Widok
Może tu coś znajdziesz:
http://www.fajneprzepisy.pl/szukaj=fasolka_szparagowa :)
http://www.fajneprzepisy.pl/szukaj=fasolka_szparagowa :)
Ja robię fasolkę po marokańsku, zajadałam się tym na wakacjach:
- fasolkę osoloną i pokrojoną w 5 cm kawałki gotuję na miękko
- na głębokiej patelni smażę 2 cebule pokrojone w kostkę i 3 ząbki czosnku tez pokrojone w kostkę
- później wrzucam do tego odcedzona fasolkę
- wrzucam puszkę pomidorów krojonych i 3 łyżki stołowe ketchupu pikantnego Włocławek
- to musi się zagotować i ma taką mazistą konsystencję
- solę i dodaję dużo pieprzu
Do tego świetnie smakuje karkóweczka z patelni i bagietka :D
mniam mniam, ale mam ślinotok :D
Życzę smacznego, bo to jest naprawdę wyśmienite
- fasolkę osoloną i pokrojoną w 5 cm kawałki gotuję na miękko
- na głębokiej patelni smażę 2 cebule pokrojone w kostkę i 3 ząbki czosnku tez pokrojone w kostkę
- później wrzucam do tego odcedzona fasolkę
- wrzucam puszkę pomidorów krojonych i 3 łyżki stołowe ketchupu pikantnego Włocławek
- to musi się zagotować i ma taką mazistą konsystencję
- solę i dodaję dużo pieprzu
Do tego świetnie smakuje karkóweczka z patelni i bagietka :D
mniam mniam, ale mam ślinotok :D
Życzę smacznego, bo to jest naprawdę wyśmienite
Ja też uwielbiam fasolkę z masełkiem i bułką tartą, ale kiedyś przeczytałam, że ta cała "zasmażka" ma duuuużo więcej kalorii niż kg fasolki... ;-)
a zapomniałam jeszcze, że ostatnio kroiłam wędzony boczek w paseczki i podsmażyłam, do tego cebula i czosnek i dopiero wtedy fasolka i pomidorki.
Twój przepis też super.
Ja polędwiczki kroję w medialiony na jednej patelni, a na drugiej smażę cebulkę i kurki, po usmażeniu podlewam wodą, wrzucam polędwiczki i na końcu dużo przypraw i śmietanę 12 %, aż zrobi się lekko żółta i do tego bagietka MNIAM :D
ale obżartuch ze mnie ;)
Twój przepis też super.
Ja polędwiczki kroję w medialiony na jednej patelni, a na drugiej smażę cebulkę i kurki, po usmażeniu podlewam wodą, wrzucam polędwiczki i na końcu dużo przypraw i śmietanę 12 %, aż zrobi się lekko żółta i do tego bagietka MNIAM :D
ale obżartuch ze mnie ;)