Odpowiadasz na:

Re: przepis na nalewkę

Moim zdaniem raczej nie masz szansy na szybką nalewkę. Tutaj akurat czas jest newralgicznym czynnikiem. Co prawda są takie, co dają się robić na szybko, ale to raczej takie udawane nalewki. Nalew... rozwiń

Moim zdaniem raczej nie masz szansy na szybką nalewkę. Tutaj akurat czas jest newralgicznym czynnikiem. Co prawda są takie, co dają się robić na szybko, ale to raczej takie udawane nalewki. Nalew ma to do siebie, że musi macerować (tak Majka, macerować) surowiec przez jakiś czas, 1-4 tyg. Potem się to wzbogaca i dojrzewa, bo spirytus musi się zaokrąglić w smaku, co trwa co najmniej 3, ale najlepiej nie mniej niż 6 miesięcy. Ja sam nie wydaję nalewek z piwnicy przed upływem 2 lat od ich sporządzenia. A jeżeli chodzi o eliksiry to Snape może się ode mnie uczyć.

Możesz zrobić jakąś mieszaninę. Polecam mleczne shoty (do admina - proszę o nieusuwanie tego postu, nie chodzi tutaj o milk shoty z bongo i tym samym niczego nie propaguję). W wersji białej 1 część wódki, 1 część skondensowanego mleka i 1 część zwykłego mleka, lub w wersji czarnej 1 część wódki i 2 części mleka czekoladowego. Zmieszać, wstrząsnąć, ochłodzić i miłej zabawy.

zobacz wątek
12 lat temu
~Manson the Forester

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry