Widok

pytanie do użytkowniczek medela mini electric---

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam pytanie czasami laktator ładnie mi ściaga wsysając cały sutek,,,a czasmi tak jak dzis np tylko leciutko wsysa i nic nie leci,,,,oco moze chodzic??
kurde to juz drogi mój laktator medela i chyba sie wkurze jak sie cos dzieje z silniczkiem :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
I po 9 latach rada przydatna... :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super!!!! Dziękuję za ten wpis!
Miałam ten sam problem z laktatorem medela zrobiłam tak jak pisaliście mąż rozebrał wszystko co mozliwe okazalo sie e troche wewnatrz było sproszkowane mleko plus ubabrana membrana z zaworkem- efekt systematycznego nie czyszczenia jaki zaniedbała w moim przypadku znajoma. Ale wszystko porzadnie przeczyściłam detergentem kilka razy i działa a juz myslalam o zakupie nowego :)
Bardzo dziękuję za radę. Delikatne płukanie silniczka (pompki) kropelkami ciepłej wody uratowało karmienie mojej żonie, bo już wszystkie pozostałe pomysły dokręcenia/uszczelniania/dopasowania spełzały na niczym.
Bardzo dziękuję za radę!!!Medela działa jak nowa!znowu będę mogła wyjść spokojnie z domu....;)
Hej!
Ja tez juz myslalam o kupnie nowego laktatora, rozkrecilam, plukalam i nic a tu sie okazalo ze miedzy membrana i zaworkiem nagromadzilo sie troszke niewidocznego przy zwyklym plukaniu tluszczu i baaardzo slabo zasysal. Na szczescie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziękujemy bardzo za tą radę, już chciałam przestać karmić, bo myślałam, że mam tak niewiele mleczka, bardzo przydatna rada
Witam!
Dzięki Tobie naprawiłam dziś mój laktator, który już chciałam wyrzucić i kupić nowy silniczek!!! Dzięki ,dzięki, dzięki!!! Marzena -Mama Franka i Karolinki:-))
Płucz malusim strumieniem przez pare minut...tak z 5- 10 minut.. i jak go odstawisz już od wody, to niech jeszcze chwile pochodzi na sucho :)

moja córeczka ma już roczek i bez Medeli to bym nie dała rady ;)
hejka,
jak długo płukalas ten silniczek?
drobiazg :)

spokojnej nocy :]
Dzięki Agusia! :)
Już zamówiłam :)
Dobrej nocy! :)
w Mama i ja i w Akpolu :) ale zadzwoń i zapytaj, bo mogą akurat nie mieć :) i w Akpolu mogą mieć problem co to jest ta membranka ;) jak sama swego czasu pytałam to usłyszałam "ale to żółte plastikowe czy płaska biała gumka?"

a tu sprzedawca z Gdańska http://allegro.pl/membrana-membrany-do-laktatora-medela-i1621729367.html (kupowałam u niego kubeczki Medeli)
hej dziewczyny,
czy wiecie gdzie można kupić membrankę do medeli mini electric?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki, u mnie się sprawdziło. odciągam pokarm 5 razy dziennie i moja medela raz działała a raz nie... a teraz chodzi bez zarzutu.
Hej dziewczyny

Już to pisałam na innym forum, jest to cenna rada, którą należy się podzielić... też miałam kryzys z laktatorem i znam ten ból, tak więc:

Silniczek nie działa w ogóle? czy działa, ale nie zasysa?

Miałam ostatnio taką sytuację, myślałam że moja elektryczna medela umarła, a w rzeczywistości do środka dostało się mleko i zlepiło pompkę, byłam już gotowa kupować nową medele bo byłam przekonana że nie działa, pojechałam do sklepu http://www.vitalia.gd.pl i tam bardzo miły Pan polecił mi, żeby wlewać wodę małymi kropelkami do otworku ssącego na włączonym silniczku, i to rozlepi mleko, które się dostało do środka, do pompki. Nie wierzyłam że to może być to, ale postanowiłam to zrobić, w końcu to nie mały wydatek taki laktator. Przez kilka minut trzymałam laktator pod kranem i cierpliwie płukałam kropelkami wody. Teraz moja Medela działa jak nowa, powtarzam tą czynnośc co jakiś czas. zadzwoniłam tam z podziękowaniami za tą cenną radę, w końcu stracili klienta no nie :)

mam nadzieję, że ta rada przyda się innym mamom :)

pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój chyba na dobre zdechł :/

skończyło się na tym, że tuż przed 20 pojechaliśmy do Mama i ja kupić nowy ;P ciszej chodzi :]
aga u mnie tez ten dziwięk dziwny jest,,,ale zasysa normalnie,,,miał kryzys laktator i juz myslałam ze padł na dobre,,ale walnelam o podłoge kilka razy i działa hehe :)
Salambo - czy Twój Mąż byłby tak dobry i napisał dokładnie jak przeczyścił silniczek????

mój znowu zdycha - nie zasysa :/ teraz właśnie siedziałam i męczyłam się z tłokiem, żeby ściągnąć mleko :/ to jeszcze gorsze niż Avent ręczny :/ (odkupiłam od kumpeli mój Avent - tylko zapomniałam, że butelkę tej firmy oddałam dalej... i mam laktator bez butelki - także i tak nie mogę go użyć - a miał być na "chwilę")

Mariusz drugi raz dzisiaj rozebrał silniczek i czyści(normalnie i sprężonym powietrzem)... i dale nie zasysa :/ jakoś tak ciszej chodzi i coś jakby trzepoce w nim :P (taki obcy odgłos - był już przed rozebraniem)
U mnie jest to samo,najpierw nie zasysa,ale po jakiś 5 minutach jak poprawie sutek to juz jest ok...
jestem z niego bardzo zadowolona,ma koncowke czyszcząca,po skonczeniu ściągania mleczka wkładam tą końcowkę do ciepłej wody w trybie normal i po minucie laktator w srodku czysciutki...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry