Widok

problemy ze snem niemowlaka - 2 mies

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poradzcie cos - synek słabo spi w nocy: zdarza mu sie obudzic o 2 na jedzenie i potem przez 3 godz. nie chce lub nie moze zasnac albo np spi po 15 - 20 minut i budzi sie (dzis jest taka noc).
ogólnie wydaje mi sie ze mało spi jak na takie małe dziecko - w nocy ok 6 - 7 godzin (zdarza sie ze wiecej ale rzadko) w dzien 2 - 3 drzemki łacznie ok 4 godz moze 5
czytałam rózne poradniki ale nie umiem tego zastosowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A o której synek zasypia wieczorem? I kiedy ma ostatnią drzemkę w ciągu dnia? Może warto mu troszkę te godziny poprzestawiać i np. nie kłaść go spać zbyt późno popołudniu?
Kiedy moja córa była taka malutka to spała głównie tak do godz. 15-16 potem nie chciała. Miała kąpiel o 19.30 i potrafiła nie spać jescze do 21-22. Potem budziła się na karmienie koło 3-4 i spała dalej do około 7. W ciągu dnia miała dwie drzemki (obie najpóźniej do 15-16).
a mi sie wydaje ze twoje dziecko jest całkiem normalne :)
dzieci tak sypiaja, nie kazde przesypia noc, niektóre robia sobie w nocy kilkugodzinna przerwe, jeszcze inne budzą się co pół godziny... różnie...

Przy starszym dziecku też czytałam poradniki, stosowałam te rady w praktyce i NIC to nie dało. Sen unormował się dopiero ok. 2 roku życia, dopiero teraz przesypia całe noce (hmm... a raczej przesypiała, bo teraz znów to młodsze ją budzi :/ ). Wcześniej było naprawdę z tym źle.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry