Widok
przestraszenie w ciąży
czy to jest prawda, że jeżeli w trakcie ciąży sięprzestarszyć i od razu doknie za jakąc częśc ciała, to dziecko będzie miało w tym miejscu plamy???Pytam się, dzisiaj się przestraszyłam, bo zobaczyłam mysz i teraz już nie wiem, czy sie gdzieś dotknęłam...właściwie to wiecej miałam takich sytacji..
jak bylam w ciazy przestraszylam sie kota sasiadow ktory wszedl do nas przez taras do sypialni a ja akurat spalam on polozyl sie kolo mnie i jak sie przebudzilam zlapalam sie za twarz dziecko jakos nie ma plam nigdzie to tak samo jak dziewczyna nie powinna w ciazy sie obwiazywac tasmami paskami czyli nie nosic bluzek sukienek kopertowek lancuszkow na szyji itd
cześć dziewczyny... przestraszyć to się można głupot, które niektóre kobiety wymyślają.. ja ostatnio usłyszałam, że nie można ścinać włosów w ciązy bo się dziecko urodzi bez rączki albo nóżki...no makabreska.....
cześć Madzia ;) mam necik od wczoraj w domu, więc będę serfować na całego ;)
cześć Madzia ;) mam necik od wczoraj w domu, więc będę serfować na całego ;)
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
a na temat picia w ciazy to znam jeden przesad ze jak sie bedzie pilo to dziecko bedzie mialo waskie usta :)
Można się tylko usmiać z tych przesądów. Wyszukałam, co lepsze:
- Kobieta w ciąży nie może siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
- W ciąży nie można przechodzić nad kałużą, bo dziecko urodzi się z wodogłowiem.
- Nie wolno się depilować, bo dziecko urodzi się łyse.
- Nie wolno wyciskać zaskórników, bo dziecko urodzi się z pryszczami.
- Nie wolno jeść boczniaków , bo dziecko urodzi się z Zespołem Downa.
- Podczas zmywania naczyn kobieta nie może sobie zmoczyć brzucha, bo dziecko będzie alkoholikiem.
- Nie powinno się zakładać nogi na nogę siedząc, bo można zmiażdżyć dziecku głowę.
- Nie powinna zapatrzec się na mózyna bo urodzi dziecko o ciemnej karnacji
- Nie powinna nośić łańcuszków bo dziecko oplątane będzie pępowiną
- Nie powinna pzechodzić pod sznurami na pranie bo dziecko będzie oplątane pępowiną
- Nie mierzyc się w talii i nie nosic paska bo dzirecko opląta się pępowiną
- Nie można zapatrzeć się w ognisko bo dziecko będzie miało czerwona skure
- Jak się oparzysz to w tym miejscu dzieko będzie miało znamie
- Jeśli kobieta w ciązy sie przestraszy to nie powinna dotykac zadnej cześci ciala bo dziecko będzie miało w tym miejscu znamie
Chyba tylko cudem rodzą się zdrowe, piękne dzieci... ;)
- Kobieta w ciąży nie może siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
- W ciąży nie można przechodzić nad kałużą, bo dziecko urodzi się z wodogłowiem.
- Nie wolno się depilować, bo dziecko urodzi się łyse.
- Nie wolno wyciskać zaskórników, bo dziecko urodzi się z pryszczami.
- Nie wolno jeść boczniaków , bo dziecko urodzi się z Zespołem Downa.
- Podczas zmywania naczyn kobieta nie może sobie zmoczyć brzucha, bo dziecko będzie alkoholikiem.
- Nie powinno się zakładać nogi na nogę siedząc, bo można zmiażdżyć dziecku głowę.
- Nie powinna zapatrzec się na mózyna bo urodzi dziecko o ciemnej karnacji
- Nie powinna nośić łańcuszków bo dziecko oplątane będzie pępowiną
- Nie powinna pzechodzić pod sznurami na pranie bo dziecko będzie oplątane pępowiną
- Nie mierzyc się w talii i nie nosic paska bo dzirecko opląta się pępowiną
- Nie można zapatrzeć się w ognisko bo dziecko będzie miało czerwona skure
- Jak się oparzysz to w tym miejscu dzieko będzie miało znamie
- Jeśli kobieta w ciązy sie przestraszy to nie powinna dotykac zadnej cześci ciala bo dziecko będzie miało w tym miejscu znamie
Chyba tylko cudem rodzą się zdrowe, piękne dzieci... ;)
co za bzdury.mojje kolezanki 4 miesieczna coreczka ma duza czerwona plame na policzku.jest to po prostu naczyniak,ktory sam sie rozjasni albo gdy dziecko skonczy 10 lat,to mozna go rozjasnic laserowo(tak mowia lekarze).
Poczytaj(do autorki wątku)chocby w necie skad sie biorą naczyniaki zamiast wierzyc w takie glupoty:D
Poczytaj(do autorki wątku)chocby w necie skad sie biorą naczyniaki zamiast wierzyc w takie glupoty:D
przesądy przesądami - ale znam osobiście 2 osoby, które mają takie znamiona dokładnie w miejscach, gdzie ich mamy dotknęły się po przestraszeniu :P
nie wierzyłam w to :)
kumpela z pracy mi pokazała - ma na udzie widoczny ślad - odbita dłoń - tam jej mama właśnie się dotknęła :P
ta sama kumpela będąc w ciąży z najmłodszą córką dotknęła swojego brzucha - tam jej córka ma znamię :)
nie wierzyłam w to :)
kumpela z pracy mi pokazała - ma na udzie widoczny ślad - odbita dłoń - tam jej mama właśnie się dotknęła :P
ta sama kumpela będąc w ciąży z najmłodszą córką dotknęła swojego brzucha - tam jej córka ma znamię :)
ja mam znamię na plecach, ciekawe jak moja mama to zrobiła, chyba całą ciążę ćwiczyła jogę ;))))
a tak poważnie to niestety przyszłe matki są zasypywane takimi dobrymi radami. niestety
moja teściowa jak odwiedziła mnie w szpitalu to na cały głos od progu (chyba wszyscy słyszeli) mówiła do mnie, żebym absolutnie nie myła głowy w szpitalu bo mi włosy wypadną. ja nie wiedzieć czemu z lekka się spociłam podczas porodu i jak już byłam w stanie to wzięłam prysznic. i co nie jestem łysa!!! ha
a tak poważnie to niestety przyszłe matki są zasypywane takimi dobrymi radami. niestety
moja teściowa jak odwiedziła mnie w szpitalu to na cały głos od progu (chyba wszyscy słyszeli) mówiła do mnie, żebym absolutnie nie myła głowy w szpitalu bo mi włosy wypadną. ja nie wiedzieć czemu z lekka się spociłam podczas porodu i jak już byłam w stanie to wzięłam prysznic. i co nie jestem łysa!!! ha
Ale wy chrzanicie nie moge tego czytac !!!!!
Mowie ze tak jest, mam znamie nad penisem i nie sa to zadne naczynka, a tym bardziej zabobon bo wiem ze tak jest ze kiedy kobieta sie przestraszy i gdzies dotknie to dziecko bedzie mialo slad.
Nie uwierzycie w to dopoki tego jakos nie przezyjecie bo widze ze na slowo innych i widoczny znak trudno wam uwierzyc !!!
NIEDOWIARKI !!!!!!
Mowie ze tak jest, mam znamie nad penisem i nie sa to zadne naczynka, a tym bardziej zabobon bo wiem ze tak jest ze kiedy kobieta sie przestraszy i gdzies dotknie to dziecko bedzie mialo slad.
Nie uwierzycie w to dopoki tego jakos nie przezyjecie bo widze ze na slowo innych i widoczny znak trudno wam uwierzyc !!!
NIEDOWIARKI !!!!!!
A jeszcze znam takie:
- kobieta w ciazy nie powinna chodzić na śluby, ani słuchać zapowiedzi przedślubnych bo spowoduje kłopoty w małżeństwie
- kobieta w ciązy nie powinna trzymac innego dziecka do chrztu, bo albo jednemu albo drugiemu sie coś stanie
- kobieta w ciaży nie powinna patrzeć przez wizjer bo dziecko bedzie miało zeza
- kobieta w ciązy nie powinna uprawiać seksu, bo dziecko bedzie miało zaropiałe oczka - to mój ulubiony hehe, ale powiem Wam ze moja Madzia miała zaropiałe oczka ;)
- kobieta w ciazy nie powinna chodzić na śluby, ani słuchać zapowiedzi przedślubnych bo spowoduje kłopoty w małżeństwie
- kobieta w ciązy nie powinna trzymac innego dziecka do chrztu, bo albo jednemu albo drugiemu sie coś stanie
- kobieta w ciaży nie powinna patrzeć przez wizjer bo dziecko bedzie miało zeza
- kobieta w ciązy nie powinna uprawiać seksu, bo dziecko bedzie miało zaropiałe oczka - to mój ulubiony hehe, ale powiem Wam ze moja Madzia miała zaropiałe oczka ;)
Z tymi pogrzebami to moze być ciut prawdy, przesady nie biorą sie znikad. Kiedyś na wsiach (babcia mi opowiadała) osobe zmarłą trzymano w domu przez 3 dni i przez 3 noce i ostatniej nocy odprawiano modły, dopiero potem był pogrzeb. I wiadomo, szczególnie latem z tym ciałem mogły dziac sie różne rzeczy, jeszcze nie wiadomo jaka była przyczyna zgonu i dlatego nie pozwalano kobietom ciezarnym chodzic na pogrzeby.