Widok

problem z karmieniem-pomocy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
DZiewczyny cycki mam pełne aż sie ulewają, a mała nie może złapać sutka, szybko się denerwuje zaczyna płakać i wtedy już wogle nie zaciąga. Sutki mam dosyć płaskie, może to przez to.Jest jakiś sposób?Ja karmie ją na leżaco na boczku-tak nam najwygodniej.Pomóżcie prosze

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
są takie silikonowe nakladki - może spróbuj :)

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
mozna kupic specjalne nakładki/.kapturki na płaskie brodawki a moze tez zmień pozycję na siedzacą i spróbuj tak uformowac piers zeby brodawka była mniej płaska , powodzenia
jeśli piersi są przepełnione i dziecko nie może ich złapać należy ściągnąć trochę pokarmu wtedy dziecku znacznie łatwiej będzie złapać pierś
no i jest jeszcze specjalny sposób podawania piersi - zadzwoń lub umów się do poradni laktacyjnej !

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
spróbuj na siedząco, jeśli przykaładasz ją np do lewej persi to swoja lewą reką chwyć od dołu pierś i troszkę ją spłaszcz przy sutku i wetknij jej do buzi ;-) Może chwyci;-) Powowdzenia. No i Ty musisz byc spokojna.
Wczoraj aż się popłakałam razem z nią.Bo tak chciała tej piersi a złapać nie mogła.Straszne to jest, mama już idzie po te nakładdki na sutki może będzie jej łatwiej

a laktatorem próbowałaś sutki wyciągnąć?

image
jeśli bardzo duże piersi to karmienie spod pachy jest dobre w takim przypadku

zadzwoń do poradni laktacyjnej na Zaspie babeczki są tam rewelacyjne
ja miałam kłopot z pokarmem po porodzie i dzięki ich pomocy wszystko wróciło do normy

tel: 58 768 44 55 poradnia czynna pn-pt 15:00-18:00
a rejestracja pn-pt 11:00-12:00

image
Zuzka u mnie był ten sam problem. Płaskie sutki i młody nie mógł ich uchwycić. Babeczka od laktacji od razu polecila mi te kapturki (Aventa). Najpierw troche trwało zanim zaskoczył ze ssaniem, ale teraz jest już super. Mały mlekopijca ssie że hej ;))))
W szpitalu musiałam go budzić bo spał czasami po 5-6 godzin. A teraz budzi sie już sam co 2-3 godzinki, czasami co godzinę i od razu domaga się cyca ;))) Czasami troche boli w tych kapturkach,ale wolę żeby troche pobolało mnie przy karmieniu niż żeby eksplodowały mi piersi od nadmiaru pokarmu...no i dziś jadę po laktator.

image

RoDka doczekała sie swojego Nowo(RoDka)
jescze mozesz masować sutki przed podaniem no i odessać troszke mleka - wtedy bedzie lepiej je złapać małej
POWODZENIA
NIE PODDAWAJ SIE I NIE DENERWUJ, bo zdenerwowanie mamy wyczuwa dziecko

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja tez mialam z moim malym problem ze nie chcial za nic zalapac piersi.4 dni walki w szpitalu i nic.Pokarm pojawil sie jak wrocilam do domu ale z malym dalej to samo,ryczal jak nic.Troche poodciagalam i mu podawalam.Potem sie wkurzylam i przeszlam na butle.A pokarmu i tak mialam malo bo sciagalam raptem po 30ml.Po kilku dniach od zaprzestania sciagania pokarm sam zanikl.
Mój też płacze przy karmieniu, wpycha sobie łapki do buzi i bardzo stara mi się tym przeszkodzić w karmieniu. Ale ze mną nie wygra i po ok. 10-15 minutach "walki" zaskakuje i przysysa się do cyca

image

RoDka doczekała sie swojego Nowo(RoDka)
Rodka to mi chyba brakuje cierpliwości bo ja po 10-15 min to eksplodowałabym:(

Ja sie przyłączę do rad, aby przede wszystkim ściągnąć trochę pokarmu, aby otoczka sutka była miekka. zrob to laktatorem to właśnie sutek się wydłuży. A nakładki to wg mnie ostateczność. Też miałam nawał pokarmu od 3 doby i musialam sciagac, choc z sutkami wszystko u mnie ok.

Ja już tak walczę 3 tygodnie :-(. Mała nie wie o co chodzi jak cycka widzi. Kupiłam nakładki Avent- te mniejsze i próbujemy od 10 dni ale niestety Julka się nie najada i później i tak dostaje butlę. Dzisiaj prywatnie zamówiłam położną, która bardzo pomogła mojej przyjaciółce. Zobaczymy co ona powie. Na dodatek mam strasznie obolałe brodawki i zapalenie jednej piersi.....
Czemu my się tak męczymy?? Facet tylko zrobi i już a my bidulki....rodzenie, karmienie.......to jest ta sprawiedliwość...........

image
image
zadzwon po polozna niech przyjdzie i ci pokaze co i jak

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Jest na ta sposób - kapturki silikonowe z Aventu lub odciąganie laktatorem i podawanie z buteleczki
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
hmm a ja biedna sie zastanawiam czy ja bede wogule mogla karmic swoja dzidzie piersia gdyz hmm niestety sa bardfzo male i nie wiem czy tam sie cokolwiek zmiesci ;(
mops napisał(a):

> hmm a ja biedna sie zastanawiam czy ja bede wogule mogla karmic
> swoja dzidzie piersia gdyz hmm niestety sa bardfzo male i nie
> wiem czy tam sie cokolwiek zmiesci ;(

od wielkości piersi nie zalezy ilośc mleka - powiekszają sie w ciazy i w pierwszych tygodniach po porodzie a ilość mleka wytwarza sie proporcjonalnie do tego ile maluszek wypija
A co do przygotowania wczesniejszego brodawek - robi sie delikatne masarze i sie troszke podobno wyciagają ( pisze podobno, bo ja tego problemu nie miałam)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

do góry