Widok

pytanie do dziewczyn po ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, ktore urodziły, mam pytanie...
Czy Wy też nie możecie założyć jeszcze obrączki? Staje mi na stawie, więc to nie żadna opuchlizna.
Niby waga juz prawie ta sama (5 kg na plusie) i niewiele się zmienilo ale nie wchodzę w jeansy z 5 m-ca ciązy (stają na biodrach i nie chodzi bynajmniej o tłuszcz:))
Czy tak może zostać? Czy ktoraś z Was musiała poszerzać obrączkę po ciąży?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MadziaH, ja miałam tak samo i z obrączką i ze spodniami i z wagą. Jakieś 2 tygodnie po porodzie miałam 5 kg na plusie i nie mogłam założyć obrączki (nie przez opuchliznę tylko własnie przez szerszą srodkową kostkę), a spodnie zatrzymywały mi się mniuej więcej w połowie ud (i również nie przez tłuszcz, tylko ewidentnie zmienił mi się rozstaw kości). Z dnia na dzień spodnie udawało mi się wciągać coraz wyżej, aż wkońcu wciągnęłam je w całości - czyli rozstaw kości udowych i miednicy stopniowo wracał do normy. Ja na początku bylam załamana, ale trzeba cierpliwie poczekać.
waga juz z przed ciąży :) obrączke nosilam całą ciąze ,,nie mogłam jej zdjąc :)
wprawdzie obraczki nie mam,ale moj srebrny pierscionek w postaci obraczki dosc grubej zalozylam dopiero jakies 2 miesiace po porodzie i to ledwo.w ciazy zdjelam jakos w 6 miesiacu,bo juz puchły palce.
ja obraczke musialam sciagnac jakies 2 miesiace przed porodem bo palce mi puchly. a potem zalozylam ja zaraz po wyjsciu ze szpitala:) a co do spodni, to ubralam dopiero po 2 tyg. jak waga spadla do tej z przed ciazy i jak biodra sie z powrotem "zmniejszyly" :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry