Widok

przykro nam:(

Wesele Temat dostępny też na forum:
W czerwcu mamy wesele, w marcu rozdaliśmy wszystkie zaproszenia - w momencie ich rozdawania wszyscy powiedzieli, że będą. A teraz kiedy zbliża się okres potwierdzenia przybycia wiele osób rezygnuję ( a najgorsze jest to że zawodzi rodzina) tłumacząc się kiepską sytuacja finansową. Dla nas najważniejsza jest ich obecność - a tu klapa. Zrobiło nam się bardzo przykro:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę,że rozumiem, co to jest epitet:-)chodzi mi o ogólny ton Twoich wypowiedzi,nie mam żadnych pretensji,bo niby o co?i na tym zakończę,bo nie chce mi się gadać.
Nie rozumiem o co Ci chodzi ? Po co to wszystko? Cały czas nas obrażasz i wykazujesz całkowity brak szacunku. Kto bał Ci prawo oceniać nas?
A kto dał wam prawo nazywać mnie wywłoką za wyrażenie swojej opinii?!
Opinii o tym,że liczenie na to aby dla wszystkich członków waszych rodzin czy znajomych wasz ślub, chcoiaż piszecie w kółko tylko o weselu! będzie szczególnym wydarzeniem to głupota, naiwność i prowincjonalizm (bo dawniej na wsiach wesele było ważnym wydarzeniem).
Uderzcie się same w piersi, okazujcie szacunek, a go otrzymacie!
Miałam nie gadać,ale co tam-)może to Hiacynt się na nas odgrywa:-)A tak na serio-proponuję wrócić do głównego problemu Moni,a wątek z Paris Hilton zakończyć i już,szkoda energii na jałowe dyskusje.Monia-nie łam się,może ciocia zmieni jeszcze tydzień przed zdanie i przypełznie:-)
Jakoś nie przypominam sobie, bym Cię obraziła. A wyrażanie opinii o pomysłach na wesele jest czymś zupełnie innym niż wyrażanie opinii na temat "panienek".
Parisenne ma dużo racji.
jezeli chodzi o organizacje wesela juz same nie wiecie na czym wam tyłki jeżdża. myslicie ze kazdy zaproszony musi byc na weselu?? naprawde nie rozumiecie, że ktos z rodziny nie ma pieniedzy na prezent?? a z pustymi rekami nie chca przychodzic, bo poczuliby sie skrepowani??
Parisenne, na poprawienie pamięci.. trochę epitetów chyba tu było, ale może nie znam definicji??

stare baby, a tak głupawe!

Nie jesteście księżnczkami, a sfrystrowanymi babami

brawo dla niedorozwiniętych emocjonalnie dzidź pierników

Biedne, zahukane dziewczątka, "ksieżniczki" jednego dnia

Śmiać mi się chce z takich sfrustrowanych kobietek, jesteście żałosne.

takie małe, puste , zahukane kobetki żyją w zakłamaniu

Natomiast, Wy- kółeczko przyklaskujących sobe wzajmenie gospodyń wiejskich

nie muszę się z takim prostackimi, małostkowymi babami zadawać

P.S. Dziękujemy Ci niezmiernie że weszłaś przypadkiem na to forum i postanowiłaś swoimi błyskotliwymi wypowiedziami podnieść tragiczny poziom tego forum :)
Hej,kto myśli to myśli:-)Przypominam o temacie głównego wątku.Dziewczyny nerwy w konserwy.
Kiki, ja ciebie również nie obraziłam.
Pisałam o dziewczynach, które obraźliwie zwracały się do mnie!!!
"naprawde nie rozumiecie, że ktos z rodziny nie ma pieniedzy na prezent?? a z pustymi rekami nie chca przychodzic, bo poczuliby sie skrepowani??"

tu się zgodzę, bo niby każdej zależy tylko na tym, żeby rodzina z nią świętowała ten najważniejszy dzień w życiu a potem pojawiają się wątki w stylu "jakie nietrafione prezenty dostaliście" i wypowiedzi "obleśny czajnik, zestaw obiadowy bla bla bla" albo wypowiedzi takie jak o jakiejś tam ciotce z niemiec co to dała 900 zł.... dziewczyny trochę opamiętania, dla was to jest najważniejszy dzień w życiu a dla innych to po prostu kolejny ślub w rodzinie i taka jest prawda
a przy okazji ten komentarz o "bzykaniu" jest strasznie żałosny, aż żal mi autorki...
Gosiek,
głupawe- powiedziane możliwie najdelikatniej, aby was nie urazić,
stara? baba? wiejska? a może księżniczka? Które to epitet?
Radzę zajrzeć do słownika języka polskiego,
aha i sprawdź tam słowo wywłoka.
Pozdrawiam, delikatniutkie, zupełnie nieprzewrażliwone księżniczki i udaję się na spoczynek :)
Adieu
dobry wybór, może trochę Ci się przez noc polepszy...

brak słów...
jak już wchodzimy w szczegóły, to wchodźmy :)

*
epitet
1. «wyraz pełniący wobec rzeczownika funkcję określającą»
2. pot. «wyzwisko»

a więc:

stare, głupawe, niedorozwinięte emocjonalnie, biedne, zahukane, żałosne, puste, prostackie i małostkowe :)

Rzeczywiście delikatnie to ujęłaś :) Bardzo kulturalnie i na poziomie. Lepszym niż to forum zapewne.

Rzeczowniki też były bardzo fajne- baby, didzie pierniki :D, księżniczki jednego dnia...

A podsumowując chodzi mi o to, że zapewne w kilku kwestiach masz rację częściową bądź może nawet całkowitą, i racja, forum jest od tego żeby wyrażać swoje zdanie, ale nie w taki sposób! Może i znasz bardzo dobrze definicje fajnych wyrazów w języku polskim, ale kultury nie masz za grosz... a jeśli mowa o niedorozwinięciu emocjonalnym (cokolwiek to znaczy) to jak dla mnie najlepszym przejawem tego... zaburzenia? jest właśnie nieumiejętność panowania nad emocjami- czytaj, unoszenie się dumą, i nie panowanie nad emocjami co łączy się z obrażaniem innych. Z resztą.. szkoda słów :)

Adieu
gosiek,ładnie to ujęłaś:)
La Paris, jeżeli nasze "prostackie" posty dają tyle uciechy i satysfakcji tobie i twoim koleżankom to współczuję ilorazu inteligencji, bo mądry z prostoty szydził nie będzie...
takie osóbki jak ty, co to się mają za niewiadomo kogo najczęściej w codziennym życiu to zwykłe zera...mówiąc twoim językiem.
Natomiast twoje teksty o mężu, bzykaniu i sznurowaniu pokazują, że ty głupiutka jesteś.
Mnie twoje wypociny wogóle nie bulwersują.
zaglądaj częściej na to forum i pisz jak najwięcej...posty ludzi twojego pokroju upewniają mnie o mojej wartości...
...najpierw wymagaj od siebie a potem od innych...
w sumie się na tym nie znam, ale Paris ma to samo IP co zalogowana na forum kasia0075 :P Może po prostu blisko siebie mieszkają..
z tym że kasia występuje pod dwoma IP.. :) Ale ze mnie detektyw dupny ;D
ej ej ! Paryżaneczka też pod dwoma ! ;-)
Aguś,
ha ha... moje posty cię nie ruszają, a aż kipisz odpisując...
P.S 1-coś ci dzwoni ale sama nie wiesz, w którym kościele, o bzykaniu to nie ja napisałam, a jedynie skomentowałam superinteligentną i na temat odpowiedź takiej drugiej mądrej jak ty.
Co do IP, dziewuszynki drogie, ależ mnie bawicie... musicie wieść zaiste bogate życie, żeby siedzieć i w "detektywki" się bawić, no ale tak, trzeba jakoś się zająć (P.S 2 - organ nieużywany zanika-to tak ku przestrodze). Aha, co do nicków, to w tym wątku conajmniej 5 używałam, wszystki francuskojęzyczne.

Szkoda,że jesteście takie ograniczone i nie można z wami "porozmawiać", tylko wszytko trzeba walić prosto z mostu, zero polotu...
Tak mi się przypomniał nauczyciel z lo: "Dać debilowi komputer, a sobie nim oko wydłubie".
Adieu
sorki ale chyba cos mnie omineło, ja tu sie wcale nie udzielam, wchodze a tu moj nick sie pojawia, troszkenie fer jestescie
do góry