(17 lat temu) 30 kwietnia 2009 o 18:06
La Parisenne!
Chciałabym Ci napisać tyle - jak swego rodzaju troll trollowi z prawdziwego zdarzenia. Wesela w najbliższej perspektywie nie mam, jeśli już to na pewno nie chcę takiego jak większość dziewczyn z forum weselnego. Forum traktuję jako rozrywkę, tak jak kiedyś napisałam - jak na bashu nie ma nic nowego, podśmiewam się, czasem prowokuję a czasem zdarza mi się toczyć ciekawe i dojrzałe dyskusje. Często krytykuję. Tak, podśmiewam się. Tak, dziewczyny mają często małe i głupie problemy. Tak, widać tu wiele cech, których nie lubię - materializm, snobizm itp. Jednak mimo wszystko, sporo tu dziewczyn mądrych i wartościowych.Mimo to, można się tu nauczyć sporo o ludziach a nawet o sobie samym.
Nawet jeśli się czasem podśmiewam, to czy ze mnie nie można? Pewnie, że można, mam świadomość własnej śmieszności i własnych wad. Czy nie mam problemów, które przez wiele osób zostały by określone jako małe i głupie? Pewnie, że mam. Ty na pewno też. Czy nie mam wad? Jasne i pewnie niektóre gorsze niż niektóre z dziewcząt, których wątki mnie czasem śmieszą. Wbij sobie kobieto do głowy, że obśmiany może być każdy - profesor, laureat nagrody Nobla, ja i Ty. Każdy może zostać oceniony nisko, zależy przez kogo i w jakich kwestiach. Nie ma ludzi idealnych. Moje prywatne zdanie jest takie, że nawet laska, która napisze najgłupszy post, może w ostatecznym rozrachunku okazać się lepszym człowiekiem niż ja. Co daje Ci prawo do czucia się lepszą od nich, od gardzenia nimi? Przypomnij sobie najpierw swoje własne głupoty i poznaj tą dziewczynę, dowiedz się jak na prawdę żyje. Chcesz się śmiać to się śmiej, różne są motywy tych co wchodzą na forum, ale miej najpierw dystans do siebie samej i licz się z tym, że są tacy co się śmieją z Ciebie.
0
0