Widok

przykro nam:(

Wesele Temat dostępny też na forum:
W czerwcu mamy wesele, w marcu rozdaliśmy wszystkie zaproszenia - w momencie ich rozdawania wszyscy powiedzieli, że będą. A teraz kiedy zbliża się okres potwierdzenia przybycia wiele osób rezygnuję ( a najgorsze jest to że zawodzi rodzina) tłumacząc się kiepską sytuacja finansową. Dla nas najważniejsza jest ich obecność - a tu klapa. Zrobiło nam się bardzo przykro:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przykra sytuacja, u nas z 76 zaproszonych było 65 także nie tak źle, tymbardziej że nieobecni goście nie zjawili się z konkretnych przyczyn, bardziej bym się zdziwila jakby jednak postanowili przyjechać... Jednak moja bliska koleżanka trochę przegieła, bo najpierw się tłumaczyła że to jednak za duża odległość jak dla niej, później ze względu finansowego, nooooo... a tydzień poźniej dowiedziałam się, że sylwestra spędziła na wieeeeeeeeelkim i raczej kosztownym balu :)
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
dziewczyny niestety musicie się nastawić na odmowy,
ja to też przeżywałam, ale w końcu się wkurzyłam i stwierdziłam jak nie to nie, prosić się nie będę, doprosiłam kilkoro znajomych, którzy przyszli z radością i w rezultacie wszyscy świetne się bawili, nikt nie siedział i nie kwaisił bo musiał przyjść na siłę,
tak więc olejcie tych co nie chcą być z Wami, a zaproście w zamian tych na których nie pozwoliły Wam względy finasowe lub inne ograniczenia i bawcie się dobrze :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
u nas tak było z rodziną narzeczonego nagle wielka euforia że zapraszamy ich i że napewno będą a jak nadszedł termin potwierdzenia to ze 100 osób które miały być zostało 50 i do 70 osób(bo na tyle minum mamy umówione) wiec trzeba było domawiać ludzi...tez tłumaczyli się kiepską sytuacją finansową....ja w to jakoś nie wierzę...
image

image

image

ja juz się nastawiłam na odmowy, i dokładnie, odmawia rodzina...licze ze ok 10-20 osob nie przyjdzie. jest to nieuniknione. a mi najbardziej jest przykro ze to moje rodzina odmawia, od strony mojego P. wszyscy(!) przyjda bez wyjatku. Cóż, rodizny sie nie wybiera...
no to rzeczywiście sporo.nam ostatecznie wyszlo z 92 osob - 57.. czyli też kiepsko. dopiero na weselu doliczyliśmy się, że pare osób w ogóle nie ma i nie było

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
my zaprosiliśmy ok 90 osób, a na chwile obecną będzie ok 45. U mnie mój wujek - od strony chrzestnej powiedział, że po co go zapraszamy, że wesele jest dla młodych, a nie dla starych:(
sytuacja finansowa jeszcze jaki taki argument ale wyobraź sobie że dziadek mojego narzeczonego odmówił przyjazdu bo mu się nie chce (serio tak powiedział). dodam tylko że jest zdrowy, sprawny, zmotoryzowany a do przejechania ma ok 80km.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nas spotkało to samo. w momencie rozdawania zaproszeń była wielka euforia, a potem już jakoś nie specjalnie.. z 92 osób zrobiło się 65.. z czego niektórzy nawet nie uprzedzili, że ich nie będzie, a inni powiedzieli że będą, a się nie pojawili. życzę wiele cierpliwości, przyda się :/... a najlepiej olać. nie chcą to nie. wiem, że łatwo mówić, ale z perspektywy czasu sama tak pewnie stwierdzisz..życzę powodzenia, mam nadzieję, że jednak wiele osób nie zawiedzie..

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry