itp). Jak myslicie moze jakieś opowiadania? Ja dostalam na Komunie pieknie wydane Opowieści z Narni ;)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
słownik ortograficzny to tak średnio,najlepiej kupić książkę z dziedziny, którą interesuje się dziecko, a jeżeli nie ma sprecyzowanych zainteresowań, to może jakieś albumy opowiadające o kulturze różnych krajów, są takie kolekcje z ciekawymi zdjęciami ( może rozbudzą w dziecku chęć do dalekich podróży :)
ciekawe są też elektroniczne kursy językowe dla dzieci, sprawdź w empiku
Encyklopedie i słowniki zdecydowanie odpadają, wydaje mi się, że tak jak Larisa napisała jakaki album o kuturach ludzi z róźnych krajów, ja kiedyś otrzymałam gruby album o kulturze starożytnych cywilizacji, gdzie było mase pięknych zdjęć, obrazków... ehhh, najlepszy prezent jaki mogłam wtedy dostać :)
Dowiedz się czym Młoda się interesuje, będzie Ci latwiej dokonać wyboru :)
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
mój Synuś w tamtym roku od Dziadków dostał piekną trójtomową encyklopedię. Narazie jeszcze tego nie używa, ale jestem pewna, że w przyszłości mu się przyda. Ale zgadzam też się z poprzednią wypowiedzią - kupić coś zgodnie z zainteresowaniami kuzynki, a jak nie ma... naprawdę jest wiele wspaniałych albumów, może o Gdańsku? Ja mam albumy Kosycarza ze zdjęciami jak było kiedyś.
uwazam ze zarowno ładne wydanie słownika jezyka polskiego czy obcego ( a może nawet np. angielsko-francuski? bardzo przydatny w nauce obu języków...) czy cos podobnego jak encyklopedia (wypowiedz powyzej) to bardzo dobre prezenty,, sama cos takeigo dostałam :) teoretycznie mozna zacząć się zastanawiać kto dzis uzywa ksiązek..wszystko jest w necie, a jak czegos tu nie ma, tzn. ze nie istnieje... jak tak dalej pojdzie nasze dzieci nie będą umiały korzystać z normalnych słowników i encyklopedii;/
image
Ja na swoja Komunie rowniez dostalam "Opowiesci z Narnii", z czego bylam bardzo zadowolona, wiec moze tez sprezentuj ta ksiazke??
Jesli chodzi o slowniki i albumy, to moim zdaniem odpada. Slownik rodzice niech kupia, a z albumow raczej zadnych nie bedzie sie cieszyc, no chyba ze ja interesuja takie rzeczy, ale watpie zeby w wieku 9 lat, chciala ogladac zdjecia Gdanska.. Za to ladnie oprawione tomy encyklopedii moim zdaniem jak najabrdziej, bona lata bedzie sluzyc
image
image
albumy to świetny prezent :)
myślę, że może to być mieszanka kilku historyczny, geograficzny - taki z większą ilością informacji niż zdjęć, przyda się dziecku przez całą edukację aż do studiów, same pamiętamy chyba jak pisało się referaty ;)
uważam też, że dobrym prezentem są programy edukacyjne, najlepiej takie które nie mają widełek wiekowych - są naprawdę przydatne
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Rany jak dobrze przeczytać rozsądne wypowiedzi na temat prezentów na komunię!!:))

serio-słuchając ostatnimi czasy czego to na komunię się nie kupuję myślałam, że osiwieje!! Wszystko traci swój wymiar duchowy na rzecz materializacji.

sorry trochę nt;D

dzieki dziewczyny :) Mloda ma mase ksiazek wiec obstawiam ze wszystkie slowniki i encyklopedie juz ma....a moze jakas ksiega guinesa albo co :) jutro wybieram sie do ksiegarni bede szperac... :)

Na Komunię... Może "Żywoty Świętych"? :-))))
Albo Biblię?
W końcu to religijne "święto"...
tez o tym myslalam,ale to tak religijna rodzina ze wszystko w tym stylu juz maja :(

Może są fajne ekranizacje historii biblijnych na DVD?
a jak wam sie to podoba?
http://www.swiatksiazki.pl/webapp/wcs/stores/servlet/product,152732,,Ksiega-faktow,John-Guest

do tego oczywiscie cos jeszcze :)

bardzo fajna :)
mi sie jeszcze podoba:
100 wielkich miast świata lub
Najpiękniejsze miejsca w Europie
image
:) to jest tez fajne chyba :)
http://www.swiatksiazki.pl/shop/product,109090,,Wielkie-zagadki-swiata,Felix-Paturi,10410,10406,10410

i jedna i druga chetnie sama bym przeczytala ;)

he he ja tez :P a ktora lepsza wedlug was?

wg mnie ta druga.

zdecydowanie ta druga, ta pierwsza też świetna ale już w opisie dużo makabrycznych historii aż strach pomyśleć co będzie dalej ;) bardzo ciekawa ale może jeszcze nie dla dziecka :)
image
moja znajoma kupiła na komunię Mikołajka, na allegro można znaleźć cały zestaw za chyba 75 zł (mówi.ę oczywiście o tych kwadratowych częściach, tych oryginalnych ;) chłopiec był bardzo zadowolony :)

mówię o tym
http://www.allegro.pl/item610638030_promocja_mikolajek_5_ksiazek_goscinny_sempe.html

książka jest naprawdę super i do dziś uwielbiam ją sobie poczytać od czasu do czasu :)
o mikolajku tez myslalam bo wiem ze fajna,ale nie wiem czy Ona cos takiego lubi..eh..

ja kupiłam chłpccu album na monety dwuzłotowe, do środka włożyłam kilka sztuk ,,dwójek" Album zrobił furrorę :))
ok kupiłam dziś prezent Whitaker WIELKA KSIĘGA FAKTÓW. do tego pamiętnik Little Pet Shop z perfumowanymi kartkami i kluczykiem :) myślę, że będzie zadowolona :)

Ja kupiłem bratankowi świecące rolki, poza kopertą oczywiście, w której nie powiem ile było ;)

Strasznie się zajarał tymi rolkami, na początku trudno było mu utrzymać równowagę, ale potem rozkminiliśmy, że trzeba jeździć trzymając jedną nogę z przodu w linii prostej jak na ślizgawce, potem śmigał jak zły, nawet dał pojeździć bo rolki pasują na każdy but

Mieliśmy z tego niezły ubaw :))

Polecam wszystkim:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7726738

Super sprawa-te rolki :))) na Komunię prezent rewelacyjny!
ja dolaczylam do prezentu Biblie...
ja Encyklopedie PWN
image

Uploaded with ImageShack.us

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry