Widok

prośba

Zwracamy się z prośba o wsparcie i pomoc naszych dzieci Sebastiana, Kamila, Emili i Adriana.
Mamy czworo dzieci, w tym dwoje niepełnosprawnych synów chorych na złożoną chorobę genetyczną Zespół Marfana.
Skrzywienie kręgosłupa 700,powiększona aorta serca, mogące prowadzić do powstania tętniaka, niewydolność serca, astygmatyzm, wysoki wzrost, krótkowzroczność, wiotki układ mięśniowy to niektóre z objawów choroby Marfana na które cierpią nasi dwaj synowie Sebastian ur.9.02.1994r.(18) i Kamil ur.11.08.1997r.(14)
Zespół Marfana to choroba genetyczna, dziedzicząca się w sposób autosomalny dominujący - to choroba, która dotyka narządów wzroku, układu kostnego, serca i naczyń krwionośnych. Nasi synowie potrzebują stałej i systematycznej rehabilitacji ruchowej i oddechowej w celu poprawy pojemności życiowej płuc.
Niezbędny jest udział w turnusach w ośrodkach rehabilitacyjnych kilka razy do roku, celem korekcji kręgosłupa. Dzieci obecnie leczone są gorsetami ortopedycznymi 24 godz. na dobę, które corocznie trzeba wymieniać wraz ze wzrostem. Potrzebują też wielu leków i stałej opieki lekarzy.
Naszego syna Sebastiana czeka operacja kręgosłupa z powodu znacznego skrzywienia 70st ,co wiąże się jak zwykle z ryzykiem pogorszenia stanu zdrowia, a nawet kalectwem.
Nasza sytuacja jest tym trudniejsza, że podejrzenie Zespołu Marfana występuje również u pozostałych dzieci Emilii ur.27.10.1999r.(12) i Adriana ur.29.04.2004r(.8) Mamy zlecone wszelkie badania w kierunku ZM w tym badanie genetyczne celem postawienia właściwej diagnozy.
Poza tym nasza córka Emilia choruje na przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka żołądka,nadżerkę przełyku i jest leczona farmakologicznie. Konieczne jest stosowanie długotrwałej diety.
Z powodu dużego spadku wagi ciała, córka jest pod stałą kontrolą gastrologa.
Córka potrzebuje również systematycznej rehabilitacji z powodu obniżenia barku z tendencją do scoliozy, za które musimy zapłacić 9zł za 40 minut rehabilitacji
Troje naszych dzieci są alergiczne-uczuleni na (Alternaria), często z tego powodu uskarżają się na przedłużony katar, kaszel, zapalenie spojówek i częste zapalenia górnych dróg oddechowych.
Konieczną możliwie skuteczną metodą leczenia alergii jest zalecone przez lekarza odczulanie dzieci szczepionkami, które musimy zakupić sami w aptece. Koszt szczepionek na troje dzieci to 240zł które starczają na pół roku, potem trzeba zakupić kolejne dawki. Odczulenie trwa 5 lat i zakupienie na ten okres czasu szczepionek dla naszych dzieci jest dla nas dodatkowym obciążeniem.
Ponieważ tylko część kosztów wydatków dla naszych dzieci dotowana jest przez organizacje rządowe, znaczną część kosztów musi być pokrywana przez nas, a to niestety przekracza nasze możliwości finansowe i jest barierą często nie do pokonania.Bardzo prosimy o pomoc i wsparcie.bozena5154@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli Pani chce to można zadzwonic
Chyba sama do nich zadzwonie-mam potwierdzenie na koncie,ze przelew wyslano, nie rozumiem, jak to mozliwe
Przed chwilą sprawdzałam.Nie ma
Sprawdzam subkonto dzieci co dzień i niestety nie ma nic
Pani Bozeno, a czy pieniadze juz Pani otrzymala? Zrobilam przelew tydzien temu jak pisalam,wiec powinny juz byc na koncie. Zwlaszcza,ze byl to przelew on-line.
C hcę bardzo bardzo podziękowac za otrzymane rzeczy dla córki
zbieram faktury,ale moje dzieci w tej fundacji są od kwietnia,i dopiero w tym roku wysyłam prośby o wpłaty % podatku więc dopiero w przyszłym roku będą dopiero
z Tą fundacja jest tak jak juz ktoś pisał, rozliczenia sa w listopadzie za 1% ale jak ktoś prześle kase na numer konta to są odrazu. niech sie Pani nie przejmuje i zacznie zbierać faktury na dzieciaki
czy to ktoś musi zgłosić rodzinę?
Mam pytanie.Ja w zeszłym roku pisałam też na forum trójmiasto prośbę o pomoc dla moich dzieci,i napisała do mnie jedna Pani której do dziś jestem bardzo wdzięczna że zorganizuje dla nas przed świętami szlachetną paczkę.Dostaliśmy na święta dużo potrzebnych rzeczy takich jak rzeczy spożywcze,chemie i.t.p.Chcę spytać czy jak dostaliśmy w zeszłym roku taka paczkę to jest szansa żeby otrzymać i w tym roku taka paczkę?czy to się gdzieś samemu zgłasza w odpowiednie miejsce czy wystarczy jak wstawię ogłoszenie tak jak w zeszłym roku wstawiłam na tej stronie trójmiasto.
do skontaktowania podałam mój adres e-mail w prośbie którą zamieściłam
Jak mogę się z panią skontaktować? Kurtka i buty dla córki się znajdą, nawet jakies inne ubrania. Dla chłopaków popytam wsród koleżanek.
mam nadzieje ze znajdzie się jakis elfik i napewno dojdzie paczka,my dostalismy naprawde bo nie którzy mysla ze to jakieś naciąganie lub cos ze trzeba bedzie za ta paczke zapłacic a to naprawde jest super akcja,jak dostaniesz paczke tam przewarznie jest adres osoby od kogo została wysłana-ja zawsze wysyłam kartke z podziekowaniem i zyczeniami
Mój list do Świętego Mikołaja został dziś opublikowany jako list wzruszający.Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc
Dzwoniłam ale tam nikt nie odbiera.W każdym razie jak sprawdziłam przez internet to jest nadal zero.A na które dziecko było wpłacone?
Ja mam możliwość sprawdzania subkont dzieci przez internet.Sprawdzałam ale nic nie widać,może rzeczywiście lepiej zadzwonić
Prosze zadzwnic do fundacji, na koncie juz cos powinno byc :D
fundacja dzieciom Zdążyć z Pomocą KRS
0000037904
Ale chyba musze miec KRS zeby przekazac 1%? Inaczej przelalabym to na prywatne konto, ale chyba sie nie da.
Chcę podziękować za chęci oddania 1% podatku dla moich dzieci,myślę ze warto jest poczekać nawet kilka miesiecy.Lepsze jest mieć cokolwiek na subkoncie dzieci niż nie mieć ich wcale
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry