Widok

problem z chrzestnym

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a wlasciwie chrzestnego z ksiedzem

na jakiej podstawie mozna uzyskac w parafii zaswiadczenie ze jest sie praktykującym katolikiem? bo nam ksiadz powiedzial ze wydadza je tam gdzie ostatnio byla przyjmowana kolęda, a sęk w tym ze ta byla przez chrzestnego przyjęta ostatnio w miejscu dawnego zamieszkania (parafia gdzie ma sie odbyc chrzest) dosyc dawno temu-stamtad ksiadz odeslal chrzestnego do Gdyni

tu gdzie jest teraz (od dwoch lat w Gdyni) nasza parafia akurat kolędy nie moglismy przyjac gdyz akurat te dwa razy nie trafilismy z terminami

mialyscie moze podobne sytuacje?

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas w parafii proboszcz nie chciał żadnych zaświadczeń, ani ze spowiedzi, ani o byciu praktykujacym katolikiem. Nie chciał też żadnych pieniedzy za udzielenie sakramentu. Nie jesteśmy małżeństwem - nie było problemu z udzieleniem chrztu. Wszystko zależy od ludzi. Ksiądz to człowiek - i jaki człowiek takie podejście.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1371,title,Przysiegalam-na-krzyz-zeby-pochowac-syna,wid,11291290,wiadomosc.html

a tu kolejny dowód na to że dla księży wyznacznikiem bycia praktykującym katolikiem jest przyjmowanie kolędy

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (18 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

Przeprowadzka- jaka firma? (48 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry