Widok

przestraszenie w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy to jest prawda, że jeżeli w trakcie ciąży sięprzestarszyć i od razu doknie za jakąc częśc ciała, to dziecko będzie miało w tym miejscu plamy???Pytam się, dzisiaj się przestraszyłam, bo zobaczyłam mysz i teraz już nie wiem, czy sie gdzieś dotknęłam...właściwie to wiecej miałam takich sytacji..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki wszystkim !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podobno prawda:)

image

image
bzdury i zabobony.
fakt niezaprzeczalny,że część z nas bardzo emocjonalnie pogrzeby przeżywa i to mogłoby spowodować przyspieszenie porodu.
Gdy byłam w 8 mies. ciąży , poszłam na pogrzeb mojego dziadzia. Córka jest zdrowa - ma już 11 lat!!! Nie martw się, wszystko będzie dobrze:))
Przestańcie wierzyć w takie zabobony bo stresem można więcej krzywdy wyrządzić dziecku.
to może ktoś zna konkretnie jaka jest ta prawda z tym nie chodzeniem na pogrzeb w ciązy można czy nie bo ja byłam i teraz co ?martwie się troche może ktoś był na pogrzebie w ciąży i już urodził dziecko i napisze czy wszystko ok było?????
pmagdalena skad wiesz ze sie nie przestraszyla mzoe nie pamieta albo o tym nie moiw na glos bo wie dla ciebie mzoe byc to smieszne
Z tymi pogrzebami to moze być ciut prawdy, przesady nie biorą sie znikad. Kiedyś na wsiach (babcia mi opowiadała) osobe zmarłą trzymano w domu przez 3 dni i przez 3 noce i ostatniej nocy odprawiano modły, dopiero potem był pogrzeb. I wiadomo, szczególnie latem z tym ciałem mogły dziac sie różne rzeczy, jeszcze nie wiadomo jaka była przyczyna zgonu i dlatego nie pozwalano kobietom ciezarnym chodzic na pogrzeby.
A jeszcze znam takie:

- kobieta w ciazy nie powinna chodzić na śluby, ani słuchać zapowiedzi przedślubnych bo spowoduje kłopoty w małżeństwie

- kobieta w ciązy nie powinna trzymac innego dziecka do chrztu, bo albo jednemu albo drugiemu sie coś stanie

- kobieta w ciaży nie powinna patrzeć przez wizjer bo dziecko bedzie miało zeza

- kobieta w ciązy nie powinna uprawiać seksu, bo dziecko bedzie miało zaropiałe oczka - to mój ulubiony hehe, ale powiem Wam ze moja Madzia miała zaropiałe oczka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tym pogrzebem to raczej chodzi o emocje a nie ze cos sie stanie bo idziemy akurat na cmentarz - ja w 9 mc nie poszlam na pogrzeb wujka bo wiedzialam ze za bardzo bede to przezywac a taki stres nie byłby dobry dla dziecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej ja byłam na pogrzebie w ciąży ale sie nie żegnałam z wujkiem ani nie podchodziłam jaki to ma związek że jestem w ciązy troche mnie przestraszyliście tym że dziecko umrze jak się idzie na pogrzeb
A i nie chodźcie do zoo bo jak się zapatrzycie na małpy to dziecko będzie do nich podobne:))))))) Mój mąż tak w to uwierzył ,że będąc w Anglii nie pojechałam na organizowane tam świetne safari:((((( A wszystko znów przez teściową:)
a mama mi mówiła, że to uścisk bociana - czy jakoś tak, muszę się jej zapytać czy się przestraszyła, że mam znamię na głowie...
a ciężarna nie może iść na pogrzeb bo jej dziecko umrze - jak tak kiedyś słyszałam...
a mi babcia męża kazała koniecznie patrzeć na paznokcie jak się przestraszę :)

na hasło ze to bzdura sie oburzyła :)
Ale wy chrzanicie nie moge tego czytac !!!!!

Mowie ze tak jest, mam znamie nad penisem i nie sa to zadne naczynka, a tym bardziej zabobon bo wiem ze tak jest ze kiedy kobieta sie przestraszy i gdzies dotknie to dziecko bedzie mialo slad.

Nie uwierzycie w to dopoki tego jakos nie przezyjecie bo widze ze na slowo innych i widoczny znak trudno wam uwierzyc !!!

NIEDOWIARKI !!!!!!
Taaa... hahaha po prostu za dużo ręcznych robótek i naczynko pękło :) hahaha
jest jesszcze jakis przesad ze ciezarna nie powinna pojsc na pogrzeb ale nie wiem dokladnie o co w tym chodzi
hehe:))) dobre:)))
~Ągatha - jesteś bezbłedna :) hihihi Pozdrawiam ;D
Moja teściowa jak byłam w ciąży bała się jak mi czegoś odmówi to będzie miała myszy w domu:))))) ale miałam z tego ubaw, skakała przy mnie jak nigdy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry