Widok

prywatny żłobek w Gdyni

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Poszukuję informacji na temat prywatnego żłobka w Gdyni (ewentualnie w Sopocie) lub miejsca, gdzie można zostawić malucha przed 2 rokiem życia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a dlaczego prywatne?
sadze ze prywatne dlatego ze publiczne jest tylko jedno w gdyni a dotego strasznie zawalone, wiec ciezko sie dostac.

Słyszałam coś o jakimś Smerfowym Domku na Fikakowie i w kosakowie, chyba przyjmują małe dzieci, nie opinie moich koleżanek o tej placówce nie były zbyt dobre!
Ja oddawałam 2 m-ce mojego bąka do tego żłobka publicznego w Gdyni, jest ok!

A możesz napisać jak liczne są grupy w tym żłobku i kilka inormacji na temat opieki ? też chcę oddac dziecko o tego żłobka
czy w takim razie mogłaby Pani "mamka" podać mi jakieś bardziej szczegółowe namiary na te żłobki?
Hej, sorki ale nie było mnie kilka dni i nie 'Pani" proszę......:-))))

Jesli chodzi o żłobek to było już dawno temu bo moje dziecko na już 5 lat, ale byłam zadowolona, dzieci było w grupie mniej niż 20, natomiast nie pamiętam ile było opiekunek ale 2 lub 3. Szybko uporały się z siusianiem w pieluszkę, gdyz mały miał prawie 2 lata i jeszcze siusiał w pampersa!
Warunki tak jak w kazdej placówce publicznej, czyli nie najwspanialsze!
Teraz jak przechodzę koło tego żłobka (ul. Wojta Radkiego, koło straży pożarnej) to odnowili wejście i plac przed złobkiem, mam nadzieję, że w środku tez jest jakaś zmiana!
Ja nie należę do osób wybrednych także dla mnie było ok, owszem chorował, ale niestety tak to bywa z dziećmi. Po chorobie wymagane było zaświadczenie od lekarza.
Opiekunki były ok, od drzwi tuliły bardziej płaczące dzieci, moje było krótko tylko 3 miesiące także może inna mama wypowie się na temat tej palcówki.
Mam koleżankę, której dziecko bylo dłużej i była b.zadowolona.
Prywatnych żłobko-przedszkoli jest obecnie całkiem sporo. Więcej informacji można znaleźć na www.skarby.phorum.pl
a czy ktos wie jak jest z miejscem dla maluszka w tym zlobku na wojta radkego w Gdyni? czy trzeba dlugo czekac? macierzyński trwa 18-20 tygodni i potem niestety musze wrocic do pracy. boje sie ze nie bede miala co zrobic z maluszkiem
nie pociesze cię - ja czekam juz 1,5 roku i nic
trzeba się zapisywać, jak tylko dowiesz się, że jesteś w ciązy
niestety jest tylko kilkanascie miejsc na cały rocznik - skandal
takie duże miasto, a 2 złobek
chyba że masz znajomości
dzieki za info
dzwonilam do tego zlobka w Gdyni i powiedzieli ze mozna dopiero zapisac jak sie dziecko urodzi
ale jezeli trzeba rzeczywiscie czekac 1,5 roku to nawet jak sie dziecko dostanie to i tak bedzie juz za pozno bo to prawie wiek przedszkolaka
bez sensu

Opinia została zablokowana przez moderatora
Domowe Przedszkole w Gdyni -Orłowie. Córka moich znajomych tam chodzi. Barrdzo sobie chwalą.
moze nei na temat, ale czy nie wolałabys niani?? dzicko napewno lepiej czułoby się w swoim domu i z 1 osobą byłoby dopilnowane najedzone, na czas przebrane.....
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja wolałabym żłobek - dziecko w grupie się lepiej rozwija, a z jedną osobą non stop... i to do tego nie wiesz na kogo trafisz i co sie dzieje naprawdę jak cie nie ma
czasem to tez kwestia srodkow finansowych
nie kazdego stac na nianie albo prywatne zlobki/przedszkola
Akademia Super Nianie Gdynia Redłowo:)zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 18
moje dziecko chodzi do tego żłobka w Gdyni koło hali, podanie złozylam w styczniu(ale powiedzialam od ktorego miesiaca chce aby moja mała uczeszczala ) poszła od pażdziernika, miala 13 miesiecy, system byl taki ze musialam raz w miesiacu dzwonic i sie dopytywac i dawac wogole o sobie znac ze wciaz jestem zainteresowana i przyjeto mnie bez zadnych znajomości chyba juz w maju Pani powiedziala ze miejsce bedzie
ja jestem zadowolona, od poczatku wiedzialam ze niani nie chce choc finanse nie sa dla mnie az tak istotne dokladnie dziecko lepiej sie rozwija, wiadomo ze choruje ale to nas nie ominie(przedszkole potem szkla kiedys musza sie choroby pojawic) poza tym wolalam zlobek państwowy niz prywatny bo uwazam ze podlega wiekszym kontrolom, ma bardziej wykwalifkowany personel
moja mala idzie z usmiechem do Pani na rece tak samo wychodzi, robi papa wiec chyba niz zlego jej sie nie dzieje caly czas mowi ze w zlobku jest muzyczka ze tanczy i ze sa inne dzidzie :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzieci w grupie jest ok 20 u mojej malej chyba 19, Pań 3-4 znam juz wszytskie, z kazda zawsze zamieniam słowo co i jak czy małą zjadla spala itp
Panie sa strasze i młode
tak tylko u rocznego dziecka rozwój w grupie nie jest tak wazny jak np. u trzylatka
mnie przerazają tez wszelkie choróbska które są w złobkach i przedszkolach - genaralnie dzieci z ww. czesto chorują a te które są w domu nie
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
tak jak mowilam chorob sie nie ominie i niestety dzieci ktore siedza w domu tez choruja chyba ze sa odizolowane nie wychodza na dwor nie kontaktuja sie z nikim oprocz rodzicow, ktorzy w sumie tez choroby moga przynosic do domu, oczywiscie zgodze sie z tym ze napewno choruja mniej, a rozwoj jak najabardizje juz jest istotny moje dziecko dostrzega inne dzieci bardzo je lubi i chetnie sie z nimi bawi
Tak, najlepiej do Superniań - tylko 1000 zł na miesiąc :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
i kim sa te supernianie
?????
powiem tak ze moje dziecko chodzi juz do zlobka 2 miesiace i narazie przyniosla grype zoladkowo- jelitowa ale lagodnie ja przeszla moze dzieki szczepione na rotawirusa a moze po prostu ma dosc silny organizm
oczywiście i tak kazda mama robi tak jak uważa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
"tylko 1000"...plus wyżywienie plus wpisowe

wychodzi sporo więcej, niestety
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam serdecznie.
Jestem Dyplomowana Opiekunka dziecięca po szkole medycznej.Od 8 lat opiekuje sie dziecmi,a od 3 prowadze tzw.Mini żłobek w Gdyni na ul.Starowiejskiej na zasadzie 3-4 dzieci w wieku 1-2 lat.W chwili obecnej jest dwoje dzieci w wieku 2 lat.Uważam,że dzieci rozwijające sie w mniejszej grupie mają wiecej zainteresowania od takiej niani niż w publicznym żłobku,a przede wszystkim mniej chorują.Miałam u siebie dzieci ze żłobka na Wójta Radkiego i wiem co sie tam dzieje :)
Wiadomo każdy,ma swoją opinię na ten temat ale mimo wszystko gdyby ktoś był zainteresowany opieką nad swoją pociechą to serdrcznie zapraszam do nas.Kontakt telefoniczy pod nr. 504 905 205Pozdrawiam sredecznie Ewa
O rany! Ewa!
Z nieba spadłaś!
Napisz coś więcej o tej swojej placówce!
Witam serdecznie.
Ja z kolei proacuję w Domowym Centrum Edukacyjnym w Osowie. Przyjmują tam dzieci już w wieku 2,5 - 5 lat. Ale są tam też maluchy w wieku 2 lata i 3 msc.
W razie potrzeby podaję kontakt do przedszkola 600 250 635
Witaj Aniu :)
To nie jest żadna placówka tylko moje mieszkanie prywatne wiec proszę sie nie spodziewac wyposażenia typowo żłobkowego.
Jestem opiekunka z powołania,mam29 lat,dlatego zdecydowałam sie przygarnąc dzieciaki do siebie.Czasem jest ich komplet czasem tylko dwoje.Wiem,że z czwórka na pewno sobie poradze :)
Zacznę od minusów bo wydaje mi sie tylko jeden i jest nim to,że nie wychodzimy na spacery ponieważ z większą ilości dzieci nie jestem w stanie zejść z 5 piętra,jeśli zdaży sie,że jest jedno to oczywiście korzystamy z tego przywileju i w miarę ładnej pogody gzieś pójdziemy.
Czynne od poniedziałku do piątku w godz 7-16 dzieci,które teraz mam przychodzą miedzy 9-10.Istnieje możliwośc przyprowadzania dzieci na kilka dni w tygodniu.Rodzice przynoszą komplet ubranek na zmianę,pieluchy i chusteczki.Choć obecnie przerabiamy okres nocnikowania :) Jeśli chodzi o jedzenie to obecnym dzieciom rodzice przynoszą jedzonko np.zupkę do podgrzania wszelkie inne przekąski jak kanapki,owoce czy jogurty zawsze tu mam bo czasem zdaży się rodzicom zapomniec,a ja musze byc sprawiedliwą ciocią i podzielic sie z innymi dziecmi.Z drugiej strony mogłabym sama gotować ale szkoda mi na to czasu bo zaniedbam wtedy maluchy.Ogólne nie mamy żanego planu dnia związanymi z zabawami ponieważ to dzieci mają wiele pomysłów w co sie bawic i wychodzi nam to spontanicznie.Jedynie czego sie trzymamy to pory posiłków i spania zazwyczaj między 11-12.Dzieciaki spią w jednym łóżku i zdaża sie,że zasypiaja wszystkie :) jesli nie ma ochoty to nie spi ale moze odpoczywać.Różnie z tym wszystkim bywa.
Koszt takiej opieki uzależniony jest od dni i godzin pobytu dziecka ustalany zawsze indywidualnie.Myśle,że w wybierzesz sobie potrzebne informacje.W razie czego proszę o kontakt telefoniczy bo lepiej jest przyjechac ze swoim maluszkiem i zobaczyc to na zywo niz pisac.Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy.
bez obrazy Ewo ale u Ciebie tez nie wiadomo co sie dzieje :))) chyba ze masz zamontowane kamery w swoim mieszkaniu i można cie podglądac
nie podlegasz zadnej kontroli, uwazam ze kazdy moze sobie cos takiego otworzyc
Pisząc co dzieje sie w Żłobku mam na myśli opinię rodziców,a i widok z okna mam akurat na tą placówke wiec latem gdy dzieci wychodzą na plac zabaw widzę wiele rzeczy i stąd moja opinia mimo propozycji pracy w w/w Żłobku.Ile ludzi tyle opini na ten temat.
Oczywiście,że kazdy ma prawo otworzyć coś takiego jak ja ale u mnie współpraca z rodzicami i dziecmi polega na wzajemnym szacunku i zaufaniu i widac od 3 lat tego zaufania nie straciłam.
wiadomo ze bronisz i reklamujesz swoje wiec Twoja opinia nie jest zbyt obiektywna :)
Bylam u Pani na Osowie!!
Sanepid to tam wogóle nie zawitał.Jedno pomieszczenie do spania jedzenia i zabawy,ogolnie tanim kosztem.Nie polecam
skoro widzisz ze cos sie dzieje złego w państowowym złobku to jako opiekunka z powolania, jak sie nazywasz, powinnas to gdzies zgłosic !!! nagrac itp a nie bezczynnie patrzec
poza tym odrzucenie przez Ciebie oferty pracy w w/w instytucji jest zapewne motywowane tym ze na swoim interesie zarabiasz o wiele więcej siedzac sobie spokojnie w swoim domu wiec dla mnie to żaden argument
"siedząc sobie spokojnie w domu?"
Ewo26 - Ty wiesz, o czym mówisz?
nie łąp mnie za słowka, oczywiscie wiem jak sie siedzi z dzieckiem w domu ale chodzilo mi o to ze jest sobie z np dwojka, a nie z 20 maluchow
pomijajac wszystkie inne kwestie to co sie dzieje gdy zachorujesz- skoro jestes tam sama?
image
image
pytanie oczywiscie do Ewy...
image
image
Pominę złośliwe komentarze.
Tak sie składa,że należę do tej grupy osób,która bardzo rzadko choruje,a jesli potrzebuję dzień wolny ustalam to z rodzicami na tyle wczesniej by mogli na ten dzień poszukac opieki dla malucha.Poza tym jestem tylko człowiekiem i gdybym nawet zachorowała co każdemu sie zdarza to chyba jest to sytuacja zrozumiała dla wszystkich.
Wybaczcie ale ten wątek jest o poszukiwaniach prywatnych żłobków,a nie co kto sądzi na ten temat.Ja taka oferte złożyłam i jesli chciałby ktos uzyskac informacje prosze o telefon bo przykro gdy ktoś osądza ludzi po tym co i jak robi,a ja nie mam sobie nic do zarzucenia.
Pozdrawiam.
"Bylam u Pani na Osowie!!
Sanepid to tam wogóle nie zawitał"

Jestem ciekawa, czy do Was do domu zawitał kiedyś Sanepid;)

Błagam, obejrzyjcie sobie podobne punkty np w Anglii lub w Niemczech - nasza mentalnośc nakazałaby natychmiast dzwonic po Sanepid:)

Czego Wy oczekujecie? Sterylności jak w szpitalu?
Ewo sama zaczełąs krytykować pierwsza inne placówki - konkurencyjne
nikt nie zabrania Ci sie tu reklamowac tylko nie w ten sposób, stad to nieprzyjemne rozwiniecie wątku
Aby otworzyć jakikolwiek Punkt Opieki Mini Żłobek musi być odbiór Sanepidu!!!!!!!!!!!dla nie wtajemniczonych
w/w Pani Ewa gotuje sama obiadki dla dzieci!!nie dopuszczalne....
Schody zaczynają się wtedy gdy dzicko zachoruję od takich dań bo to różnie bywa.Pani Ewa to nnie żaden Punkt Opieki tylko zwykła niania!!ciekawe czy ma działalnośc założoną ?A co do sterylności!w domu-to każdy ma jak mu się podoba ale ja nie oddałabym dziecka gdzieś gdzie przykładowo jakiś Pan(zakładam że Pani Ewa ma męża)kozysta z tej samej toalety co dzieci,bądż jest ładan pogoda adzici siedzą w M na 5 piętrze!!paranoja.Tak tylko że Pani Ewa jest cool bo bierze nie 10zł/h tylko 5 i to się podoba.Rządza pieniądza.Wolę dać więcej i mieć pewność że dziecko jest "chowane" tak jak ja sobietego rzyczę !
przepraszam za błędy ale mnie poniosło...
Witajcie. Na razie nie jestem z Trójmiasta, dopiero przenoszę się tu od marca,ale już dobrze wiem komu powierze opieke nad 2 letnią coreczką-znalazłam Przedszkole Magiczny Zamek (zarejestrowane jako Punkt Przedszkolny, z wszelkimi zgodami, Sanepidami itd jak sie dowiedziałam. Byłam tam na spotkaniu i jest super.No, w sumie cena mogłaby być niższa, ale jak sobie przemyślałam, że zajęci są po angielsku... to wyszło że i tak nie jest tak najgorzej. I wszystkie dodatki mają w cenie. Rozmawiałam też z kilkoma mamami i albo były podstawione :), albo faktycznie jest tam fajnie (dzieci płaczą bo nie chcą iść do domu), oni się mieszczą na Chwarznie, ja będę wozić Księ z Karwin, więc jeśli ktoś zKarwin ma córeczkę w wieku mojej małej, to też namawiam-zawsze to kolezanka z osiedla. nr do nich to 517 195 596.
Gosia.
Ja zapraszam do Małkowa kolo Zukowa do mojego Złobka ul.Parkowa 4.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To jest jakaś paranoja.
Na cała wielką światową Gdynię jest 1 żłobek państwowy do którego dostac sie graniczy z cudem, to niedorzeczne by zaraz pop porodzie biec i zapisywać dziecko by może za 1, 5 roku sie udało....w jakich czasach my żyjemy???
powinnyśmy napisać jakąś petycję, czas zając sie tą sprawą...
Fajnie jest sie wypowiadać i krytykować wszystko osobom, których sprawa nie dotyczy, które moga posiedzieć sobie w domku z maluszkiem aż podrośnie i pójdzie do przedszkola..
pewnie że niania do jednego maluszka byłaby lepsza...ale mało kogo stać na taki luksus niestety...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, jestem Dyplomowanym Psychologiem z 5 letnią praktyką pracy z Dziećmi. Zapraszam do Żłobka Słoneczko w Gdyni Redłowo, przy ul. Powstania Wielkopolskiego, gdzie razem z innymi opiekunkami zajmujemy się Dziećmi. Przekształciliśmy i zaadaptowaliśmy cały domek jednorodzinny do warunków opieki nad Dziećmi już od 3 miesiąca życia. Pracujemy w małych grupkach. Zapraszam codziennie od godz. 6.00 do 18.00. Po Szczegółowe informacje proszę o kontakt pod nr tel. 790 714 357, zapraszam też na stronę internetową sloneczko.gda.pl. Pozdrawiam Roksana Kulig
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

-

, . . - . .

, , . . , , , .

- , , .

, . . , , , ... .

, . , .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

do góry