Widok

proszek do prania a uczulenie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
do tej pory prałam ubrania w proszkach dla dzieci i tak samo płukałam w płynach dla dzieci. chciałam przejść na normalny proszek i płyn no więc wyprałam w persilu i wypłukałam w płynie "e", ale okazało się że córcia ma uczulenie. moje pytanie jest takie czy są sposoby aby przyzwyczaić skóre dziecka do normalnych proszków??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasz syn ma 2,5 roku i przed świętami skusiliśmy się na promocje płynu rexa. Bardzo szybko okazało się,że syn jest na niego mocno uczulony(skończyło się u lekarza)..nie możemy w nim prać jego ani nawet naszych rzeczy,bo wystarczy,że poprzytula się z nami i już zaczyna mieć wysypkę :/ Wróciliśmy do poprzedniego płynu(persil) i wszystko jest ok. Spróbuj może wyprać w samym persilu i 2x wypłukać bez żadnych dodatkowych płynów. Jeśli nadal będzie uczulenie zmieniłabym płyn do prania na inny.
ja szybko przeszlam na persil sensitiv nastepnie na zwykly, nie uzywam plynow do plukania ,
syn ma uczulenie na drefta i na vizir, ostatnio okazalo sie ze ma na cos jeszcze delikatne uczulenie wiec nie piore w persilu(pozatym sie bardzo pogorszyl) tylko kupuje białego jelenia, pierze dobrze a chyba 2,5kg proszku 17zl, wiec znosnie, ale czy dziala to na poprawienie "uczulenia" nie wiem bo zaczal sie sezon grzewczy i wtedy zawsze cos z nosem ...
mam mega alergików w domu, ale bezproblemowow przeszlam na Persil żel (niemeicki) i plukam w Softlanie (tez niemeickim), podwojne plukanie nic im nie jest. Moja mama pierze w tym co jest w promocji, wizzir, omo czy cos tas tam i jak jestesmy u nich to maja chroski po poscieli w tym wypranej.

Mysle ze zrob nastepne pranie tylko w persilu, wyplucz dwa razy, jesli bedzie ok przy nastepnym moze zmien na jakis plyn typu Sensitive, Softlan tez taki jest (bialy), obstawialabym bardziej ten plyn E
Syn jest alergikiem. Piorę podobnie jak MajowaMaja w żelu Persil Sensitive (raz polski, raz niemiecki, zależy jak akurat kupię) i płuczę w Softlanie białym. Skóra nie reaguje na ten zestaw, chociaż przy samym przejściu z Lovelli na Persil przez parę dni miał lekką wysypkę, która sama minęła.
dziękuje za rady
nigdy nie używałam "dziecięcych" proszków do prania :] Przez pierwsze dwa lata używałam polskiego Vizira i Lenora Sensitive :) Młody nie miał problemów z uczuleniem :]

później przestałam być zadowolona z tego proszku i zmieniłam na Ariel niemiecki :] płyn do płukania też na niemiecki (Lenor, Softlan różne kolory/zapachy) i tego się trzymam :)

raz kupiłam niemiecki żel Ariel - nie byłam zadowolona :] ale uczulenia nie było :]

wiem, że Koleżanki córa ma uczulenie na proszek Persil.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też zauważyłam,że persil żel się pogorszył (polski) od zawsze było ok a teraz uczulenia, jeszcze zastanawiam się czy to nie przez lenor ;/ ale już wszystkie możliwe kombinacje stosowałam i chyba jednak persil. Przerzuciłam się na kapsułki ariel teraz. Pięknie pachną :) zobaczę jak będzie z uczuleniem.
ja też nie używałam i nie używam dziecięcych proszków ani płynów do prania :) piorę w kłębuszku z biedronki płyn do płukania milan też z biedronki i żadnych uczuleń nie mamy jestem zadowolona

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry