Widok
entuzjastyczna -hehe, chodzimy tam 2-gi rok i z ciężkim sercem się rozstaniemy, masz jakieś konkretne pytania?
polecam podejsc -pani dyrektor pokaze Ci z grubsza przedszkole- fakt-wyglądem nie zachwyca -choć jest czysto i schludnie i cieplutko, dzieciaki uwielbiają dania Pani kucharki,
Panie wychowawczynie mają ogromne serducha do dzieci, nie wiem co dokładnie Cię interesuje, moja córa woli tam chodzić niż do prywatnego, wśród rodziców dzieci uczęszczających przedszkole ma bardzo dobre opinie, kolejny plus- to stosunkowo łatwo się dostać (to nie jest 'bardzo zaludniona' dzielnica), plusem jest też duży plac zabaw i ogrodzony teren
polecam podejsc -pani dyrektor pokaze Ci z grubsza przedszkole- fakt-wyglądem nie zachwyca -choć jest czysto i schludnie i cieplutko, dzieciaki uwielbiają dania Pani kucharki,
Panie wychowawczynie mają ogromne serducha do dzieci, nie wiem co dokładnie Cię interesuje, moja córa woli tam chodzić niż do prywatnego, wśród rodziców dzieci uczęszczających przedszkole ma bardzo dobre opinie, kolejny plus- to stosunkowo łatwo się dostać (to nie jest 'bardzo zaludniona' dzielnica), plusem jest też duży plac zabaw i ogrodzony teren
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło.
Poprzednie dziecko miałam w przedszkolu państwowym na Starym Mieście, ale teraz zmieniłam dzielnicę pracy.
Chciałam jeszcze zapytać czy dzieci wychodzą "codziennie" na podwórko?
I czy często puszcza się dzieciom bajki?
I czy rzetelnie odbywają się zajęcia gimnastyki? (czyli w strojach)
I czy rytmika jest przy pianinie?
Bo w przedszkolu córki jakoś nie starczało im czasu na wyjście na dwór i porządną gimnastykę, za to na bajki zawsze był czas.
Poprzednie dziecko miałam w przedszkolu państwowym na Starym Mieście, ale teraz zmieniłam dzielnicę pracy.
Chciałam jeszcze zapytać czy dzieci wychodzą "codziennie" na podwórko?
I czy często puszcza się dzieciom bajki?
I czy rzetelnie odbywają się zajęcia gimnastyki? (czyli w strojach)
I czy rytmika jest przy pianinie?
Bo w przedszkolu córki jakoś nie starczało im czasu na wyjście na dwór i porządną gimnastykę, za to na bajki zawsze był czas.
Nie chcę robić złej reklamy, bo to przedszkole jest naprawdę świetne. Moje dziecko nauczyło się w nim czytać. Świetnie wyćwiczyło rączkę do pisania i pokochało rysowanie. Wszystkie imprezy są przygotowane na bardzo wysokim poziomie, dopracowane i wyćwiczone do najmniejszego szczegółu. Przedszkole uczestniczy też w wielu programach edukacyjnych, w tym autochodzik. Często chodzą na koncerty muzyczne i przedstawienia do Akademii Muzycznej. Wychodzą też do straży pożarnej, kina.
Natomiast moje dziecko ma akurat ryzyko wady postawy stąd mój nacisk na wychodzenie na plac, gimnastykę i rytmikę.
Napisz na priva to powiem Ci, które to przedszkole.
Natomiast moje dziecko ma akurat ryzyko wady postawy stąd mój nacisk na wychodzenie na plac, gimnastykę i rytmikę.
Napisz na priva to powiem Ci, które to przedszkole.
jezeli tylko jest pogoda (nie pada, nie wieje przeraźliwie i nie mrozi) to dzieciaki są na dworzu (kazda grupa osobno, czasem 2 grupy razem), plac zabaw jest spory-takze mają tam co robić, wychodzą też na spacery 'po okolicy' -jest nowa ścieżka na wale, o puszczaniu bajek-to powiem szczerze nic nie wiem...czasem dzieci same przynoszą płyty-i wówczas zwykle po 14 oglądają coś z płyty-ale ogólnie nie zdarza się to często, gimnastyka- w strojach 4-latki mają 2x tydzień, starsza grupa-nie wiem, a rytmika..hmm..niestety nie wiem..Pani na czymś gra-ale cóż to za instrument ..hmm -pojęcia nie mam.. :( ale takich atrakcji jak pisałaś w tym przedszkolu jest mniej...1x m-c przyjeżdża teatrzyk, zwykle 1x m-c jakaś mała wycieczka...angielski-wg ustaleń rodziców, naprawdę polecam podjechać kiedyś - Pani dyrektor bardzo ok.
to nie do konca jest prawdą...na cały czas jest 1 pani nauczycielka+niania + w potrzebie zawsze Pani dyrektor zajmuje sie 3 latkami (wiele razy widzialam jak pomagała maluchom po spaniu, włącznie z noszeniem na rękach do toalety), myślę ze tez Panie woźne (czy jak ich zwać...)także pomagają w potrzebie, nie spotkalam się z sytuacją aby było zbyt mało opiekunek