Widok

próchnica u trzylatka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie, czy wasze dzieci też mają problem z próchnicą ? Mycie ząbków 2x dziennie nie uchroniło :( Byliśmy u dentysty i się okazało że na 4 tylnich ząbkach są zmiany próchnicowe. Czy robiłyście coś z tymi mleczakami, czy dopiero jak wyszły stałe zęby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodze do evi-medu w Gdyni do dr gorczynskiej chyba o ile nie przestawiłam czegos :) przyjmuje na nfz nawet :)
jest boska koks za 1 razem nie chciał otworzyć buzi przez długą chwile swirowała go pokazywała sprzęt itp az sam otwożył a jak mi robiła to jej asystował :D wywalał patyczki jakies podawał wode i takie tam naprawde swietna dentystka
a gdzie chodzicie do dentysty? Jakiś dziecięcy? Moja nawet za bardzo nie chciała otworzyć buźki żeby pokazać ząbki, no w końcu z naszą pomocą lekarz zbadał.
My z Koksiem byliśmy u stomatologa pierwsz raz jak miał 15msc i co poł roku chodzimy chyba ze cosik wypatrze w wieku 2,5 roku miał mini mini śladzik na 5 poleciałam pani wyczyściła i ząbki są zdrowe :)

współczuje problemów ale napewno warto mleczaki leczyć co teraz bedzie w nawyku zostanie na lata poza tym chore mleczaki to osłabione stałe zębole

bardziej boję się o Pole od urodzenia dostaje żelazo z racji wcześniactwa i dużej anemii i mimo że ząbków nie ma już fisiuje że będą brzydkie i czarne
my leczymy, a ubytków mnóstwo sie okazało u stomatologa
polecam wam stomatolog zakręt do oksywia w gdyni na nfz
pozdrawiam
Azotanem nie smaruje się tylnych zębów tych o dużej powierzchni.

Mleczaki się leczy.

Niestety samo mycie nie wystarcza aby próchnicy się ustrzec.
My walczymy z nią odkąd córcia skończyła 1,5 roczku:( a na dzień kiedy mleczaki zaczną wypadac czekam jak na zbawienie...
Smarowanie azotanem srebra(czy jakoś tak) a potem borowanie i plombki :/
trzeba leczyc mleczaki ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry