Widok
ja polecam pomidorówkę z duszonych pomidorków, a nie z przecieru, naprawde palce lizać, teraz gdy pomidory są tanie można do woli taką robić :) jak bedziesz chciała to daj znać to napisze tu przepis :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
do garnka wlewasz np. 2 l wody, dorzucasz kostę rosołową (1 kostka na 1/2 l wody). Zagotuj i dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw wg uznania. Potem zagęść, dodaj śmietany. I gotowe.
to jest najprostszy sposób, tzn "zupa na gwoździu" :)
jeśli chcesz coś bardziej praco- i czasochłonnego to ugotuj na mięsie, zamiast koncentratu przecier z pomidorków. Wtedy ma lepszy smak.
to jest najprostszy sposób, tzn "zupa na gwoździu" :)
jeśli chcesz coś bardziej praco- i czasochłonnego to ugotuj na mięsie, zamiast koncentratu przecier z pomidorków. Wtedy ma lepszy smak.
hehe mlode zony gorą. Ja sie ostatnio uczylam robic pomidorowke, a dzis robie knedle ze sliwkami dla siebie a dla meza spaghetti ;-).
Co do pomidorowki, to
woda wloszczyzna i kosc ze schabu, zagotowujesz to ok 1 godz, wlewasz dwie male puszeczki koncentratu, i troche maki z woda aby zagescic, smietane my dlewamy juz w talerzu nie w garnku
Co do pomidorowki, to
woda wloszczyzna i kosc ze schabu, zagotowujesz to ok 1 godz, wlewasz dwie male puszeczki koncentratu, i troche maki z woda aby zagescic, smietane my dlewamy juz w talerzu nie w garnku
A więc tak: w jednym garnku gotujesz "wywar" czyli woda, mięsko, warzywa, kostka rosołowa, troszkę Vegety, w drugim garnku w tym samym czasie: obierasz pomidorki ze skóry, kroisz je na ćwiartki (bądź mniejsze części), dodajesz do tego obraną i począstkowaną cebule (pióra) dodajesz 2 łyżki masełka i troszkę wody i dusisz to wszystko ok. 20 min. Potem jedno do drugiego dodajesz, możesz zaprawić śmietanką i gotowe! To moja sztandarowa zupa latem :) acha do niej nadaje się głównie ryż.
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja tez sie uczyłam gotowac po slubie dopiero, wczesniej moja mama nie chciała mnie wpuścic do swojego królestwa garów hihi
a ostatnio nauczyłam sie robic żurek - zasmakował mi w restauracji w olsztynie i... 3 dni czarowałam i wyszło identyczne !
tu są fajne proste przepisy:
http://gotowanie.onet.pl/
sporo sprawdziłam i są palce lizać (potem niestety trzeba wytapiac tłuszcz na fitnesie ;) )
a ostatnio nauczyłam sie robic żurek - zasmakował mi w restauracji w olsztynie i... 3 dni czarowałam i wyszło identyczne !
tu są fajne proste przepisy:
http://gotowanie.onet.pl/
sporo sprawdziłam i są palce lizać (potem niestety trzeba wytapiac tłuszcz na fitnesie ;) )
mnie pomidorowke uczyla gotowac babcia:)
rozpusc w garnku 1 lyzke masla i wrzuc pokrojone (nie musza byc drobno-wystarcza cwiartki, wazne zeby wyciac to biale przy ogonku bo jest gorzkie) pomidorki, na razie ze skorka. jakies pol godzinki musza sie podusic az sie zrobi papka. wtedy odcedz skorki i pestki, dolej wody i kostke rosolowa (normalnie to sie robi wywar z mieska ale na to to ja nie mam czasu). mozna dodac koncentrat ale ja lubie kwasna wlasnie:)
powodzenia
ps. ja najbardziej lubie z takimi malutkimi, samorobnymi kluseczkami: jako+maka+troche wody i robisz malutkie kuleczki najlepiej jak gotowane w rosolku(z kostki:)) albo lane kluseczki
rozpusc w garnku 1 lyzke masla i wrzuc pokrojone (nie musza byc drobno-wystarcza cwiartki, wazne zeby wyciac to biale przy ogonku bo jest gorzkie) pomidorki, na razie ze skorka. jakies pol godzinki musza sie podusic az sie zrobi papka. wtedy odcedz skorki i pestki, dolej wody i kostke rosolowa (normalnie to sie robi wywar z mieska ale na to to ja nie mam czasu). mozna dodac koncentrat ale ja lubie kwasna wlasnie:)
powodzenia
ps. ja najbardziej lubie z takimi malutkimi, samorobnymi kluseczkami: jako+maka+troche wody i robisz malutkie kuleczki najlepiej jak gotowane w rosolku(z kostki:)) albo lane kluseczki
Chodziło mi o tą wypowiedź
"oj zony zony...to Wy gotowac nie potraficie i to zeby o cos skomplikowanego sie pytac to rozumiem ale o pomidorowke?! wstyd!!!"
Salambo i o to właśnie chodzi w równouprawnieniu - podział obowiązków, co przecież nie przeszkadza mężowi, że jak narąbie drwa na tydzień ugotować obiad, kiedy Ty np. pracujesz ;)
"oj zony zony...to Wy gotowac nie potraficie i to zeby o cos skomplikowanego sie pytac to rozumiem ale o pomidorowke?! wstyd!!!"
Salambo i o to właśnie chodzi w równouprawnieniu - podział obowiązków, co przecież nie przeszkadza mężowi, że jak narąbie drwa na tydzień ugotować obiad, kiedy Ty np. pracujesz ;)
[url=http://www.waszslub.pl]
gotuję ziemniaki, delikatnie podduszam cebulkę z boczkiem, robie sos czosnkowy (jogurt naturalny 0,5l, 3 łyżki majonezu, wciskam 5 ząbków czosnku, sól, pieprz, pieprz kajeński). Ugotowane ziemniaki rozdrabniam na takie jakby grudki, ale moga tez być w plasterkach," mieszam" je z boczkiem, cebulka i sosem. Wkładam do naczynia żaroodpornego i piekę w 180st do momentu aż zobacze, że zmieniaki mają złotawy kolor :)