Widok

problem z włosami

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie bo po porodze mam dośc duzy problem z włosami, tzn wypadają mi garściamii ogolnie są bardzo słabe... słyszałyście może o tym http://www.exagon.pl A może ktoś używał? Albo możecie polecic coś innego (od razu powiem że żadne szampony i odżywki nie za bardzo wchodza w grę - potrzebuję czeoś lepiej działającego) Nie chciałabym też nic łykać gdyż jeszcze karmię piersią.

Z góry dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja stosuję Loreal,
.
http://www.kerashop.pl/sklep-kosmetyki/kosmetyki-kerastase.html

Moge polecić z czystym sumieniem, włosy mniej wypadają, ale efekt dopiero po 2 tygodniach.

Stosowałam sporo tego cholerstwa, mam ogromne problemy z włosami, i to nie do ciąży, ale już wcześniej.
mam gęste, mega, ale po wypadaniu, nie są już takie oh, ah, raczej żenujaco wyglądają!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez miałam ten problem ale powiem szczerze nic nie pomogło samo przeszło gdzies tak po 3miesiącach.
dzieki...a ile czasu to używasz i co najlepiej? Bo efekt po 2 tygodniach...a potem? to trzeba cały czas stosowac?
ale mój synek juz ma 9 miesięcy a tu jest coraz gorze:(...czuje sie jak łysa tzn ja zawsze miałam dość słabe włosy ale teraz to juz tragedia
wypadanie wlosow po porodzie jest normalne... Niestety:(

Ja niestety tez przez to przeszlam. I moim sposobem bylo pojscie do fryzjera. Sporo scielam. A mialam do polowy plecow. Ale nie zaluje. Moje wlosy staly sie nie do poznania. Wygladaja na znacznie zdrowsze. I od dluzszego czasu juz nic nie wypada:)

P.S. Slyszalam, ze pomaga olejek rycynowy.
Mi też wypadały, strasznie, dosłownie garściami.
Kombinowałam na wszelkie sposoby, w końcu ścięłam sporo i faktycznie się wzmocniły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka miała chyba około roku gdy zmniejszyło się to wypadanie moich włosów a potem zaczęły się odbudowywać.
istotne jest również to czy karmisz piersią. ja miałam długo problem z włosami po porodzie.
u mnie po pierwszym porodzie była masakra....wypadały garściami!!! i co się okazało? wystarczyło, że zrobiłam mofrologię...hemoglobina poniżej normy, anemia...dostałam żelazo i sytuacja się poprawiła...niestety szkoda, że tak późno, bo co wypadło to wypadło i włosy były tragiczne...

po drugiej ciąży kompletnie nie ma problemu, gdyż od razu po porodzie w szpitalu robili morfologię i od razu dostałam żelazo, jak je skończyłam kupiłam sobie sama Falvit Mamma - nie mam żadnego problemu, włosy mam zdrowe, gęste
karmie...ale biore suplementy dla kobiet karmiących...i ogolnie zdecydowanie lepiej sie odzywiam. Sama już nie wiem co robic...boje sie że niedługo całkiem wyłusieje:(
mi tez bardzo wlosy wypadaly i poszlam do dermatologa i przepisala mi Loxon 5%, wychodzi na to ze pomogl, wloy mi juz nie wypadaja a zuzylam ze 4 buteleczki..
a ten exagon ktoś używał?
a loxon jest na recepte?
asik ja mam wlosy prawie do pasa, po ciazy - fakt oslabily sie sporo ale to normalne, karmilam tez dosc dlugo piersia, nie scinalam i nie mialam takiego wogole zamiaru , a to co moge polecic ci od siebie - i to jest sprawdzone przeze mnie to min. wcieranie soku z czarnej rzepy - nie szampony i specyfiki ze sklepu ale kupujesz rzepe , krajesz plasterek , trzesz na tarce i wyciskasz ten sok z tego w rece po prostu , ja wciagalam do strzykawki zeby lepiej dostal sie na skore glowy i wcieralam , czasem zostawialam na noc, ale przewaznie wystarczy godzine potrzymac i umyc potem - robilam tak dwa, trzy razy w tyg. przez miesiac i rezultat taki ze wlosy nie tylko przestaly wypadac co zaczynaly rosnac nowe - dodam ze moze mocno piec bo jest to wlasnie naturalna siarka , czasem robie sobie taka profilaktyczna kuracje

jest tania i skuteczna w 100%

i co jeszcze stosuje , to zwykle te najzwyklejsze szampony tzw familijna - mam wyprobowana firme Achen - litr za ok 6 zl - tataro - chmielowy i piwny , piwny jest dla mnie najlepszy - wlosy sie bardzooo wzmacniaja , przestaja wypadac, fajnie zwiekszaja objetosc i co najwazniejsze te szampony posiadaja niewiele skladnikow chemicznych w porownaniu z innymi zagranicznymi - i taka ciekawostka - przeprowadzono kiedys badania na szamponach i okazalo sie ze wlasnie te wszystkie typu loreal, itp. itd maja najwiecej szkodliwych i chemicznych srodkow , polskie szampony posiadaja ich najmniej - fakt placza sie po nich wlosy - ale to wlasnie z powodu ubogiego skladu chemicznego - zreszta ja zawsze i tak uzywam jakiegos balsamu czy odzywki dla latwiejszego rozczesania

mozna tez plukac wlosy juz po umyciu ziolami - swietnie dziala rozmaryn i pokrzywa , najlepiej wcierac w skore - olejek rycynowy - owszem ale raczej na poprawienie kondycji samych wlosow :)
a gdzie szampony achen mozna kupić?
kupowalam w Brzeznie w jednym sklepie ale juz ich tam nie ma, jakis czas temu " odkrylam " na rynku we Wrzeszczu za 5.50 :) zaopatrzylam sie w dwie butle piwnego na zapas , nawet moj maz zaczal ich uzywac, po dwoch myciach znikl mu lupiez
ja jestem z Gdyni, więc myslałam że są dostepne np. w jakiejś sieci dorgerii lub supermarketów
no wlasnie ze nie , nie ma ich w drogeriach czy marketach, owszem sa inne ziolowe ale akurat piwnego nie ma nigdzie i wogole tej firmy
dzieki dziewczyny, zaczne od rzepy i zobaczymy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry