Widok
problemy z siusiakiem u niemowlaka..hydrocortisonum u tak małego dziecka.czy to nie za szybko?
Mam pytanie do Rodziców Niemowlaków którzy mieli problemy z siusiakiem a dokładnie jego sklejeniem..
Byłam z moim synkiem u nefrologa ze wzgledu na poszerzony UKM a ten stwierdził że mojego synka siusiak jest sklejony i przepisał mi steryd hydrocortisonum - mam stosowac przez miesiąc...
Nie było w tym by nic złego bo wiem że maści sterydowe przepisują chłopcom lekarze ale jestem w szoku że dziecku które ma dopiero 5 miesięcy przepisano już steryd i to na tak długi okres czasu...
Czy są tu mamy które stosowały tą maść u tak małego dziecka?
Nie wiem co robić...czy stosowac ja czy poradzić się innego lekarza..
Byłam z moim synkiem u nefrologa ze wzgledu na poszerzony UKM a ten stwierdził że mojego synka siusiak jest sklejony i przepisał mi steryd hydrocortisonum - mam stosowac przez miesiąc...
Nie było w tym by nic złego bo wiem że maści sterydowe przepisują chłopcom lekarze ale jestem w szoku że dziecku które ma dopiero 5 miesięcy przepisano już steryd i to na tak długi okres czasu...
Czy są tu mamy które stosowały tą maść u tak małego dziecka?
Nie wiem co robić...czy stosowac ja czy poradzić się innego lekarza..
Olka, dziekuje za odpowiedz. Czy mozesz napisac dlaczego macie skierowanie na CUM? moj synek ma powiekszone UKMy ale nefrolog na razie to zbagatelizował - za 2 miesiace mamy ponownie zrobic USG i wtedy zadecyduje co dalej.
Bardziej skupil sie na tym siusiaku i własnie kazal az miesiac go smarować. A Ty masz zalecenia aby 2 tygodnie codziennie smarować tym hydrocortisonum siusiaka Synka?
Tylu lekarzy wcześniej oglądało siusiaka mojego syna i nikt nic nie zauważył...
czy to normalne ze u takiego malego dziecka juz trzeba ingerowac sterydami?
Bardziej skupil sie na tym siusiaku i własnie kazal az miesiac go smarować. A Ty masz zalecenia aby 2 tygodnie codziennie smarować tym hydrocortisonum siusiaka Synka?
Tylu lekarzy wcześniej oglądało siusiaka mojego syna i nikt nic nie zauważył...
czy to normalne ze u takiego malego dziecka juz trzeba ingerowac sterydami?
PO wizycie u lekarza ma Pani pytanie do RODZICÓW? a jakie w/w rodzice mają wykształcenie medyczne? może od razu do cyrulika, albo wróżki?
pytanie rodziców, to idiotyczny pomysł...
ALE...
proszę iść na konsultacje do innego lekarza, bo tego leku nie można stosować przez taki okres czasu nawet u dorosłych...
pytanie rodziców, to idiotyczny pomysł...
ALE...
proszę iść na konsultacje do innego lekarza, bo tego leku nie można stosować przez taki okres czasu nawet u dorosłych...
Mamy skierowanie na CUM, ze względu na poszerzony UKM z lewej strony. Mamy wodonercze i zwężony moczowód.
2x mieliśmy USG brzuszka.
Jesteśmy już po CUMie, teraz czekam na wyniki.
Mieliśmy smarować bardzo delikatnie, jak najmniejszą ilością do czasu badania CUM. Smarowalismy ok 2 tyg.
Szczerze mówiąc nie zastanawiałm się nad szkodliwością/ mocą tego leku. Zaufałam lekarzowi.
Poza tym wolałam trochę postosować tej maści niż mieli by mu przy badaniu uszkodzic napletek...
2x mieliśmy USG brzuszka.
Jesteśmy już po CUMie, teraz czekam na wyniki.
Mieliśmy smarować bardzo delikatnie, jak najmniejszą ilością do czasu badania CUM. Smarowalismy ok 2 tyg.
Szczerze mówiąc nie zastanawiałm się nad szkodliwością/ mocą tego leku. Zaufałam lekarzowi.
Poza tym wolałam trochę postosować tej maści niż mieli by mu przy badaniu uszkodzic napletek...
Szczerze mówiąc nie pamiętam wymiarów...
U nas bylo tak, że po pierwszym USG lekarz kazał przyjść za ok 6 tyg na drug badanie.
Na nim okazało się, że poszerzenie się powiększyło i skierowal nas do nefrologa. Ten skierował na CUM po zapoznaniu się z obrazem z USG.
Myślę, że może Wasz lekarz chce poczekać i sprawdzić czy poszerzenie będzie się poszerzać czy może sie cofnie, co się zdarza dość często.
Także spokojnie:)Trzymam kciuki byście CUMu robiić nie musieli i się wszystko ładnie cofnęło.
A u jakiego lekarza byłaś?
U nas bylo tak, że po pierwszym USG lekarz kazał przyjść za ok 6 tyg na drug badanie.
Na nim okazało się, że poszerzenie się powiększyło i skierowal nas do nefrologa. Ten skierował na CUM po zapoznaniu się z obrazem z USG.
Myślę, że może Wasz lekarz chce poczekać i sprawdzić czy poszerzenie będzie się poszerzać czy może sie cofnie, co się zdarza dość często.
Także spokojnie:)Trzymam kciuki byście CUMu robiić nie musieli i się wszystko ładnie cofnęło.
A u jakiego lekarza byłaś?