Widok

prywatny żłobek w Gdyni

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Poszukuję informacji na temat prywatnego żłobka w Gdyni (ewentualnie w Sopocie) lub miejsca, gdzie można zostawić malucha przed 2 rokiem życia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a dlaczego prywatne?
sadze ze prywatne dlatego ze publiczne jest tylko jedno w gdyni a dotego strasznie zawalone, wiec ciezko sie dostac.

Słyszałam coś o jakimś Smerfowym Domku na Fikakowie i w kosakowie, chyba przyjmują małe dzieci, nie opinie moich koleżanek o tej placówce nie były zbyt dobre!
Ja oddawałam 2 m-ce mojego bąka do tego żłobka publicznego w Gdyni, jest ok!

A możesz napisać jak liczne są grupy w tym żłobku i kilka inormacji na temat opieki ? też chcę oddac dziecko o tego żłobka
czy w takim razie mogłaby Pani "mamka" podać mi jakieś bardziej szczegółowe namiary na te żłobki?
Hej, sorki ale nie było mnie kilka dni i nie 'Pani" proszę......:-))))

Jesli chodzi o żłobek to było już dawno temu bo moje dziecko na już 5 lat, ale byłam zadowolona, dzieci było w grupie mniej niż 20, natomiast nie pamiętam ile było opiekunek ale 2 lub 3. Szybko uporały się z siusianiem w pieluszkę, gdyz mały miał prawie 2 lata i jeszcze siusiał w pampersa!
Warunki tak jak w kazdej placówce publicznej, czyli nie najwspanialsze!
Teraz jak przechodzę koło tego żłobka (ul. Wojta Radkiego, koło straży pożarnej) to odnowili wejście i plac przed złobkiem, mam nadzieję, że w środku tez jest jakaś zmiana!
Ja nie należę do osób wybrednych także dla mnie było ok, owszem chorował, ale niestety tak to bywa z dziećmi. Po chorobie wymagane było zaświadczenie od lekarza.
Opiekunki były ok, od drzwi tuliły bardziej płaczące dzieci, moje było krótko tylko 3 miesiące także może inna mama wypowie się na temat tej palcówki.
Mam koleżankę, której dziecko bylo dłużej i była b.zadowolona.
Prywatnych żłobko-przedszkoli jest obecnie całkiem sporo. Więcej informacji można znaleźć na www.skarby.phorum.pl
a czy ktos wie jak jest z miejscem dla maluszka w tym zlobku na wojta radkego w Gdyni? czy trzeba dlugo czekac? macierzyński trwa 18-20 tygodni i potem niestety musze wrocic do pracy. boje sie ze nie bede miala co zrobic z maluszkiem
nie pociesze cię - ja czekam juz 1,5 roku i nic
trzeba się zapisywać, jak tylko dowiesz się, że jesteś w ciązy
niestety jest tylko kilkanascie miejsc na cały rocznik - skandal
takie duże miasto, a 2 złobek
chyba że masz znajomości
dzieki za info
dzwonilam do tego zlobka w Gdyni i powiedzieli ze mozna dopiero zapisac jak sie dziecko urodzi
ale jezeli trzeba rzeczywiscie czekac 1,5 roku to nawet jak sie dziecko dostanie to i tak bedzie juz za pozno bo to prawie wiek przedszkolaka
bez sensu
Domowe Przedszkole w Gdyni -Orłowie. Córka moich znajomych tam chodzi. Barrdzo sobie chwalą.
moze nei na temat, ale czy nie wolałabys niani?? dzicko napewno lepiej czułoby się w swoim domu i z 1 osobą byłoby dopilnowane najedzone, na czas przebrane.....
ja wolałabym żłobek - dziecko w grupie się lepiej rozwija, a z jedną osobą non stop... i to do tego nie wiesz na kogo trafisz i co sie dzieje naprawdę jak cie nie ma
czasem to tez kwestia srodkow finansowych
nie kazdego stac na nianie albo prywatne zlobki/przedszkola
Akademia Super Nianie Gdynia Redłowo:)zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 18
moje dziecko chodzi do tego żłobka w Gdyni koło hali, podanie złozylam w styczniu(ale powiedzialam od ktorego miesiaca chce aby moja mała uczeszczala ) poszła od pażdziernika, miala 13 miesiecy, system byl taki ze musialam raz w miesiacu dzwonic i sie dopytywac i dawac wogole o sobie znac ze wciaz jestem zainteresowana i przyjeto mnie bez zadnych znajomości chyba juz w maju Pani powiedziala ze miejsce bedzie
ja jestem zadowolona, od poczatku wiedzialam ze niani nie chce choc finanse nie sa dla mnie az tak istotne dokladnie dziecko lepiej sie rozwija, wiadomo ze choruje ale to nas nie ominie(przedszkole potem szkla kiedys musza sie choroby pojawic) poza tym wolalam zlobek państwowy niz prywatny bo uwazam ze podlega wiekszym kontrolom, ma bardziej wykwalifkowany personel
moja mala idzie z usmiechem do Pani na rece tak samo wychodzi, robi papa wiec chyba niz zlego jej sie nie dzieje caly czas mowi ze w zlobku jest muzyczka ze tanczy i ze sa inne dzidzie :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzieci w grupie jest ok 20 u mojej malej chyba 19, Pań 3-4 znam juz wszytskie, z kazda zawsze zamieniam słowo co i jak czy małą zjadla spala itp
Panie sa strasze i młode
tak tylko u rocznego dziecka rozwój w grupie nie jest tak wazny jak np. u trzylatka
mnie przerazają tez wszelkie choróbska które są w złobkach i przedszkolach - genaralnie dzieci z ww. czesto chorują a te które są w domu nie
tak jak mowilam chorob sie nie ominie i niestety dzieci ktore siedza w domu tez choruja chyba ze sa odizolowane nie wychodza na dwor nie kontaktuja sie z nikim oprocz rodzicow, ktorzy w sumie tez choroby moga przynosic do domu, oczywiscie zgodze sie z tym ze napewno choruja mniej, a rozwoj jak najabardizje juz jest istotny moje dziecko dostrzega inne dzieci bardzo je lubi i chetnie sie z nimi bawi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry