Widok

problem....

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
byłam ostatnio na ślubie w katedrze oliwskiej i od tamtego czasu nie daje mi spokoju to,żeby jednak zmienić kościół...
dla mnie to jest masówka-jedna para bierze ślub, druga już się ustawia z tyłu-podaczas gdy ta pierwsza wychodzi tamta druga już wchodzi i już jej grają marsza weselnego-dodam,że jeszcze nie wszysccy zdążyli wyjść z tego ślubu poprzedniego...dodatkowo nie podobał mi się sposób samego udzielania ślubu-ksiądz czytał wszystko z kartki, nic nie powiedział od siebie i przez jego twarz nie przebiegł ani cień uśmmiechu.
wycieczki są na miejscu dziennym+każdy rozłazi się,zwiedza katedrę i robi zamieszanie i hałas....może przesadzam ale chciałabym aby ten ślub była dla nas osobistym przeżyciem gdzie ksiądz powie nam kazanie dla nas kilka mądrych słów i wogóle,żeby można było tę mszę zapamiętać na całe życie.....
ślub mam za miesiąc zaproszenia wysłane....czy uważacie,że głupio teraz zmieniać kościół?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć Kawa:)
no właśnie niewiem czemu Ci ludzie są tak mało poważni..nie mówiąc o zwykłym dziękuję.Jak ktoś mi przysyłał zaproszenie to przeważnie wysyłałam sms-a "dziekuję za zaproszenie, nie wiem jeszcze na 100 % czy przyjdę ale do np 30 lipca dam znać na pewno"...
a tu nic zupełne echo.....

U nas było podobnie Mmegi bardzo dużo gosci nawet nie raczyło potwierdzić ... nie wiem co z tymi ludzmi :( ja tez osobiście obdzwaniałam większość zaproszonych. Trzymaj się!
cześć habibi:)
też o tym myślałam ale z tego co słyszałała mto w katedrze nie bardzo lubią takie rzeczy...

Ale do katedry łatwiej trafić ;)
no i możesz sobie od razu strzelić plener w parku hihihi
no nie wiem!Hmmmm mmegi a moze macie swojego ksiedza jakiegos znajomego.Z tego co wiem to kazdy ksiadz moze wam slubu udzieli nawet z innej parafi-moze sie zgodza na to ?My np mamy znajomego ksiedza i wiem ze ona nam ceremonie ładną odprawi.

Ale z drugiej strony jak piszesz ze i tak bedziesz po gościach dzwonic to moznaby zmienic koscioł.

Buzka!
no właśnie Pani Witch:)
nawet już byłam w tym "naszym" kościólku-i wiem,że byłoby to chyba możliwe ale muszę poczekać do piątku bo wtedy będzie ksiądz proboszcz i wszystko będę wiedziała:)
a z tym dzwonieniem po ludziach to i tak będę musiała tak zrobić bo wyobra sobie,że ponad połowa z zaproszonych gości nawet nie raczyła zadzwonić i powiedzieć,że dostali zaproszenie i poinformować nas czy będą czy nie....no ale w sumie mają czas do 30 lipca...

no właśnie - ;-) np. ten kościółek co myśmy w nim brali - hi hi hi ...
i księdza Piotra ;-)

tylko weź kochana sobie policz ile stresa ci wyjdzie po obdzwonieniu
wszystkich gości ;)
katedra jest piękna majestatyczna ... musicie sami podjąc dezyzje....
no właśnie tak sobie myślałam.....dzięki Czerwcowa:)

masz racje, jeśli chcecie aby było to osobiste przezycie to zle wybraliscie powinniscie wybrac jakis malenki kościółek, albo kapliczkę...
do góry