Moja świadkowa zapytała mnie ostatnio czy musi sie dopasować ubiorem ze świadkiem (no wiecie kolor koszuli, krawatu do sukienki itp). Jak myslicie? czy to nie przesada? bo sama nie mam pojęcia :/
00
~witch
(21 lat temu) 18 lutego 2005 o 12:17
:) nie musi ... no co ty Quirin :) ale jak chce to może, tylko że jak świadek będzie miał ciemny garnitur, i białą koszulę to wiesz.... za dużego wyboru miała nie będzie :)
myślę że to już lekka przesada, żeby od razu cały ubiór dopasowywać,
może np. świadek mieć przypiętego kwiatka (w butonierce) takiego z jakich zrobiony jest bukiecik świadkowej :)))
00
~brzoskwinka5
(21 lat temu) 18 lutego 2005 o 12:29
byłam na kilku ślubach co świadkami byli kobieta i mężczyzna i wiesz w sumie ...oni zawsze do siebie pasują :))))))
sama będę miała dwóch chopów - świadków, ale ich do siebie też nie bede dopasowywać...ubiorem oczywiście;)
może faktycznie te kwiatki wystarczą :) Ale wiesz, jak świadek będzie miał turkusową koszulę z żółtym krawatem, a świadkowa czerwoną sukienkę ;))))))))))
00
~brzoskwinka5
(21 lat temu) 18 lutego 2005 o 12:36
to kwiatki będą mieli pomarańczowe :)))
i będzie wesoło i kolorowo ;))
bo to przecież radosny dzień;)
00
~witch
(21 lat temu) 18 lutego 2005 o 12:38
tak świadek w żabocie i mokasyny i marynarka wyszywana cekinami .................nie no trzeba wierzyć, że świadkowie będą potrafili się ubrać, i nie zastosują terapii szokowej żeby uwidocznić się bardziej od pary młodej. Czerwone kiecki zatem odpadaja :) ;)
Ok, jo teraz jestem zalogowana ;) a gacusie precz przepędziłam bom zła była okrótnie :) fajnie by było miec brygadę panienek w różowych sukienkach z wielkimi kokardami - jako druhny...ale by była beka ..... ale nie można przecież zmusić świadkowej do włożenia czegoś czego nie będzie chciała ;)
ja bym chciała mieć druhny, bo mam kilka przyjaciółek i tak jakoś mi smutno, że tylko jedna będzie świadkową... Ale takie same sukienki- to lekka przesada- finansowa oczywiście :) więc chyba trzeba zrezygnować :) niom i nie będe taka amerykańska przynajmniej ;)))