Widok

puder czy krem na odparzenia?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
co jest wg was lepsze?

mam krem na odparzenia, ostatnio kumpela mi dała puder.
Moge używać raz to a raz to? czy lepiej używać tylko jedno?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas rewelacyjnie sprawdza się też lecznicze mydło aleppo Szamir z olejek laurowym. Pomaga na odparzenia, łagodzi takie zmiany skórne. Przyśpiesza ich gojenie. Zamawiam w sklepie Pachnąca Kraina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma to jak odgrzebać wątek sprzed 11 lat żeby wstawić reklamę. Jedno masz rację, najlepsza mąka ziemniaczana, nie trzeba wcale tego twojego kremu kupować

Na odparzenia bardzo dobrze sprawdza się mąka ziemniaczana, ja zapobiegawczo zawsze smaruję pupę po przebraniu specjalnym kremem pod pieluszkę https://oristyl.pl/produkt/krem-pod-pieluszke-z-serii-baby-o/ . To dość nowy produkt, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Pupa mojej Rozalki nie odparza się już tak często jak wcześniej. Według mnie kremik spełnia swoje zadanie ochronne i nawilżające w 100 %.
u nas nie ma odparzeń jak używaliśmy jednorazówek (pieluch jednorazowych) i były upały to sypałam mąkę ziemniaczaną zapobiegawczo :) teraz jesteśmy an wielorazówkach a to całkiem inna bajka ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nigdy nic nie stosowałam "zapobiegawczo"... a już tym bardziej Sudocremu.

Jeśli zdarzyło się odparzenie - wtedy najlepsza była maść pośladkowa z apteki(na receptę) lub później odkryty krem (polecony przez koleżankę) http://www.bangla.pl/opinie/p3477/dax-cosmetics-perfecta-baby-krem-przeciw-odparzeniom-z-alantoina-tlenkiem-cynku
poza tym wietrzenie i zasypka z mąki ziemniaczanej :]

Sudocrem u nas się nie sprawdził.

i tak jak Dziewczyny pisały wyżej - po użyciu mokrych chusteczek wycierałam pupcię do sucha miękkim papierem toaletowym ;)
najlepsza maść jaka może być na odparzenia to maść cynkowa. W aptece kosztuje ok. 2 zł a jest rewelacyjna :)
córka miała strasznie odparzoną pupcię po całodziennej biegunce, wieczorem posmarowałam bardzo grubo pupę tą maścią i rano prawie nie było śladu po odparzeniach :)
U mnie się sprawdził i sudokrem, i bepanthen - stosowałam zapobiegawczo i odparzeń nie było. Każde z moich dzieci miało odparzoną pupę przy ząbkowaniu - dzieciaczki już większe, higiena taka sama jak wcześniej, no ale coś takiego było, że każde złapało przy pierwszych zębach odparzenie. I leczniczo rewelacyjnie pomógł nadmanganian potasu. Pupa była moczona w wannie w różowym roztworze kilka, kilkanaście minut. Na szczęście dzieciaczki były na tyle duże że sobie siedziały w wannie. Po trzech dniach było wszystko ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas jedynym skutecznym środkiem na odparzenia okazał się sudocrem, stosowałam go nawet profilaktycznie, tyle że w mniejszych ilościach. Sudocrem posiada pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka oraz Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego. Jest całkowicie bezpieczny dla delikatnej skóry dziecka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A w ulotce Tormentiolu jest napisane, że nie wolno stosować u niemowląt...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie sprawdza się bez pudła patent: po umyciu pupy dokładne smarowanie oliwką wszystkiego, a na to krem. Używałam Pantena, Sudokremu (drogi, ale niesamowicie wydajny), Bepanthen maść (nie krem). Odradzam produkty Rossmanna, raz awaryjnie użyłam i porażka w porównaniu z markowymi.
A u nas nie pomagało nic , ani linomag, ani masc posladkowa, ani sudocrem... koleżanka z forum przypomniala mi o zwyklym pudrze... i to u nas zdziałało cuda ! :)
Teraz jak jest wszystko ok, używam tylko pudru na noc, profilaktycznie.
na początku stosowałam maść pośladkową teraz Linomag. Oba specyfiki sprawdzały się świetnie, używałam ich tylk owtedy jak coś się zaczynało dziać. Smarowałam i na drugi dzień nie było śladu. Do tej pory nie mieliśmy poważniejszych problemów w tym temacie.
Ja profilaktycznie stosowałam przeważnie sudocrem, natomiast jeśli coś się już poważniej czerwieniło to rewelacyjnie się sprawdzał Alantan Plus maść - ładnie szybko goi.
ja gotuję krochmal i kąpie małego- dodaję do wody w wannie, jak był młodszy nie było problemów z odparzeniami, a teraz już dwa razy się zdarzyły
TORMENTIOL maść - rewelacyjnie leczy odpażenia, 100razy lepiej niż sudocream. Mój synek miał bardzo dużą skłonność do odpażeń i ta maść nas uratowała i ratuje do dziś. Bez recepty w aptece.
Sudocrem
Nie wiem co to odparzenia u Dziecka
u nas odparzenie bylo tylko raz jak uzywalam kremow to nic nie pomagalo a stosowalam bepanthen, nivea itd... uzylam maczki ziemniaczanej i pupka w moment doszla do siebie
maka ziemiaczana polecam
Ja polecam maść Klorane Bebe Eryteal. Francuska maść bardzo dobra na odparzenia i podrażnienia skóry dla dzieci o wrażliwej skórze. Tanio można kupić na aukcjach internetowych.
ja po kazdym przewinięciu i oczyszczeniu pupy husteczkami Bambino (takie sie nam najlepiej sprawdzały) tez wycierałam do sucha miekkim papierem toaletowym ( nie perfumowanym) i smarowałam niewielką ilośc kremu bepanthen

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry