Widok

prośba

Zwracamy się z prośba o wsparcie i pomoc naszych dzieci Sebastiana, Kamila, Emili i Adriana.
Mamy czworo dzieci, w tym dwoje niepełnosprawnych synów chorych na złożoną chorobę genetyczną Zespół Marfana.
Skrzywienie kręgosłupa 700,powiększona aorta serca, mogące prowadzić do powstania tętniaka, niewydolność serca, astygmatyzm, wysoki wzrost, krótkowzroczność, wiotki układ mięśniowy to niektóre z objawów choroby Marfana na które cierpią nasi dwaj synowie Sebastian ur.9.02.1994r.(18) i Kamil ur.11.08.1997r.(14)
Zespół Marfana to choroba genetyczna, dziedzicząca się w sposób autosomalny dominujący - to choroba, która dotyka narządów wzroku, układu kostnego, serca i naczyń krwionośnych. Nasi synowie potrzebują stałej i systematycznej rehabilitacji ruchowej i oddechowej w celu poprawy pojemności życiowej płuc.
Niezbędny jest udział w turnusach w ośrodkach rehabilitacyjnych kilka razy do roku, celem korekcji kręgosłupa. Dzieci obecnie leczone są gorsetami ortopedycznymi 24 godz. na dobę, które corocznie trzeba wymieniać wraz ze wzrostem. Potrzebują też wielu leków i stałej opieki lekarzy.
Naszego syna Sebastiana czeka operacja kręgosłupa z powodu znacznego skrzywienia 70st ,co wiąże się jak zwykle z ryzykiem pogorszenia stanu zdrowia, a nawet kalectwem.
Nasza sytuacja jest tym trudniejsza, że podejrzenie Zespołu Marfana występuje również u pozostałych dzieci Emilii ur.27.10.1999r.(12) i Adriana ur.29.04.2004r(.8) Mamy zlecone wszelkie badania w kierunku ZM w tym badanie genetyczne celem postawienia właściwej diagnozy.
Poza tym nasza córka Emilia choruje na przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka żołądka,nadżerkę przełyku i jest leczona farmakologicznie. Konieczne jest stosowanie długotrwałej diety.
Z powodu dużego spadku wagi ciała, córka jest pod stałą kontrolą gastrologa.
Córka potrzebuje również systematycznej rehabilitacji z powodu obniżenia barku z tendencją do scoliozy, za które musimy zapłacić 9zł za 40 minut rehabilitacji
Troje naszych dzieci są alergiczne-uczuleni na (Alternaria), często z tego powodu uskarżają się na przedłużony katar, kaszel, zapalenie spojówek i częste zapalenia górnych dróg oddechowych.
Konieczną możliwie skuteczną metodą leczenia alergii jest zalecone przez lekarza odczulanie dzieci szczepionkami, które musimy zakupić sami w aptece. Koszt szczepionek na troje dzieci to 240zł które starczają na pół roku, potem trzeba zakupić kolejne dawki. Odczulenie trwa 5 lat i zakupienie na ten okres czasu szczepionek dla naszych dzieci jest dla nas dodatkowym obciążeniem.
Ponieważ tylko część kosztów wydatków dla naszych dzieci dotowana jest przez organizacje rządowe, znaczną część kosztów musi być pokrywana przez nas, a to niestety przekracza nasze możliwości finansowe i jest barierą często nie do pokonania.Bardzo prosimy o pomoc i wsparcie.bozena5154@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Bozeno,
czy jestescie pod opieka jakiejs fundacji? Najlepiej jakby Pani podala dane fundacji/organizacji z numerem konta i KRS, wowczas na pewno uzyska Pani tutaj pomoc.
Forumki tutaj sa wspaniale, chetnie pomagaja, ale niestety juz kilkakrotnie zostaly oszukane. Dlatego prosze nie dziwic sie i nie obrazac, ze tak stawiam sprawe.
Zbliza sie koniec roku, beda rozliczenia z US i na pewno wiele osob chetnie przekaze Panstwu 1%podatku.
Jezeli jeszcze nie maja Panstwo "subkonta" w zadnej fundacji na pewno szybko uda sie to Pani zalatwic. Na przyklad tutaj http://dzieciom.pl/potrzebuje-pomocy od kilku lat pomagamy dziewczynce, ktora jest podopieczna tej fundacji i dzieki temu,ze co roku zbiera sie spora suma, to dziewczynka moze jezdzic na turnusy rehabilitacyjne itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja proponuje podac nr konta bankowego... Jak kilka osob przeleje pare albo chociaz 1zl to mozna uzbierac sporą kwotę. Nawet jakby mnie oszukano to nie byłabym bardzo zła o np złotówkę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Moje dzieci są podopiecznymi fundacji zdążyć z pomocą.
Rozsyłam apele po całej Polsce z prośbą o pomoc,niestety dzieci na subkoncie od maja do dziś mają zero.Tracę już nadzieję dlatego szukam pomocy przez internet.
Podaję link fundacji http://dzieciom.pl/podopieczni/18145
http://dzieciom.pl/podopieczni/18144
http://dzieciom.pl/podopieczni/18143
http://dzieciom.pl/podopieczni/18142
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Bozeno,
na pewno na kontach dzieci cos sie niedlugo pojawi :D
Prosze byc dobrej mysli.
Pozdrawiam!
Rozsyłając apele miałam nadzieję,że być może nie od razu ale po miesiącu,trzech miesiącach coś się pojawi.Minęło pół roku to trochę długo czasu i na subkontach nie ma nic.Brakuje nam już nawet na koperty i znaczki aby rozsyłać nadal apele.Oczywiście fundacja zwraca za znaczki i koperty ale tylko wtedy jak są wpływy na subkonto aby mogli z tego konta zrobić zwrot a tak to wszystko musimy ze swoich wykładać.Oprócz tego dochodzą dojazdy do lekarzy na rehabilitację,turnusy,leki.Wszystko pokrywamy my i naprawdę jest nam z tym bardzo ciężko.Sytuację pogarsza to że ja nie pracuję,opiekuję się niepełnosprawnym synem i pobieram świadczenie pielęgnacyjne a mąż dorabia na budowie.Utrzymujemy się z zasiłków,renty socjalnej syna i prac dorywczych męża,a przy czwórce dzieci obciążonych niepełnosprawnością jest bardzo ciężko sprostać potrzebom tych najważniejszych.Nie jestem ani oszustką ani żadną naciągaczką,gdy by sytuacja mnie do tego nie zmusiła nigdy bym nie umieszczała próśb w internecie,robię to dla moich dzieci.I chociaż przez wstawianie próśb przez internet nic mnie to nie kosztuje bo nie muszę płacić za znaczki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chętnie przekażę swój 1%.
Proszę się przypominać - szczególnie od stycznia do marca.
Bardzo Pani dziękuje
witam niestety finansowo nie dam rady pomoc ale moze jakies ubranka dla dzieci by sie przydały??mam 3 letnia córke i 6scio letniego synka jak by cos było potrzebne mam tez pare wiekszych dla chłopcapo bratanku!!! finansowo sama jestem w trudnej sytuacji-napewno nie w takiej jak Pani ale tez jest ciezko!! warto takze napisac list na stronie listy do świętego mikołaja z tamtąd moje dzieci co roku dostaja paczki na swięta!!-zawsze coś!! pozdrawiam serdecznie i zycze dużo zdrowia dla dzieci i dla was rozwnierz
mam najmłodszego synka w wieku 8 lat i córeczkę w wieku 13 lat i dwoje starszych w wieku 15 lat i 18.Chętnie przyjmę rzeczy dla dzieci.W naszej trudnej sytuacji jaka nas spotkała przyjmiemy wszystko i wszystko nam się naprawdę przyda.Na jakiej stronie można napisać list do Świętego Mikołaja?
w google trzeba wpaisac listy do swiętego mikołaja i tam jest formularz do wypełnienia pisze Pani o swojej sytuacjii i co dzieci chciałaby dostac a elfy-ludzie dobrej woli wysyłaja paczki!! to naprawde działa jak wysłałam pierwszy raz tak na prube byłam w szoku jak na swieta listonosz przyniosł wielki karton a tam prezenty dla dzieci!!!-akcja super naprawde!! napisz jakie rozmiarki dzieci nosza i poszukam cos popytam tez znajomych i dam znać
http://www.listydomikolaja.pl/
synowie 180cm,175cm146cm i córka 158cm
Napisałam list do Świętego Mikołaja,bardzo dziękuję za pomoc.Mam nadzieję,że zobaczę w tym szczególnym dniu jak Boże Narodzenie uśmiech dzieci na ich twarzach.
niema za co po to sa takie strony zeby sobie pomagac ja narazie niedam rady finansowo,oni tam finansowo tez niepomagaja tylko prezentami,moje listy zawsze sa na stronie wzruszajacej. postaram sie w weekend poszukac ubranek
Poprosiłam tylko o takie prezenty jakie Święty Mikołaj będzie uważał za stosowne,ani ja ani nasze dzieci nie mamy specjalnych wymagań.Nawet nie napisałam co dzieci chcieli by dostać.
Proszę jeszcze o podanie długości stóp dzieciaków.
chodzi o numery butów?
Rowniez pomoge 1%, tylko prosze o przypomnienie! Ksiegowa meza bardzo szybko robi rozliczenie, wiec na pewno nie bedzie Pani dlugo czekac. Zakladam, ze obojetne, na ktore subkonto? Czy ktores z dzieci ma najpilniejsze potrzeby?
Ubrania dla szczuplych osob? Duzo w tym roku rozdalam ubran, ale cos jeszcze sie znajdzie, rozmiary butow tez sie przydadza.
Moja córka nie ma kurtki na zimę, i kozaków tez nie ma.Wyrosła z ostatniej bo ona szybko rośnie.Moje dzieci są wszystkie szczupłe i wysokie,bardzo przydały by się kilka rzeczy dla nich bo wyrastają z wszystkiego z powodu szybkiego wzrostu.Numery bytów to:synowie 42,40.i 33 a córka 36
do góry