Widok

pusty pęcherzyk ciążowy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lekarz stwierdził i mnie dziś 8 tydz ciazy I pusty pęcherzyk. Mówił ze mam czekać. Ze albo sama poronie, albo szpital. Czy ktoś z Was tak miał.a może ciąża się jeszcze rozwinie. Nie wiem co myslec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie było tak, że byłam u lekarza na początku 6 tygodnia i też stwierdzono pusty pęcherzyk płodowy a pod koniec 8 tygodnia już biło serduszko więc może i u Ciebie tak będzie:-) Trzymam kciuki:-) Jeśli nadal nie masz miesiączki to jest duża szansa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też tak miałam i dziecko się rozwinęło mimo, że jeszce w 7 tc był pusty pęcherzyk widoczny. Brałam więcej d*phastonu, tydzień później zobaczylam bijące serduszko, ale niestety serduszko porzestalo bić w 9 tc. Takze wszystko jest możliwe.
Ostatni okres miałam 22.03. Lekarz mówi że nic się nie zgadza. I mówi mi ze do zapłodnienia musiało dojść w maju. ja mowie ze 14.04. Lekarz ze i tak się nic nie zgadza. Leków nie dostalam. Widziałam puste jajo o średnicy 2 cm. To prawie 9 tydz. Czy wg Was z tego będzie???
Betę zrobiłaś? Powinna rosnąć jeśli wszystko jest ok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
też bym betę sprawdziła. i po 2 dniach znowu, będziesz wiedziała, czy rośnie, czy spada... powodzenia!
Niestety,ale wydaje mi się,że masz małe szanse, serduszko bowiem zaczyna bić po 22 dniu a jesli typujesz,że to 9 tydz to powinno już być rozwinięte też krążenia, ale zrobienie bety HCG w odstępie kilku dni jest dobrym pomysłem i na pewno powie coś więcej o ciązy,
PS. mimo wszystko bądź dzielna, będzie dobrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bete robiłam 4 dni temu na 9 tydz 4013. Kolejna robie jutro. Lekarz powiedział mi wprost po co dawać na podtrzymanie leki skoro tam niczego nie ma. Mowilam mu że trzy tyg temu miałam krwawienie. Nic nie powiedział. Teraz od dwóch tyg co jakiś czas boli mnie jeden jajnik.
Mama moze zmien lekarza?
Raczej już po wszystkim...
Byłam u najlepszego gin u prof. Z Gdańska. Jutro robię jeszcze raz bete.
nie chce Cie martwić, ale niestety u mnie beta rosla wzorcowo, mimo pustego pęcherzyka, i niestety tez odczuwalam co jakiś czas taki kłujący ból:(:(
a z tymi lekami na podtrzymanie - lekarze mają rózne zdanie jak wiadać. ja z doświadczenia już bym nie wzięła leków. co ma być to będzie. w moim przypadku przez leki (prawdopodobnie) dziecko sie rozwinęlo, ale pozniej i tak zmarło. Predłuzylo i wzmocniło się tylko moje cierpienie:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jeśli beta będzie duza I pusty pęcherzyk? Co wtedy? Obecnie czuję się źle czasem coś mnie zaboli ale do wytrzymania a dzis cały dzień mi niedobrze
Raczej mało prawdopodbne,zeby beta prawidłowo przyrastała przy pustym pecherzyku,ale na pewno skonsultuj się z innym gin.
Odebrałam wynik bhcg po dwóch dniach 4700. Pierwszy wynik 4000
Jeśli to 9 t.c. to trochę za niska, radze udać się do innego lekarza na konsultację
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trochę za niska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
niska ta beta :( beta co 48 godzin powinna przyrastać min. 66 %... czyli jak miałaś 4000 to powinno być już pod 7 tysięcy :(
U mnie w pierwszej ciąży lekarz też stwierdził pusty pęcherzyk. Robiłam betę, bo nie mogłam się pogodzić z myślą, że z tej ciąży nic nie będzie...Beta zaczęła spadać, zdecydowałam się na zabieg łyżeczkowania, bo chciałam szybko zakończyć tą przykrą historię...
Masz mały przyrost bety, ale to wciąż przyrost. Ja bym poszła do innego gina na usg. Zrób wszystko, żebyś miała spokojne sumienie. Powodzenia!
Jak miałam pusty pęcherzyk, to beta normalnie przyrastała i o niczym to nie świadczyło. W 2cm pęcherzyku powinno już być coś widać. No ale wiadomo, lepiej to jeszcze skonsultować z jakimś lekarzem. Ja w końcu miałam poronienie zatrzymane i łyżeczkowanie w 10tc.
Ja również miałam pusty pecherzyk. Od 10 tyg nastąpiło samoistne oczyszczenie. Trwało ok 2 tyg. Od początku wiedziałam że coś jest nie tak bo miałam plamienie.
Mama...przeszłam 3 poronienia..pierwsze z nich właśnie pusty pęcherzyk;-(
Niestety z autopsji wiem, że słabe przyrosty hcg nie wróżą nic dobrego;-(
Trzymaj się dzielnie....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry