Widok

pytanie do użytkowniczek medela mini electric---

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam pytanie czasami laktator ładnie mi ściaga wsysając cały sutek,,,a czasmi tak jak dzis np tylko leciutko wsysa i nic nie leci,,,,oco moze chodzic??
kurde to juz drogi mój laktator medela i chyba sie wkurze jak sie cos dzieje z silniczkiem :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam inny model medeli, ale u mnie tak się działo, gdy niedokładnie przylegał lejek do piersi albo np. gdy sciągałamł mleko po nabalsamowaniu ciała po kąpieli - tez nie zasysał, którędyś powietrze się dostawało i nie działał laktator dobrze.

Ja miałam mini electric i też tak się działo jak źle przykładałam do piersi. Wtedy wyłączałam i jeszcze raz przykładałam.
dokładnie tak jak dziewczyny piszą wyżej. Jak źle przykładałam do piersi to słabo ciągnął. Spróbuj ponownie przyłożyć i włączyć. No i mi się też zdarzało jak trochę mleka wyciekło to lejek się tak ślizgał i laktator źle pracował.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się z dziewczynami :P przy źle "załapanym" sutku nie chce ciągnąć :P

ALE... :)

ogólnie mam 2 komplety - tzn. butelki i lejki :) i już kilka razy nijak nie mogłam zassać jednym (ani jednej ani drugiej piersi) :P wymieniłam ten żółty zaworek i membranę :P (czasem jak nie mogę zdjąć do mycia to pomagam sobie kombinerkami więc myślałam, że może jest uszkodzony) i dalej to samo :P już się bałam, że silniczek padł - ale zmieniłam na drugi lejek i wszystko gra :P
nie wiem czemu tak się dzieje :)
a później jest spokój :P i tak już kilka razy :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny mialam podobny problem, ze medela czasami jakby nie zasysala, a sprawdzalam, ze mam dobrze przylozona, zaworek i membrana byly ok i wkoncu doszlam o co chodzi. Mialam nie do konca "przykrecony" silniczek, pozostawalo tam pol milimetra przestrzeni, prawie niezauwazalnej i tamtedy sie dostawalo powietrze, co sprawialo ze laktator prawie nie zasysal. Jezeli macie jeszcze takie problemy to sprawdzcie czy tez u Was o to chodzi.
Mam nadzieje ze pomoglam:)
Asikk - to też już przerobiłam ;P tzn. też to zauważyłam :) ale w przypadkach o których sama pisałam - silniczek był sprawdzony i dobrze wkręcony :P
dziękuje bardzo za odpowiedzi :)
Agusia też miałam tak jak Ty, i tez nie wiedziałam o co biega, raz w porządku a raz nie zasysa, i niestety w końcu padł mi silniczek, mąż rozkręcił i okazało się że wszystko jest zawalone mlekiem i to starym bo już sproszkowanym - zaznaczam że to był laktator pożyczony, poprzednia właścicielka ubabrała silniczek i on co raz gorzej pracował aż stanął :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Salambo - ale dało się jeszcze coś z nim zrobić? :> nie strasz mnie... jak mi padnie ten laktator to zakończy się moja przygoda z karmieniem :/ najwyżej w te pędy będę szukać na forum drugiego ;)
Agusia no ja wlasnie mam nr 2 juz,,tamten mi nadia załatwiła :(
mój mąż jest magikiem i naprawił, mówi że zasada pracy tego silniczka jest prosta jak konstrukcja cepa, trzeba tam zajrzeć i przeczyścić wszystkie uszczelki i główne elementy
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
hmm to moze u mnie tez cos z tym mozna zrobic,,,ale tego silniczka nie mam czym rozkręcic
hej dziewczyny - mam pytanie odnośnie odciągania pokarmu. Robicie to żeby pobudzić laktację czy ściągacie bo dziecko nie chce ssać? Ja mam mało pokarmu i dzisiaj właśnie zamówiłam laktator medeli żeby mieć go więcej. Jeżeli któraś miała ten sam problem to medela pomogła go rozwiązać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja akurat sciagam od samego początku bo ani jedna ani druga nie chciala ssac
i daje malej moje mleko z butli

medela jak najbradziej pobudzi laktacje, musisz tylko sysyematyczne jej uzywac, sa tam jakieś nawet specjalne sysyemy minutowe, powodzenia,
Beata, mi medela pobudziła laktację, przy systemie 7-5-3 minuty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Beata - u mnie jedno i drugie :P

najpierw Synek nie umiał ssać, ja miałam płaskie brodawki, przyniesiono mi Go dopiero 12 godzin po porodzie - w tym czasie dostawał już mleczko z butelki
pokarm dostałam dopiero 3 dni po cc...
jak już Gabryś nauczył się ssać - różnych powodów (o których wiele razy już pisałam) zaczął mi zanikać pokarm :P ściągałam ręcznym Aventem 80-120ml dziennie z obu piersi! 2m-ce po porodzie!

wtedy odkupiłam Medelę - teraz Gabryś zjada ok 160-170ml na 1 posiłek - a 3 x dziennie dostaje moje mleczko (uzbierane z 5, czasem 6 ściągań)

teraz jak już w miarę mam pokarm - to Młody uważa cycusia za śmiertelnego wroga i wpada w histerię na sam widok... nie ma mowy o przystawieniu :/ dlatego muszę ściągać :(

cały czas ściągam systemem 77-55-33 :P
W razie czego zapraszam do mojego komisu www.ko-mis.pl tam zawsze jakaś jedna sztuka się znajdzie:)

pozdrawiam i życze żeby jednak działał jak najdłużej:)
ja byla bym zaintersesowana medela elektric jest moze na stanie i prosze o o podanie ceny
Są w tej chwili dwie sztuki ...cena 185 i 220 zł...stan b. dobry...szpital w Wejherowie ma chyba jakąś prowizje od sprzedaży tego modelu, bo wiekszość pacjentek wyjeżdża po porodzie z dzieckiem i z "elekric medela"...obie Panie wolały jednak karmić piersią:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry