Widok

pytanko o torbiel

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie bylam ostatnio u lekarza i powiedziala mi ze mam torbiela i ze niemam okresu niby przez to itp i ze nie moge zajsc w ciaze lekarz przepisal mi tabletki ale nie zdarzylam wziac ani jednej bo zaczol mi sie okres . mowilam ze mam go w miare regularnie.. jestem juz pom jednej ciazy ale chce miec nastepne dziecko. czy mozliwe ze lekarz mogl pomylic to z ciaza . i od czego bieze sie ten torbiel
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nikt niewie
Torbieli raczej ze zdrową ciążą nie da się pomylić, słyszałam kiedyś jedynie że rzadko zdarzają się pomyłki torbieli z ciążą pozamaciczną, ale to w czasach kiedy jeszcze nie było tak dobrego sprzętu do usg jak dziś.
Ja miałam torbiel i mimo tego krwawienia regularne , torbiel sama się wchłonęła na szczęście:)
image
image

image
no to masz szczescie zazdroszcze
Ja mam nawracające torbiele. Zawsze lewego jajnika. Przy pierwszym miałam w miarę regularny okres dopóki nie urusł do rozmiarów 8na 8 cm...Wtedy lekarz wywoływał mi normalnie anty. Miałam nawet skierowanie na usunięcie go, ale torbiel zrobiła lekarza w bambuko i się wchłonęła na moje szczęście. Teraz w grudniu znów na usg wykazało, że jest. miała ok 6 na 5 cm. Okres spóźniał się, ale tym razem dostałam luteinę. Czekam właśnie na kontrolę i decyzję lekarza. Mam nadzieję, że tym razem też się wchłonęła.

A jeśli chodzi o zajście w ciążę. To przy torbieli faktycznie jest to średni możliwe. Torbięl jest to nie pęknięty pęcherzyk, co oznacza, że nie doszło do owulacji. Zawsze zostaje drugi jajnik...
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Tez latami meczylam sie z nawracajacymi torbielami.O zgrozo lekarze tylko faszerowali mnie lekami,ktore na chwilke likwidowaly torbiele.Od ponad poł roku nie mam torbieli ,poniewaz jem chlorelle i spiruline.Sa to glony rzeczne ,sproszkowane.Jest to najzdrowsza metoda usuniecia torbieli.Dziewczyny nie dajcie sie faszerowac hormonami tylko kupcie algi.Dodatkowo dzialaja na okres,ze nie ma zadnych boli.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

do góry