Widok
rozszerzanie diety niemowlaka
Dziewczyny!mój synek zaczął 5 miesicy - lekarka powiedziął nam, ze jak skończy 4 to czas na rozszerzanie diety - japierw soczki i tu pytanie id czego Wy zaczynałyście i jak dziecku to podawać?podgrzewać te soczki?do jakiej temp?no i jeżeli podgrzeje cała butelkę to potem jeśli wypije tylko parę łyżeczek to co z resztą soku?mozna podgrzewać kilka razy?poradźcie jak u Was wyglądała sprawa rozszerzania diety, pozdrawiam
Ja zaczęłam od marchewki przez tydzień, potem zupki jarzynowej również przez tydzień. Ale pierwsze trzy dni po 2-3 łyżeczki i stopniowo aż do pół słoiczka. Ja podgrzewam tyle ile zje w pojemniczku.
A na początku jeśli nie wykorzystałam pełnego słoiczka w ciągu 48 h to słoik z zawartością do wyrzucenia.
Teraz jesteśmy na etapie marchewka co 2 dzień z zupką jarzynową na przemian po pół słoiczka czyli ok 7 łyżeczek.
No i oczywiście cyc na żądanie :)
A na początku jeśli nie wykorzystałam pełnego słoiczka w ciągu 48 h to słoik z zawartością do wyrzucenia.
Teraz jesteśmy na etapie marchewka co 2 dzień z zupką jarzynową na przemian po pół słoiczka czyli ok 7 łyżeczek.
No i oczywiście cyc na żądanie :)

no tak, ale jak masz rozpoczęty słoiczek to wyjmujesz go z lodówki. A przeważnie potrzeba kilku godzin aż danie zmieni temp na pokojową. A po kilku godzinach stania w ciepłym wyciągnięty słoiczek jest do wywalenia.
Ale to jest tylko moje zdanie i to pamiętam ze szkoły na temat żywienia niemowląt :)
Każda matka wie co dla jej dziecka lepsze :)

Ale to jest tylko moje zdanie i to pamiętam ze szkoły na temat żywienia niemowląt :)
Każda matka wie co dla jej dziecka lepsze :)