Widok

pytanie do użytkowniczek medela mini electric---

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam pytanie czasami laktator ładnie mi ściaga wsysając cały sutek,,,a czasmi tak jak dzis np tylko leciutko wsysa i nic nie leci,,,,oco moze chodzic??
kurde to juz drogi mój laktator medela i chyba sie wkurze jak sie cos dzieje z silniczkiem :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam inny model medeli, ale u mnie tak się działo, gdy niedokładnie przylegał lejek do piersi albo np. gdy sciągałamł mleko po nabalsamowaniu ciała po kąpieli - tez nie zasysał, którędyś powietrze się dostawało i nie działał laktator dobrze.

Ja miałam mini electric i też tak się działo jak źle przykładałam do piersi. Wtedy wyłączałam i jeszcze raz przykładałam.
dokładnie tak jak dziewczyny piszą wyżej. Jak źle przykładałam do piersi to słabo ciągnął. Spróbuj ponownie przyłożyć i włączyć. No i mi się też zdarzało jak trochę mleka wyciekło to lejek się tak ślizgał i laktator źle pracował.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się z dziewczynami :P przy źle "załapanym" sutku nie chce ciągnąć :P

ALE... :)

ogólnie mam 2 komplety - tzn. butelki i lejki :) i już kilka razy nijak nie mogłam zassać jednym (ani jednej ani drugiej piersi) :P wymieniłam ten żółty zaworek i membranę :P (czasem jak nie mogę zdjąć do mycia to pomagam sobie kombinerkami więc myślałam, że może jest uszkodzony) i dalej to samo :P już się bałam, że silniczek padł - ale zmieniłam na drugi lejek i wszystko gra :P
nie wiem czemu tak się dzieje :)
a później jest spokój :P i tak już kilka razy :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny mialam podobny problem, ze medela czasami jakby nie zasysala, a sprawdzalam, ze mam dobrze przylozona, zaworek i membrana byly ok i wkoncu doszlam o co chodzi. Mialam nie do konca "przykrecony" silniczek, pozostawalo tam pol milimetra przestrzeni, prawie niezauwazalnej i tamtedy sie dostawalo powietrze, co sprawialo ze laktator prawie nie zasysal. Jezeli macie jeszcze takie problemy to sprawdzcie czy tez u Was o to chodzi.
Mam nadzieje ze pomoglam:)
Asikk - to też już przerobiłam ;P tzn. też to zauważyłam :) ale w przypadkach o których sama pisałam - silniczek był sprawdzony i dobrze wkręcony :P
dziękuje bardzo za odpowiedzi :)
Agusia też miałam tak jak Ty, i tez nie wiedziałam o co biega, raz w porządku a raz nie zasysa, i niestety w końcu padł mi silniczek, mąż rozkręcił i okazało się że wszystko jest zawalone mlekiem i to starym bo już sproszkowanym - zaznaczam że to był laktator pożyczony, poprzednia właścicielka ubabrała silniczek i on co raz gorzej pracował aż stanął :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Salambo - ale dało się jeszcze coś z nim zrobić? :> nie strasz mnie... jak mi padnie ten laktator to zakończy się moja przygoda z karmieniem :/ najwyżej w te pędy będę szukać na forum drugiego ;)
Agusia no ja wlasnie mam nr 2 juz,,tamten mi nadia załatwiła :(
mój mąż jest magikiem i naprawił, mówi że zasada pracy tego silniczka jest prosta jak konstrukcja cepa, trzeba tam zajrzeć i przeczyścić wszystkie uszczelki i główne elementy
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
hmm to moze u mnie tez cos z tym mozna zrobic,,,ale tego silniczka nie mam czym rozkręcic
hej dziewczyny - mam pytanie odnośnie odciągania pokarmu. Robicie to żeby pobudzić laktację czy ściągacie bo dziecko nie chce ssać? Ja mam mało pokarmu i dzisiaj właśnie zamówiłam laktator medeli żeby mieć go więcej. Jeżeli któraś miała ten sam problem to medela pomogła go rozwiązać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja akurat sciagam od samego początku bo ani jedna ani druga nie chciala ssac
i daje malej moje mleko z butli

medela jak najbradziej pobudzi laktacje, musisz tylko sysyematyczne jej uzywac, sa tam jakieś nawet specjalne sysyemy minutowe, powodzenia,
Beata, mi medela pobudziła laktację, przy systemie 7-5-3 minuty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Beata - u mnie jedno i drugie :P

najpierw Synek nie umiał ssać, ja miałam płaskie brodawki, przyniesiono mi Go dopiero 12 godzin po porodzie - w tym czasie dostawał już mleczko z butelki
pokarm dostałam dopiero 3 dni po cc...
jak już Gabryś nauczył się ssać - różnych powodów (o których wiele razy już pisałam) zaczął mi zanikać pokarm :P ściągałam ręcznym Aventem 80-120ml dziennie z obu piersi! 2m-ce po porodzie!

wtedy odkupiłam Medelę - teraz Gabryś zjada ok 160-170ml na 1 posiłek - a 3 x dziennie dostaje moje mleczko (uzbierane z 5, czasem 6 ściągań)

teraz jak już w miarę mam pokarm - to Młody uważa cycusia za śmiertelnego wroga i wpada w histerię na sam widok... nie ma mowy o przystawieniu :/ dlatego muszę ściągać :(

cały czas ściągam systemem 77-55-33 :P
W razie czego zapraszam do mojego komisu www.ko-mis.pl tam zawsze jakaś jedna sztuka się znajdzie:)

pozdrawiam i życze żeby jednak działał jak najdłużej:)
ja byla bym zaintersesowana medela elektric jest moze na stanie i prosze o o podanie ceny
Są w tej chwili dwie sztuki ...cena 185 i 220 zł...stan b. dobry...szpital w Wejherowie ma chyba jakąś prowizje od sprzedaży tego modelu, bo wiekszość pacjentek wyjeżdża po porodzie z dzieckiem i z "elekric medela"...obie Panie wolały jednak karmić piersią:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry