Widok

rachunki za prąd

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wydaje mi sie,że płacimy bardzo dużo. Możecie napisać mniej więcej? Mieszkam w domu to pewnie też nie pozostaje bez znaczenia. Nie jest to duży dom ale jednak. Prawie 800 zł za dwa miesiące. Pytanie zwłaszcza do tych co mieszkają w domach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dodam ze takie rachunki place juz od ponad dwóch lat , wiec koszmar....
no ja zglaszalam w enerdzie przyszli sprawdzic licznik i ze niby jest ok i tyle....
musze faktycznie sprawdzic kazde urzadzenie osobno
moze znajde przyczyne
Najwięcej niby prądu żre lodówka.
Powyłączajcie wszystko zostawiając tylko jeden sprzęt i patrzcie jak sie licznik kręci. Bo może być tak, że jakiś sprzęt jest uszkodzony, jest jakieś przepięcie czy coś i prąd "ucieka".
ja bym radzila wam to zglosic bo to nie mozliwe ze tyle placicie za 2 msc 700zl koszmar zgloscie to jak najszybciej!
no właśnie przyszło 760 z groszami za dwa miesiące. Ogrzewanie mamy gazowe, żarówki powykręcane i energooszcędne. Komputer i tv tyle by żrzerał?. Płytę mamy elektryczną ale ja nie z tych co ciągle pichcą. Czajnik jest też elektryczny. Fakt,że siedzę w domu.
Kurcze ja też tyle płacę za dwa miesiace...teraz przyszło 749zł i jakieś grosze.
mialam podobna sytuacje... placilam kolosalne rachunki, na pol roku ponad 2 tysiece zlotych ... stopniowo rezygnowalam ze wszystkich elektrycznych sprzetow, bojler elektryczny, dogrzewanie domu elektrycznym grzejnikiem , piekarnik i kuchenka elektryczna. teraz zostal tylko piekarnik, dopiero kupilam plyte gazowa, czekam na nowy rachunek zobacze jak bedzie...ale i tak uwazam ze moje rachunki byly znacznie zawyzone, nie wiem dlaczego, porownywalam z sasiadami, i uzywajac niewiele wiecej sprzetow elektrycznych mialam o 300% wieksze rachunki...reklamacje w enerdze nic nie przyniosly stwierdzili ze licznik jest ok i tyle.
ja mam pytanie do Dziewczyn, które korzystają z "rozliczenia rzeczywistego" :P

płacicie co miesiąc? czy tak jak wystawiają fakturę? (mam 2 faktury płatne do 09.12 i nie wiem czy ta druga zawiera już kwotę z tej pierwsze? czy mam zapłacić obie?)
oł fak! To rzeczywiście dużo! A ogrzewanie macie też na prąd?
Ja wprawdzie mieszkam w mieszkaniu 68m2, wszystko mamy na prąd oprócz ogrzewania. Czajnik elektryczny, kuchenka elekryczna i standardowe inne sprzęty (kuchenka mikrofalowa, TV, komputer, jakieś tam inne bajery, w każdym razie tych czerwonych diód trochę się pali) i płacimy ok. 50-60 zł miesiecznie. Ostatnio nawet 22 zł ale to przez to, że dużo nie było nas w domu.
Acha, wszędzie mamy żarówki energooszczędne i kilka halogenów.
tu jest wątek na taki sam temat. poczytaj...

http://forum.trojmiasto.pl/Ile-placicie-za-energie-t180597,1,16.html

:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry