Widok

przedszkole nr 24 Orunia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
bardzo proszę o opinie, zastanawiam się czy zapisać tam córkę ponieważ będziemy miały taka możliwość, jednak nie jestem przekonana co do lokalizacji ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podnoszę wątek, bo to temat na czasie ;)
Czy któraś forumka ma dziecko w tym przedszkolu?
Bardzo proszę o opinie.
co chcecie wiedzieć dziewczyny? przedszkole jest SUPER przez ogromne S!
a tak przy okazji to są Lipce a nie Orunia :) (mówimy o przedszkolu przy ulicy Trakt św Wojciecha, prawda?)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, właśnie o tym.
Co prawda mieszkam na Łostowicach, stąd ta pomyłka ;), ale mam po drodze do pracy.
Cieszę się, że Twoja opinia jest tak entuzjastyczna.
Mogłabyś coś jeszcze napisać, tak konkretnie?
entuzjastyczna -hehe, chodzimy tam 2-gi rok i z ciężkim sercem się rozstaniemy, masz jakieś konkretne pytania?
polecam podejsc -pani dyrektor pokaze Ci z grubsza przedszkole- fakt-wyglądem nie zachwyca -choć jest czysto i schludnie i cieplutko, dzieciaki uwielbiają dania Pani kucharki,
Panie wychowawczynie mają ogromne serducha do dzieci, nie wiem co dokładnie Cię interesuje, moja córa woli tam chodzić niż do prywatnego, wśród rodziców dzieci uczęszczających przedszkole ma bardzo dobre opinie, kolejny plus- to stosunkowo łatwo się dostać (to nie jest 'bardzo zaludniona' dzielnica), plusem jest też duży plac zabaw i ogrodzony teren
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło.

Poprzednie dziecko miałam w przedszkolu państwowym na Starym Mieście, ale teraz zmieniłam dzielnicę pracy.
Chciałam jeszcze zapytać czy dzieci wychodzą "codziennie" na podwórko?
I czy często puszcza się dzieciom bajki?
I czy rzetelnie odbywają się zajęcia gimnastyki? (czyli w strojach)
I czy rytmika jest przy pianinie?

Bo w przedszkolu córki jakoś nie starczało im czasu na wyjście na dwór i porządną gimnastykę, za to na bajki zawsze był czas.
Magda jak mozesz to powiedz do ktorego p-kola chodziła corka na Starym Miescie?
Nie chcę robić złej reklamy, bo to przedszkole jest naprawdę świetne. Moje dziecko nauczyło się w nim czytać. Świetnie wyćwiczyło rączkę do pisania i pokochało rysowanie. Wszystkie imprezy są przygotowane na bardzo wysokim poziomie, dopracowane i wyćwiczone do najmniejszego szczegółu. Przedszkole uczestniczy też w wielu programach edukacyjnych, w tym autochodzik. Często chodzą na koncerty muzyczne i przedstawienia do Akademii Muzycznej. Wychodzą też do straży pożarnej, kina.
Natomiast moje dziecko ma akurat ryzyko wady postawy stąd mój nacisk na wychodzenie na plac, gimnastykę i rytmikę.
Napisz na priva to powiem Ci, które to przedszkole.
Magda nie zalogowałaś się, nie mam jak napisać prv :)
Widzę, że mam nieaktualny email na koncie, więc może Ty się zaloguj lub podaj email, to napiszę.
Pozdrawiam:)
napisałam priv :)

image
jezeli tylko jest pogoda (nie pada, nie wieje przeraźliwie i nie mrozi) to dzieciaki są na dworzu (kazda grupa osobno, czasem 2 grupy razem), plac zabaw jest spory-takze mają tam co robić, wychodzą też na spacery 'po okolicy' -jest nowa ścieżka na wale, o puszczaniu bajek-to powiem szczerze nic nie wiem...czasem dzieci same przynoszą płyty-i wówczas zwykle po 14 oglądają coś z płyty-ale ogólnie nie zdarza się to często, gimnastyka- w strojach 4-latki mają 2x tydzień, starsza grupa-nie wiem, a rytmika..hmm..niestety nie wiem..Pani na czymś gra-ale cóż to za instrument ..hmm -pojęcia nie mam.. :( ale takich atrakcji jak pisałaś w tym przedszkolu jest mniej...1x m-c przyjeżdża teatrzyk, zwykle 1x m-c jakaś mała wycieczka...angielski-wg ustaleń rodziców, naprawdę polecam podjechać kiedyś - Pani dyrektor bardzo ok.
Dziękuję justi, bardzo mi pomogłaś, mam nadzieję, że się dostaniemy ;)
a ile placicie w 24?
beata-stawki w publicznych są takie same w całym gdańsku, wyżywienie chyba tez...
w kazdym razie 2 posiłki : sniadanie, obiad 4,8
podwieczorek chyba 1,2
wlasnie stawiki sa rozne ale chodzi np o komitet chociaz niewiem jak to ma sie w wakacje bo mala pujdzie tam na 2 tyg..
dodam tylko, ze rada rodzicow 25/m-c
angielski-wg ustalen
3 latki mają 19 zl
4-latki 25 zł
starszaki..hmm-nie wiem :)
jest jeszcze składka pod hasłem pieniadze dla grupy - w mojej grupie 5zl/m-c
o ile pamiętam opłata w wakacje to opieka+wyzywienie , płatne na początku gotówką,
w wakacje chyba nie ma zajęć 'dodatkowych'
dziewczyny, słyszałam że w grupie 3 latków jest tylko jedna Pani nauczycielka i starsza Pani-niania do pomocy. Czy to wystarczy ?
to nie do konca jest prawdą...na cały czas jest 1 pani nauczycielka+niania + w potrzebie zawsze Pani dyrektor zajmuje sie 3 latkami (wiele razy widzialam jak pomagała maluchom po spaniu, włącznie z noszeniem na rękach do toalety), myślę ze tez Panie woźne (czy jak ich zwać...)także pomagają w potrzebie, nie spotkalam się z sytuacją aby było zbyt mało opiekunek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziekuje za info
Czy są tu mamy tegorocznych 3latków? Jakie macie odczucia? Dzieciaczkom się podoba przedszkole? Zadowolone są?
Moja córka jest zadowolona. Zawsze mówi ze fajnie było. Panie tez robią dobre i miłe wrażenie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry