Widok

prezent na ślub - nie kasa?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, wiem że temat wałkowany tu i na weselniku milion razy, ale może ktoś ma jakiś super nowy pomysł? W sobotę ślub mojej kuzynki, bliskiej, ale z różnych przyczyn nie idziemy na wesele, tylko na ślub. Oczywiście w zaproszeniu był wierszyk o kasie, którego bardzo nie lubię, bo to dla mnie narzucanie czegoś. Nie lubię podejścia wszystkich młodych par typu 150 zł za talerzyk więc tyle od osoby w kopercie powinno się znaleźć... Tak więc szukam > wiem że bardzo szybko;) pomysłu na jakiś inspirujący prezent, może bardziej wymyślny niż zastawa z ikei (za bony:))) Dodatkowo ich córeczka ma tego dnia urodziny, więc może coś takiego dla wszystkich razem? Myślałam nad zestawem ręczników z wyszywanymi imionami, ale zestawy są po 2 albo 4, a ich jest "tylko" 3, a nie wiem gdzie ew. zrobić to na miejscu? Pomóżcie kobietki, może niedawno brałyście slub i dostałyście coś naprawdę fajnego? Dodam, że młodzi mają już mieszkanie, urządzone, więc prezenty typu obraz czy żelazko odpadają:) aha - chciałabym wydać jakieś 300 zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
i to jest super- widac,ze macie dobre serducha i nie jestescie obojętni na ludzkie cierpienie;) Piękny gest:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myśmy nie chcieli kwiatów
zamiast nich zbieraliśmy do puszki (właściwie to dziewczyny - siostrzenice męża) kase na hospicjum
potem dorzuciliśmy drugie tyle i wpłaciliśmy na konto
kwiatki to może ze trzy dostaliśmy i gdzieś zagnięły nim do domu z wesela wróciliśmy - pewnie na sali zostały
skoro nikt nie zaprasza dla prezentow, to niech napisze,ze nie chce preznentów:P:P A przed kościołem niech ktos ze swiadków stoi z puszka la potrzebujących -pomysł świetny, ale mało kto na ttaki gest sięzdobywa- ale jak temat kasy, to oficjalnie nikt jej nie chce. Owszem prezenty fajne-ale tylko tarfione. ja np znam moja rodzne i przerażała mnie sama mysl o jakis odpustowych ramkach na zdjęcie lub jakiejs inne tandecie, a wiem,ze mogłabym to dostac:/

a co do kwiatów- wszyscy pytali co kupowac, a ja podkreslałam ze kwiaty, bo jestem ich wielka miłośniczka i świetnie było miec choćby tydzie dom w kwiatach :) A z elementów dekoracyjnych z bukietów zrobię inne "gadżety" -lubie włąsnorecznie pakowac prezenty, robic stroiki na święta i takie tam:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też jestem zdania że lepszy prezent niż kasa.
Na nasze wesele dostaliśmy naprawde super prezenty i do domu i na ozdobe i coś praktycznego i coś drobiazgowego i z każdego sie cieszyliśmy...
A z drugiej strony jak my zapraszaliśmy gości na ślub to żadych oczekiwań do prezetnów nie mieliśmy...nawet sie nad tym nie zastanawialismy..a kto co da i czy coś warte,potrzebne.
Przecież Para Młoda zaprasza gości aby byli w tym dniu razem z nimi a nie dla prezentów,kasy i czy cały ślub sie zwróci... ( nikt tutaj o tym nie pisze)
Jak ja sie wybieram na ślub czy wesele to owszem patrze na potrzeby Pary Młodej...czasami zagaduje ich co im potrzebne,czy akurat coś remontują itp.
A co zamiast kwiatów to fajnie jak sie dostaje coś innego (książki,wino,czy jakieś bony)...moje wszystkie kwiaty powyżucałam i nic z nich nie mam/miałam :(
Nie rozumiem tekstów w stylu po co to komu potrzebne,tylko w szafie leży,nikomu sie nie odsprzeda...Przecież tą osobe nie zapraszaliście dla prezentu...
To jest moje skrtomne zdanie...
relacja Cissus - z zeszłego roku... wyszukiwarka powinna znaleźć... oni tam też mieli inne "modele"
uważam, ze przesympatyczny sposób dania kasy
i na pewno zostanie zapamietany:)
nie tylko rpzez młodych;)
a moze taki kosz piknikowy z wyposażeniem... plus prawdziwego szampana....
to jest chyba własnorecznie zrobione- znalazłam to w jakiej relacji forumki:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
loco daga a gdzie takie coś kupić z tymi euro?
my też dostaliśmy książki zamiast kwiatów:)

i też prosiliśmy o pieniądze-zboeraliśmy na samochód, co prawda kilka osób kupiło "jakiś fajny prezent", ale mając urządzone mieszkanie wszystko stoi w piwnicy, jedynie czajniczek do herbaty używamy

ja uważam że jak proszą o kasę to najlepiej dać kasę a nie wymyślać na siłę coś oryginalnego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedna z forumek dostała coś takiego: image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam sie z loca-daga

jesli Ci przeszkadza to,ze potrezbują kasy, bo wszytko materialne juz mają to moze w w domu zostań??? Bedzisz szczesliwsza jak kuppisz cos co bedzie w szafie , bo ty spełnisz "obowiązek" a oni się nie wzbogacą Twoim kosztem, to naprawde nie idź.

Kup małej zabaweczkę - ciastolina, coś z hello kity, moze farbki do malowania twarzy , a im daj pieniądze w innej formie i drobiazg na pamiątkę, np. dwa ślubne kubki ze zdjęciem, datą ślubu lub ich fotkami albo karte podarunkowa ikea, jakiś sklep rtv/agd, wyposażenie wnętrz :) kupią wtedy to co chca, ale nie wydadzą na inne cele:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w zaproszeniach miałam, że będziemy wdzięczni, jeśli dostaniemy książkę zamiast kwiatów.
Ludzie się spisali, dostaliśmy mnóstwo książek, ale tylko 2 z dedykacjami :(
Niestety w większości są to głupawe poradniki typu jak żyć lub jak być szczęśliwym. Na szczęście jest kilka albumów z pięknym zdjęciami, kilka przewodników, nawet komplet "cała Polska czyta dzieciom". Kwiatów dostaliśmy 2 sztuki ;)
a po kwiatach jak pamiatka ??

no tak tylko po winie pamiątka żadna, komplet do wina-super
winko super pomysł :)
Wino ... SUPER!!

w tą sobote?
Bo ja ostatnio znajomym robiłam portret ze zdjęcia i byli super szczęśliwi... i mogłabyś byś zrobic tak z całą trójką... ale jak to ta sobota to troche mało czasu
a co sądzicie o tym że młodzi chcą zamiast kwiatów wino?
my też dostaliśmy głównie kasę bo tak chcieliśmy(albo kasę i jakiś prezent) ale 3 rodziny sie wyłamały i kupiły nam po zestawie obiadowo kawowym na 6 osób - i powiem tak talerz obiadowy waży tyle co 5 talerzy arcoroca(mają 1 cm grubości)- w kubkach jak chce zapazyc kawe to każdy mówi "ale w normalnym kubku" bo ten ma na oko 1oo-120 ml -talerzyki pod kubki są tak cienkie że już 4 się połamalo od samego leżenia w komodzie - o kubkach nie wspomne- no i ten kolor zupełnie mi nie pasuje - żałuje że je rozpakowalm - a jeszcze inna kwestia to taka że mamy jeszcze tego arcoroca i z niego korzystamy non stop.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry