Widok

proszę o przepis na tartę z masą migdałową i porzeczkami

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
tylko sprawdzone przepisy plisss

jak zrobić tę masę, bo koleżanka sama z płatków kręciła, ale nie chcę się wykończyć przy tym ciescie

ma byc dobre i sprawnie wykonane

dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cytryn, leniwcu :) Inaczej sie masy marcepanowej nie da zrobić :)

Jeśli masz proporcje na masło, żółtka i cukier to ok. Wpierdziel to wszystko do miski i utrzyj. W sensie masło z żółtkami a potem cukier puder żebyś się nie wykończyła :)
Co do migdałów, ja dodaję gotowe tarte migdały- kupuję w tortowni.

http://www.tortownia.pl/sklep,653,19,BackMit,Tarte_migdaly.html

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo super

dzisiaj szukałam szkolenia na tortowni, ale tylko w wawie robią

to jak jestes taka cwana to jeszcze plis przepis pliss
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jestem, żebyś wiedziała, że jestem :)

Ciasto na tartę:
1 1/2 szklanki mąki pszennej
0,5 kostki masła
1 żółtko
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
szczypta soli

Takie ciasto robię zawsze do wszystkich tart. Do tych ze słonym nadzieniem daję pół łyżeczki cukru pudru i 3 szczypty soli.
Formę wysmaruj masłem.

Masa migdałowa:
2/3 kostki miękkiego masła
1/3 szklanki cukru pudru
2 jajka
1 szklanka mielonych migdałów

Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka- utrzeć- dodać mielone migdały i wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek.

Dodam od siebie, że rewela smakuje z malinami latem. Z porzeczkami czerwonymi nie próbowałam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oooo dziekuje, naczelna kuchareczko ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kulinaria

Maliny - gdzie kupię świeże? (8 odpowiedzi)

Potrzebuję na sobotę świeże maliny... W którym sklepie na 100% kupię? Im bliżej Przymorza tym...

do góry