Re: przepis na racuchy z jablkiem :)
Wiesz tokyo, przepisu dokładnego nie pamiętam, pamiętam tylko, że moja mama i babcia zawsze jak robiły racuchy to ja leciałam po drożdże. Drożdże się zalewało ciepłym mlekiem i cukrem aż urosły,...
rozwiń
Wiesz tokyo, przepisu dokładnego nie pamiętam, pamiętam tylko, że moja mama i babcia zawsze jak robiły racuchy to ja leciałam po drożdże. Drożdże się zalewało ciepłym mlekiem i cukrem aż urosły, potem to się mieszało z mąką, trochę cukru, jajek chyba się juz nie dodawało, ale nie mam pewności. Po odstawieniu ta masa rosła sobie i dopiero wtedy smażenie. ALe to ciasto racuchowe przez drożdze było zupełnnie inne w smaku od naleśników. Jak dla mnie lepsze. I jedliśmy to z cukrem pudrem.
Może znajde gdzies konkretny przepis do podam.
zobacz wątek