Widok

prośba

Zwracamy się z prośba o wsparcie i pomoc naszych dzieci Sebastiana, Kamila, Emili i Adriana.
Mamy czworo dzieci, w tym dwoje niepełnosprawnych synów chorych na złożoną chorobę genetyczną Zespół Marfana.
Skrzywienie kręgosłupa 700,powiększona aorta serca, mogące prowadzić do powstania tętniaka, niewydolność serca, astygmatyzm, wysoki wzrost, krótkowzroczność, wiotki układ mięśniowy to niektóre z objawów choroby Marfana na które cierpią nasi dwaj synowie Sebastian ur.9.02.1994r.(18) i Kamil ur.11.08.1997r.(14)
Zespół Marfana to choroba genetyczna, dziedzicząca się w sposób autosomalny dominujący - to choroba, która dotyka narządów wzroku, układu kostnego, serca i naczyń krwionośnych. Nasi synowie potrzebują stałej i systematycznej rehabilitacji ruchowej i oddechowej w celu poprawy pojemności życiowej płuc.
Niezbędny jest udział w turnusach w ośrodkach rehabilitacyjnych kilka razy do roku, celem korekcji kręgosłupa. Dzieci obecnie leczone są gorsetami ortopedycznymi 24 godz. na dobę, które corocznie trzeba wymieniać wraz ze wzrostem. Potrzebują też wielu leków i stałej opieki lekarzy.
Naszego syna Sebastiana czeka operacja kręgosłupa z powodu znacznego skrzywienia 70st ,co wiąże się jak zwykle z ryzykiem pogorszenia stanu zdrowia, a nawet kalectwem.
Nasza sytuacja jest tym trudniejsza, że podejrzenie Zespołu Marfana występuje również u pozostałych dzieci Emilii ur.27.10.1999r.(12) i Adriana ur.29.04.2004r(.8) Mamy zlecone wszelkie badania w kierunku ZM w tym badanie genetyczne celem postawienia właściwej diagnozy.
Poza tym nasza córka Emilia choruje na przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka żołądka,nadżerkę przełyku i jest leczona farmakologicznie. Konieczne jest stosowanie długotrwałej diety.
Z powodu dużego spadku wagi ciała, córka jest pod stałą kontrolą gastrologa.
Córka potrzebuje również systematycznej rehabilitacji z powodu obniżenia barku z tendencją do scoliozy, za które musimy zapłacić 9zł za 40 minut rehabilitacji
Troje naszych dzieci są alergiczne-uczuleni na (Alternaria), często z tego powodu uskarżają się na przedłużony katar, kaszel, zapalenie spojówek i częste zapalenia górnych dróg oddechowych.
Konieczną możliwie skuteczną metodą leczenia alergii jest zalecone przez lekarza odczulanie dzieci szczepionkami, które musimy zakupić sami w aptece. Koszt szczepionek na troje dzieci to 240zł które starczają na pół roku, potem trzeba zakupić kolejne dawki. Odczulenie trwa 5 lat i zakupienie na ten okres czasu szczepionek dla naszych dzieci jest dla nas dodatkowym obciążeniem.
Ponieważ tylko część kosztów wydatków dla naszych dzieci dotowana jest przez organizacje rządowe, znaczną część kosztów musi być pokrywana przez nas, a to niestety przekracza nasze możliwości finansowe i jest barierą często nie do pokonania.Bardzo prosimy o pomoc i wsparcie.bozena5154@o2.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry.
Mam prośbę.Czy może się odezwać ktoś kto przekazał moim dzieciom 1%podatku?w fundacji jest już księgowanie i nie wiem czy warto czekać.
Pozdrawiam.
Bożena
Dzień dobry.Długo nie byłam już na forum.Skończył się okres rozliczeniowo- podatkowy,i chciałam przede wszystkim podziękować ludziom dobrej woli jeśli ktoś przekazała dla naszych dzieci swój 1 % podatku.
Pozdrawiam wszystkich.
Bożena.
Szanowni Darczyńcy, prosimy o zaznaczenie w zeznaniu podatkowym pola Wyrażam zgodę
KRS 0000037904
tytułem:18142-Sokół Adrian
To jest konto główne wszystkich pozostałych dzieci,wystarczy na jedno subkonto wpłacać jeśli ktoś będzie chciał przekazać naszym dzieciom swój 1 %podatku.
Dziękujemy.
poproszę dane do przekazania podatku
Dobry wieczór.
Dawno już nie odwiedzałam tego forum,więc napiszę co u nas.
W ostatnim czasie mamy duzo problemów zdrowotnych naszych dzieci.
Mój syn Kamil był w sanatorium w Sopocie miesiąc czasu,i przykro mi to pisać ale nie ma poprawy.Gorset który musieliśmy mu zmienić w grudniu nie pomaga mu więc chyba będzie mu ponownie zmienić 19 marca mamy wizytę u lekarza,i lekarz powie co dalej.
Tydzień temu dowiedzieliśmy się ze nasza córka ma wypadanie płatka zastawki mitralnej ponieważ miała wykonane echo serca.Mamy tez skierowanie z córką do endokrynologa,neurologa,ma już skrzywienie kręgosłupa.
Prosiłam na tym forum o przekazanie 1%podatku dla moich dzieci,ponieważ wszystkie choroby naszych dzieci sprawiają ze brakuje nam środków na dalsze leczenie.
Jeśli ktoś przekazał dla dzieci swój 1%podatku serdecznie dziękujemy.
Pozdrawiam.
Bożena
Ciesze się, że pieniążki dotarły, przekaże również ten 1% podatku. Pozdrawiam
Bardzo prosimy o przekazanie 1%podatku dla dzieci nieuleczalnie chorych z Zespołem Marfana.
Fundacja dzieciom Zdążyć z Pomocą
Wpisując w rubryce
KRS 0000037904
18142.Sokół Adrian.
Wystarczy na jedno dziecko wpłacić,ponieważ numer subkonta Adriana który podałam jest kontem głównym wszystkich pozostałych dzieci.Nic się też nie stanie jak ktoś wpłaci na obojętnie które dziecko.
Za wszelkie wpłaty z całego serca dziękujemy.
Warto podbic watek, bo już niektórzy PITy wypelniaja. Ja się przy okazji upewnie,ze nie ma znaczenia, które dziecko wpiszemy, prawda?
Dobry wieczór wszystkim.
Chciałam tylko napisać że wszystkie pieniądze na subkonto dzieci doszły.
U naszej córki Emilii też występuje podejrzenie zespołu Marfana.Byłam z dziećmi w poradni genetycznej.Musimy córce porobić wszystkie badania.
Jak dojdą pieniądze na subkonto dzieci to napiszę.Na razie nadal jest 60zł
Nie wiem dokładnie ile osób wpłaciło dzieciom,i kiedy ale na subkoncie są widoczne dwie osoby i ogółem jest to 60zł. Prawdo podobnie w tej fundacji jest tak że wpłacone pieniądze są księgowane po dwóch tygodniach być może nie długo się pojawią chociaż niedługo już mamy styczeń a niektóre osoby jak dobrze pamiętam wpłaciły jeszcze przed świętami to dość długo to trwa.
Ja za chwile sprawdzę subkonto dzieci i napiszę ile jest dokładnie na subkoncie
ta fundacja zaczyna mi podpadać jeśli jest na koncie 60 zł a wpłaconych było więcej to coś jest nie tak.
To by sie nie zgadzalo bo ja sama wpłaciłam więcej niż 60 zł. To gdzie się podziała reszta pieniążków które wpłaciłam?
Po wysłanych 200 apeli do różnych firma nie wpłaciła dzieciom ani jedna osoba.Niedawno wstawiłam prośbę na tym forum i dopiero wpłacili dwie osoby i jest to ogółem 60zł
60 zł?? to pieniążki, które ludzie wpłacają nie idą w całośći dla Twoich dzieci?
Na dzień dzisiejszy na subkoncie dzieci mamy 60zł
Jeśli uzbieramy choć troszkę z 1%podatku to przeznaczę to na turnus dla trójki dzieci.Moje dzieci powinni uczestniczyć w turnusie kilka razy w ciągu roku ale niestety są to duże koszta bo to nie jest tylko jedno dziecko i nie stać nas na tak duży wydatek.Co prawda PCPR cos chłopakom dofinansuje a resztę musimy pokrywać sami.Wiec jak uzbieramy na subkoncie dzieci przeznaczymy w pierwszej kolejności na turnus
do góry