Widok

pytanie leczenie bezpłodności.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Drogie forumki, zawsze bardzo mi pomagacie więc i tym razem pytam się Was o poradę.

Chodzę z mężem do invicty. Do młodego lekarza. Niestety wyniki nasienia mojego M. nie były zbyt dobre. Właściwie były bardzo słabe. Poprzednie wykonywał w Invimedzie i wg podawanych tam norm wyniki również były słabe - nasz lekarz stwierdził ze invimed posługuje się starymi normami i w rzeczywistości są idealne.

U mnie hormony w normie. Niestety AMH (rez. jajnikowa) wyszła słabo.
Lekarz stwierdził jedyną słuszną drogę - inseminacja lub in vitro.

Wg niego polepszenie jakości nasienia poprzez leki, witaminy itd nie mają naukowego udowodnienia, a w naszym przypadku czas odgrywa ważną rolę i nie warto się w to bawić.

I teraz moje pytanie brzmi....czy rzeczywiście lekarz miał rację czy taka jest filozofia invicty że wszystko skupia się na inseminacji i in vitro? Pytam się bo wiąże się to z niemałymi kosztami....

Rozumiem że wszystko kosztuje. Ostatecznie jestem w stanie zebrać potrzebne pieniądze ale ....niewiem, jakoś ciągle mam wrażenie że w tej klinice chcą mnie naciągnąć na kasę.
Czy ktoś miał podobne doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To klinika Repromeda, czemu ona? Bo ma ponad 20 lat doswiadczenia ale jednocześnie to bardzo nowoczesna klinika, która wykorzystje najlepsze technologie. Nie zaluje, mamy synka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co to za klinika i czemu akurat ona?

Nie znam tej kliniki ale z wlasnego doswiadczenia powiem ci ze jesli masz jakąkolwiek chociazby najmniejsza watpliwosc co do slusznosci i podejscia kliniki czy lekarzy to idz w inne miejsce. Moja klinika wydawala sie porzadna ale ostatecznie po czasie dopiero dowiedzialam sie ze robia za malo badan, dlatego 3 inseminacje i 1 invitro byly wtopa pieniedzy. Szukalam kliniki bardziej angazujacej sie w badania itd i tak trafilam na klinike Czeską na ktora sie zdecydowalam już po pierwszej konsultacji wstępnej

Jeśli jesteście w trakcie starań o dzieci i niestety odbywa się to bezskutecznie to warto udać się do https://parens.pl/ . Z własnego doświadczenia wiem, że tutaj lekarze potrafią pomóc. Dodatkowo metody leczenia są zaawansowane co jest również dużym plusem

Tak :) ja mam trójkę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny. Wszyscy, którzy byli w tej rozmowie. Czy udało ci się zajść w ciążę z zapłodnieniem in vitro?
wow! super! powinnam sie zakwalifikować :) jutro polecę do invicty sie dowiedzieć czy coś już wiedzą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Invicta i invimed beda mialy program invitrorefundowany przez państwo!!!
oj niestety nie ma się nigdy pewności, czy lekarz nie chce naciągnąć nas na pieniądze, ale jednak jestem zdania, że warto jest ufać lekarzom. A jeśli starania nie przynoszą owoców, to wtedy warto pomyśleć o zmianie placówki. teraz w invimedzie organiozwane są dni otwrarte więc można zupełnie za darmo zasięgnąć porad.
tutaj masz wszystkie informacje http://www.invicta.pl/1451/nieplodnosc_i_poronienia.html na wynik czekasz ok 2 tygodni
dziewczyny robiłyście kiedyś w invikcie panel niepłodność żeńska? jak długo się czeka na wynik? ile zapłaciłyście?
Nie tylko zaburzenia hormonalne są przyczyną problemów z bezpłodnością i kiedy sprawa się komplikuje lekarze nabierają wody w usta. Z własnego doświadczenia wiem, że nie ma co się zaptrywac na jednego specjalistę a trzeba chodzic i pukac do wielu drzwi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

do Pana gala_anonima..

Przecież dobrze się znamy i wiemy o sobie wszystko niemal, to chyba wymaga zachowania jakiejś formy dyskrecji, którą zachowam... z szacunku dla dawnej współpracy, bo tez mam coś do powiedzenia. Zwyczajnie zbyt wiele pokiereszowanych pacjentów wraca o dziwo, do MNIE po leczeniu w Pana zespole... z epikryzami pisanymi dokładnie moimi zdaniami, ktore sutworzyłem lata temu; z pominięciem podstawowych badań, procedur; to ludzie roztrzaskani finansowo,ale przecież macie wiele medali efektywności finasowej, sami je eksponujecie na http://www...pros sobie wyobrazić, że sporo z nich zachodzi w ciążę bez proponowanych programów promocyjnych, zwyczajnie, wystarczy się przyjrzeć ich profiliowi hornonalnemu.... Tacy pacjenci oczywiście nie zetknęli się z Panem, tylko z Pana młodszymi adeptami np. jeszcze nie nauczonymi, kiedy robi się HSG np. dr .. np dr jeden z mężczyzn Pana nowego zespołu, sam pisałem wytyczne lata temu.
A ze oprócz niepłodnosci, której uczyłem się pod
pana okiem, mam kwalifikacje do plastyki narządu płciowego... Nie poradzę, skoro są zadowoleni klienci.
Ooo.. ciekawe, też mi to przeszło przez myśl. W sumie kto wie może lekarze też czytają tutaj co o nich wypisujemy :p w takim razie pozdrawiam Panią dr Ochmann. :)
Mnie przyjmował dr Piątkowski dawno temu w invikcie, ale właściwie i tak wszystkie zabiegi wykonywał mi profesor, więc nie wiem czy aż taki specjalista z Piątkowskiego. Swoją drogą moja kumpela później zaczęła tam chodzić i zabiegów nie przeprowadzał jej profesor, tylko jej lekarz prowadzący, więc myślę, że chyba invicta ma teraz lepszych specjalistów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dobre - swoją drogą ciekawe połączenie praca w branży leczenia niepłodności i w medycynie estetycznej..taki ktoś to musi być fachowcem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja znam dr Piątkowskiego ale mi się kojarzy z medycyną estetycznąmoże dr się przekwalifikował.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

lawina ;)

Lawina specjalistów za doktorkiem, dobre z invicty odeszło kilka lat temu dwóch lekarzy, którzy później założyli swoja klinikę w Gdyni. Ciekawe dlaczego do siebie nie zaprosili dr P.?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

frustracja?

z lekkim niesmakiem czyta się takie wpisy (panie P? ;)... i podziwiam, i pluję we własne gniazdo? ale na forum można sobie anonimowo popsioczyć, przyjmie wszystko. może pan ex poda swoje nazwisko, jeśli tak dobrze zna się na rzeczy. jako pacjent (zona prowadziła dwie ciąże po in vitro w tej klinice, każda wizyta trwała dłużej niż 15 min, a lekarzom nie można nic zarzucić) jestem wielce ciekaw. pozdrawiam doktorka!
ten Piątkowski, dr. n. med, od 2002 pracował w Invikcie jako jedyny, pierwszy pierwszy lekarz, współpracownik wtedy doc Łukaszuka przez 8 lat.
Podziwia teraz prof. Łukaszuka jako wizjonera, największy umysł z potencjałem intelektualnym.
Piątkowski odszedł sam z Invicty , nie godząc się z pewnymi bardzo szeroko pojętymi uregulowaniami, jakie panowały w firmie Invicta. Swoją decyzją, podjętą z żalem, pociągnął za swoim odejściem lawinę innych świetnych specjalistów. Przyszli nowi. Douczani na bazie wiedzy tych co odeszli. Ale ci nowi, współcześnie tam pracujący, to inna liga, powielacze, wypracowanych koncepcji i dyrektyw kierownictwa... Pierwotni członkowie zespołu rozpierzchli się. Pracują gdzie indziej. Nie godząc się, by pacjentom z problemem niepłodności poświecać 10 minut. Ci co odeszłi, szanują swoje nazwiska.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry