Widok

przedszkole montessori Gdynia??

Czy ktoś w temacie?? Opieka? Zajęcia?Jakie koszta?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie wie :( ???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiem tylko , ze te przedszkola są drogie ........
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.montessori.sopot.pl/?main=tytul
Koszty 1250 zł + dodatkowo płatne obiady i wszystkie wyciezczki.
Podwieczorek i sniadania samemu. Nie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
gdzieś w okolicach ujeściska jest cos takiego co się nazywa minimontressori ......... widziałam reklamę
Ja wiem .
Nowe Ładne Przedszkole Montessori na Narutowicza 17 w Gdyni
Nazywa się Przedszkole Montessori nr 1
Można znaleźć w internecie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przedszkole Montessori w Gdyni na ul. Narutowicza jest rewelacyjne. Moj Kacperek super sie tam rozwija, uczy sie ciekawych rzeczy, czuje sie tam bezpiecznie I swobodnie. Panie opiekunki to niesamowite osoby, cieple, otwarte I cierpliwe. Pieknie mowia do dzieci, wszystko super im tlumacza. Widac, ze pracuja tam ludzie z pasja. Jestesmy z mezem zachwyceni. Dla nas najwazniejesze jest zeby Kacperek czul sie dobrze w przedszkolu, zeby sie nie nudzil I dobrze bawil. Goraco polecamy to przedszkole wszytkim rodzicom, ktorzy chca szczesliwego przedszkolnego dziecinstwa dla swoich dzieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolory Montessori Gdańsk Osowa. www.kolorymontessori.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Gdyni startuje nowe przedszkole od 1 września, prowadzone metodą Montessori. Wszystkie informacje na stronie www.lalala.com.pl

Serdecznie plecam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
To jest niesamowite, ze przedszkola które nie mają nic wspólnego z metodą i pedagogiką Montessori, nazywają się Montessori,bo.....np.łatwo jest utworzyć grupę mieszaną wiekowo...to naprawde jest krzywdzące dla tych osób które tą metodą pracują,a w przedszkolu oprócz samej idei znajdują się montessoriańskie pomoce i to nie są te, które możemy kupić na jarmarku (bo wykonane są z drewna) ale te za które płaci się olbrzymie pieniądze, a nauczyciele mają pojecie o tym co robią bo mają odpowiednie do tego wykształcenie...,bo nie wystarczą tutaj tylko studia pedagogiczne!! Bardzo proszę rodziców o jedno, zanim wybierzecie już przedszkole Montessori dla swojego dziecka, sprawdźcie jak to przedszkole wygląda i jakie mają wykształcenie wychowawcy, a najlepiej byłoby zobaczyć jak dzieci pracują z pomocami montessoriańskimi, a przede wszystkim czy ta pedagogika została wprowadzona "w życie" w danym przedszkolu. Przedszkola są drogie, ale to nie jest jakiś wymysł właściciela danego przedszkola...pomoce są bardzo drogie, kursy również, więc cena jest adekwatna do tego ile kosztuje utrzymanie takiego przedszkola, a nie przechowalni i jeśli wybraliście pedagogikę Montessori i zależy Wam na jakości przedszkola w którym Wasze dziecko się znajduje, wtedy jesteście w stanie zapłacić tą cenę, ale najpierw musicie wiedzieć ze to jest napewno pedagogika Montessori, a nie sama idea. Serdecznie pozdrawiam.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
to fakt, maria montesorii w grobie się przewraca, co się w tych przedszkolach wyprawia. Nie ma planu, dzieci nadają własny rytm. Co za bzdura, jak można w grupie dzieci, mieszanej wiekowo zapewnić każdemu dziecku indywidualny rytm !!! I oczywiście jak któreś dziecko chce pić w czasie zajęć, to pani leci z kubeczkiem, lub pozoli się napić. Chyba żartujecie, oczywiście powie, że teraz jest praca z pomocami (róbta co chceta, tylko nie hałasujta)Wygląda to tak, że dzieci są w przechowalni, a jak się coś pani umyśli to wprowadza. ŻENADA
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
"to na prawde jest krzywdzące dla tych osób które tą metodą pracują,a w przedszkolu oprócz samej idei znajdują się montessoriańskie pomoce i to nie są te, które możemy kupić na jarmarku (bo wykonane są z drewna) ale te za które płaci się olbrzymie pieniądze"
Zastanawia mnie dlaczego muszą być te drogie pomoce, przecież Maria Montessori pracowała na pomocach indywidualnie zrobionych, a idea przedszkola była dla biednych dzieci, więc czy kupię wieżę drewnianą z jarmarku za 35 zł czy za 400 oryginalną - cokolwiek to znaczy to dziecko nie odczuje różnicy, a może dzięki temu takie przedszkola byłyby tańsze, a nie dla bogaczy. pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Prawdziwe przedszkole pracujące tą metodą znajduje się w Gdyni na ul. Narutowicza 17. Nazywa się przedszkole Montessori nr 1 , można wy- googlować :)
http://www.przedszkolemontessori.com/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prowadzę przedszkole Montessori i również uważam tak samo jak Pani Ewa. Rodzice mają możliwość sprawdzenia. Prawdziwe Montessori nie obawiają się pokazać tego jak pracują.

pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
żałuje tego co napisałam według mnie to w tym przedszkolu wcale nie ma Montessori - jest jedynie myśl przewodnia tej metody. Nic poza tym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest w orłowie blisko kolejki skm ,ul Wierzbowa ale nie znam szczegułów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja robilam dluuugi kurs pedagogiki montessori i mialam sporo praktycznych zajec w przedszkolu i (jedynej w polsce) szkole podstawowej i gimnazjum w poznaniu (jedyny osrodek akredytowany do przeprowadzenia kursow) i szczerze mowiac, nie polecam ani tej metody ani przedszkola. metoda ta jest bardzo specyficzna i posylanie dziecka do przedszkola montesorianskiego jest bezcelowe, jesli nie moze ono kontynuowac nauki na dalszym stopniu edukacji. edukacja MM w przedszkolu jest zupelnie inna niz tradycyjnym i dziecko nie jest kompletnie gotowe do pojscia do tradycyjnej szkoly podstawowej. pomoce dydatyczne na ktorych dziecko uczy sie sa tak specyficzne, ze nie bedzie umialo przelozyc swojej wiedzy i umiejetnosci w tradycyjnej szkole. trudno to wytlumaczyc jesli ktos nie widzial tych pomocy. zreszta to tez zaznaczano nam na kursie, ze ta metoda ma sens gdy jest stosowana na kazdym stopniu edukacji a jesli nie ma sie takiej mozliwosci, to nalezy wprowadzac tylko jej elementy i to w malych ilosciach. warto przemyslec, czy posylanie dziecka do takiego przedszkola ma rzeczywiscie sens czy nie jest tylko wynikiem naszej mody.
image

image
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
do maria. te pomoce, jak napisalas, sa MASAKRYCZNIE drogie, poniewaz sa opatentowane i jedynie 2 fabryki maja prawo je produkowac, bodajze w niemczech i we wloszech. MM zrezcywiscie pracowala z najbiedniejszymi dziecmi z ochronki, ale spadkobiercy jej metody postanowili wszystko opatentowac, by nie bylo podrobek i wszystkobylo wykonane na najwyzszym poziomie. no i przy okazji zrobili na tym interes zycia.
image

image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
zapytaj na 3miejskiemamy.fora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam to przedszkole, metoda jest realizowana i to jest właśnie jedno z tych miejsc, o których można powiedzieć że działa jak należy. polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja jak widzę stronę przedszkoli to dopada mnie jakaś obawa, że to wszystko wygląda jak jakaś sekta
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Cytrynka zgadzam się z tobą tez tak myślę;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Współczuję Ci, że nie możesz się przekonać, że pozostajesz w ogromnym błędzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
to chyba Tobie trzeba współczuć Anja........

mi też to śmierdzi dobrze zakamuflowaną sektą na odległość.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
akurat metoda Montessori, jej nazwisko i pomoce nie są opatentowane... takie było celowe założenie samej Marii
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
a które? i dlaczego?
Ja natknęłam się na Narutowicza 17 . jest nowe duże porzedszkole .
Byłam na ich stronie , ale nie byłam rzeczywiscie wewnatrz .
Na pewno Montessori .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak kogoś nie stać to zawsze krytykuje i wymysla,że to sekta. Czasem mam wrażenie,że niektórym z was też by się przydało cofnąć do przedszkola.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moj syn chodzi tam od 3 miesiecy. Byl w dwoch przed szkolach wczesniej I cierpial. Tutaj nawet jak jest chory I musi zostac w domu to jest zly ze nie idzie do szkoly. Jest bardzo kreatywny I pewny siebie w dobrym tego slowa znaczeniu. Nie wiem dlaczego ale dziecko jak odmienione
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam pytanie, do którego przedszkola chodzi Pani syn?
Witam, a o jakim przedszkolu Pani mówi bo się pogubiłam? Właśnie szukam przedszkola dla córki i jestem zdezorientowana. Z góry dziękuję za odpowiedź
Metodę montesorii można też wprowadzać w domu, jest wiele pomocy, które można kupić np. tutaj https://www.kabum.pl/s/8/Pomoce-dydaktyczne-dla-instytucji . Po przedszkolu czy szkole zawsze znajdzie się czas na taką zabawę poprzez naukę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jakie macie zdanie o tej metodzie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

do góry