Widok

przychodnia Witomino szczepienia - BIG PROBLEM :-(

Witomino Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem załamana,

od 3 tygodni próbuję umówic sie na szczepienie i nigdy nie ma wolnych miejsc. Dzwonie od 7.oo ale niestety dodzwaniam się ok.8.00 i słyszę, że już nie ma miejsc. Nie wiedziałam, że zeby dostac sie na szczepienie, na dzieci zdrowe jest taki problem. Jak jest u Was ???
Moja siostra jak idzie z mała to umawia sie na konkretny dzień i godzinę, mnie niestety nie chca umówic z wyprzedzeniem. Każą dzwonic danego dnia i albo sie uda, albo nie.
Jestem juz tym wkurzona :-(
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj,też chodzę do tej przychodni. Kiepsko jest właśnie z tym umawianiem -ja to się na wizyty umawiam(bo szczepić jeszcze nie mam kogo:) ) i niestety muszę wstać szybciej i stanąć w kolejce.
rejestracje otwierają o 7.30 więc zwykle już jestem tam ok 6.50.

Jeśli mozesz to podejdź do poradni dziecięcej w jakiś dzień ok 7. u dzieci zawsze jest mniej ludzi z tego co zauważyłam.

Pozdrawiam sąsiadkę z dzielnicy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze, nawet nie podejrzewalam ze moze byc taki problem,,, u nas malego od razu lekarka zapisala na kolejna wizyte na szczepienie i nie ma ze boli - po prostu szczepienie musi byc i nikt nie dyskutuje (przychodnia Jasien)

image
własnie się zastanawiam nad zmianą tej przychodni, bo nie mam zamiaru tam jeździć o 7.00 rano, tym bardziej, że od lutego wracam do pracy i bedę musiała Antka wozic do mojej mamy.
Bez sensu robią problem w tej przychodni, w kazdeej innej działa to zupełnie inaczej, umawiaja bez problemu.
image
Wiem, że problem i fajnie żeby zapisywali nawet z dużym wyprzedzeniem. Jak moja Karolinka była w okresie częstych szczepień (6 lat temu) faktycznie tak było ale.... niestety byłam świadkiem i to nie raz sytuacji, kiedy na 15 zapisanych dzieciaczków potrafiło (bez powiadomienia) nie zgłosić się nawet 7-10 osób!!! Pewnie dlatego zlikwidowali. Nteraz chodzę z Malwinką i ... jest różnie ale.... mam Wspaniałą Panią Doktor B.G-P. :) i jestem w stanie poczekać. Staram się rozumieć, że w przypadku jednej przychodni do której zapisało się (hihihihi podsłuchałam ups!;)) coś koło 18 tysięcy pacjentów może być ciężko. Ale ta ilość chyba o czymś świadczy!
PS. Szczepienie można zrobić później niż zakładano, nic się nie stanie. Dla mnie najważniejsze jest zaufanie jakie pokładam w Lekarzu.

Pozdrawiam Wszystkie Maluchy i ich Rodziców. Do zobaczenia.
ja niedawno przeprowadzilam sie na Wiczlino-Chwarzno bylam juz w przychodni na Dabrowie ul. Sojowa i tam panuja podobne bzdurne zasady umawiania zarowno dzieci na szczepienia jak i doroslych na wizyte
trzeba zajac kolejke juz przed 7 rano bo jak sie dzwoni telefonicznie to juz nie ma miejsc
dobrze ze od stycznia mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne z pracy w medicover moge doplacic i objac nim rowniez dzieciaczka i chyba tak zrobie
Nie tylko na szczepienia ale i na normalną wizytę trzeba się zapisywać osobiście.jakaś paranoja aby nie można było się zapisać telefonicznie! Trzeba wstać aby być na 7:30 albo i wcześniej w przychodni i potem tego samego dnia znów jechać do przychodni na wizytę....mając gorączkę czy np matki z maluchami, trochę cieżko. Głupota!!
można zglosić skargę do dyr przychodni z powiadomieniem O/NFZ - oczywiście skarga na piśmie , mozna e-mailem - bzdurne te zasady jakieś ...ew. zmienić przychodnię
kiedyś mieszkałam na Witominie koszmar z przychodnią przez lekarza który nie chciał zaszczepić małego przez 6 miesiecy miałam problem w innej przychodni jak wprowadziłam się do Sopotu , no ale już się unormowało wszystko teraz mały ma 5 lat i lekarka u mnie jest super ale teraz mieszkam w Gdańsku , a tam na Witominie to jak mały był po operacjach i na brzuszku miał ciut kleju od plastra na brzuszku to już miała problem od czego to , ale jak pani doktor dostała oper... to była cicho . Nie może być tak że matka dzwoni od 7 rano dziecko zdrowe chce przyjść na szczepienie a nie ma wolnych miejsc ... ale na picie kawusi w przycodni jest czas zawsze !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja bez problemu rejestruję się telefonicznie na szczepienie, zawsze można zarejestrować się po 15-tym na kolejny miesiąc, więc np po 15 lutym dzwoniłam i zapisałam się na marzec, nie było z tym żadnego kłopotu
ale mi pocieszenie:) po 15stym można się rejestrować na następny miesiąc....super
na Abrahama nie ma żadnych problemów z rejestracją. Telefony też odbierają normalnie. Dzieci chorych nie trzeba rejestrować w ogóle. Bierzesz i jedziesz. Dzieci zdrowe rejestruje się telefonicznie z 1-2 tygodniowym wyprzedzeniem.

Wcześniej chodziłam do przychodni na Sucharskiego i masakra! Dzieci zdrowe rejestruje się ok, ale z chorym trzeba przyjść przed 7:00 żeby się zarejestrować, bo telefonu oczywiście nie odbierają.
przecież nie szczepi się codziennie, tylko co kilka tygodni, więc spokojnie można się rejestrować z wyprzedzeniem
.
na Witominie też z rana nie odbierają tel to jest masakra, nawet dorosły chory może nie mieć siły iść do przychodni a co jak nie ma się z kim zostawić rano dziecka? to już gorzej, ale cóż takie czasy, pewnie są lepsze przychodnie
Ja też zawsze rejestruję dzieci na szczepienia z wyprzedzeniem i nie ma problemu. Mają fantastyczną Panią doktór Panfiłowicz i moje dzieci ją uwielbiają i dla tego nie zmienie przychodni bo to super fachowiec z podejściem do dzieci.
Bimka też chodzę na abrahama i z chorymi jest według mnie porazka. ostatnio przyszłam o 16.15, a weszłam do gabinetu o 17.50! nie muszę chyba mówić, że zajęcie ośmiomiesięcznego chorego dziecka przez półtorej godziny w poczekalni to wyczyn niezły? już bym wolała dzwonić i umawiać się na godziny...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

Dobry ortodonta (28 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

do góry