Widok

przedszkole montessori - proszę o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam.

Szukam przedszkola Montessori dla córki. Mieszkamy na Żabiance, ale oczywiście bierzemy pod uwagę dojazd. Szukam opinii mam, które mają dziecko w takim przedszkolu. Pracownikom przedszkola dziękuję :)
Moja córka jest wcześniakiem i taki rodzaj edukacji będzie dla niej najlepszy, tak uważam, natomiast zależy mi na tym żeby dziecko czuło się tam dobrze i panowała sympatyczna atmosfera. To ludzie decydują o prawdziwej wartości miejsca, zatem chciałbym żeby coś poleciły mi mamy szczęśliwych przedszkolaków :)
Myślałam o przedszkolu z Sopotu - Klub Montessori (przenoszą się chyba do Kamiennego Potoku) i przedszkolu w Jelitkowie.
Proszę was o pomoc, córka jest dość wrażliwa, jak to wcześniak, i wasza opinia jest dla mnie ważna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up up up
nikt?
jest przedszkole minimontessori w Gdańsku ul chyba Beskidzka słyszałam o nim bardzo dobre opinie moja sąsiadka oddaje tam swoją córkę
Przedszkole Stokrotka na ul. Arkońskiej jest prowadzone metodą montessori
POLECAM!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jest przedszkole montessori w willi w gdansku jelitkowie na jelitkowskiej, od koscila nad morzem w strone zabianki, chyba niedaleko. bodajze bambini3 czy cos podobnego.

ostatnio bylam u mojej mamy na wakacje w lato i to juz bylo otwarte.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj,
moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola. Dziecko jest bardzo zadowolone, ja niestety już nie tak bardzo jak dziecko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam Pani dziecko uczęszcza do bambini3? Dlaczego jest Pani niezadowolona?
stokrotka na arkonskiej - moja córcia je uwielbia, od wrzesnia dołączy do niej synek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
co z przedszkolem w jelitkowie jest nie tak?
Moje obie córki chodziły do przedszkola Montessori w Sopocie, tego, które obecnie znajduje się w Kamiennym Potoku. Jestem bardzo zadowolona z systemu kształcenia, który rzeczywiście odbywa się wyłącznie metodami Montessori oraz generalnie z przedszkola, jako miejsca, w którym przekazywano moim dzieciom wartości, które są ważne dla mnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Również rozważam przedszkole na tatrzańskiej w Sopocie. Czy Pani córki kontynuują naukę w podstawówce Montessori czy w tradycyjnej szkole?
Dziewczynki chodzą do szkoły z wykładowym językiem angielskim w Gdyni - gdy kończyły przedszkole, szkoły jeszcze nie było.
Proszę mnie utwierdzic w przekonaniu ze dzieci po Montessori bez problemu adaptuja się w szkole tradycyjnej...
Nie adaptują się normalnie. Szkoła tradycyjna to masówka. Liczy się tempo i czas i realizacja materiału na maxa. Montessori i tradycyjna szkoła to jak 2 inne światy. Jak dzieciak zacznie tą edukacje warto aby ją dalej kontynuował w SP. I Tyle.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry