Widok
Cytryn, leniwcu :) Inaczej sie masy marcepanowej nie da zrobić :)
Jeśli masz proporcje na masło, żółtka i cukier to ok. Wpierdziel to wszystko do miski i utrzyj. W sensie masło z żółtkami a potem cukier puder żebyś się nie wykończyła :)
Co do migdałów, ja dodaję gotowe tarte migdały- kupuję w tortowni.
http://www.tortownia.pl/sklep,653,19,BackMit,Tarte_migdaly.html
:)
Jeśli masz proporcje na masło, żółtka i cukier to ok. Wpierdziel to wszystko do miski i utrzyj. W sensie masło z żółtkami a potem cukier puder żebyś się nie wykończyła :)
Co do migdałów, ja dodaję gotowe tarte migdały- kupuję w tortowni.
http://www.tortownia.pl/sklep,653,19,BackMit,Tarte_migdaly.html
:)
A jestem, żebyś wiedziała, że jestem :)
Ciasto na tartę:
1 1/2 szklanki mąki pszennej
0,5 kostki masła
1 żółtko
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
szczypta soli
Takie ciasto robię zawsze do wszystkich tart. Do tych ze słonym nadzieniem daję pół łyżeczki cukru pudru i 3 szczypty soli.
Formę wysmaruj masłem.
Masa migdałowa:
2/3 kostki miękkiego masła
1/3 szklanki cukru pudru
2 jajka
1 szklanka mielonych migdałów
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka- utrzeć- dodać mielone migdały i wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek.
Dodam od siebie, że rewela smakuje z malinami latem. Z porzeczkami czerwonymi nie próbowałam :)
Ciasto na tartę:
1 1/2 szklanki mąki pszennej
0,5 kostki masła
1 żółtko
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
szczypta soli
Takie ciasto robię zawsze do wszystkich tart. Do tych ze słonym nadzieniem daję pół łyżeczki cukru pudru i 3 szczypty soli.
Formę wysmaruj masłem.
Masa migdałowa:
2/3 kostki miękkiego masła
1/3 szklanki cukru pudru
2 jajka
1 szklanka mielonych migdałów
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka- utrzeć- dodać mielone migdały i wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek.
Dodam od siebie, że rewela smakuje z malinami latem. Z porzeczkami czerwonymi nie próbowałam :)