Widok
O tym nagłośnieniu mówiła nam Pani właścicielka, że robili jakieś badania i doradzali się kogoś na temat odbijnia głosu, czy coś takiego :) Bo sala jest wysoka :) Ale nie znam się na tym.
Ważne żeby było oki, to już zespół nasz zadecyduje jak chce mieć i jak im wygodniej.
Dziękujemy za opinie kogoś kto tam był :)
Ważne żeby było oki, to już zespół nasz zadecyduje jak chce mieć i jak im wygodniej.
Dziękujemy za opinie kogoś kto tam był :)
Sala pod względem wystroju jest w porządku, jedzenie mają bardzo dobre, dobry kontakt z zespołem co do wydawania posiłków, tortu etc. Minusy według mnie to ten filar w miejscu na zespół gdyż utrudnia kontakt wzrokowy i są problemy z rozstawieniem sprzętu, miejsca na 2 max 3 osoby w zespole, poza tym właściciele mają obsesję na temat swojego nagłosnienia które jest tam zamontowane i usilnie chcą żeby zespół z niego korzystał, podobno byliśmy pierwszym zespołem który uparcie nie chciał skorzystać z ich sprzętu :), nagłośnienie mają dobre ale na muzykę mechaniczną ja jednak wolę swój system na JBL-u. Ochroniaż bardzo dobry pomysł, nikt nieproszony nie zawita na salę, nikt z osób podchmielonych nie wyjdzie sam prosto pod koła samochodów, za to duży plus.
Uważam że Pani właścicielka jest osobą dobrze zorganizowaną...
Sala udekorowana w pewnym stylu...
Czy się komus podoba czy nie to sprawa gustu...
Ciekawe czy jak pojedziecie do hotelu *** i więcej czy coś zmienicie :)
Ochroniaż - sprawa odczucia większego bezpieczeństwa...
Kluczyki od pokoi?? wątpię że będzie je trzymał jak już goście rzeczy zaniosą... (jeśli tak to może być pewien że oskarże go o kradzież wszystkiego co zginie!!!)
Orkiestra i kamerzysta maja płacone za to że mają pracować a nie sie bawić i WARA od stołów dla gości - oni są moimi pracownikami!!!
Sala udekorowana w pewnym stylu...
Czy się komus podoba czy nie to sprawa gustu...
Ciekawe czy jak pojedziecie do hotelu *** i więcej czy coś zmienicie :)
Ochroniaż - sprawa odczucia większego bezpieczeństwa...
Kluczyki od pokoi?? wątpię że będzie je trzymał jak już goście rzeczy zaniosą... (jeśli tak to może być pewien że oskarże go o kradzież wszystkiego co zginie!!!)
Orkiestra i kamerzysta maja płacone za to że mają pracować a nie sie bawić i WARA od stołów dla gości - oni są moimi pracownikami!!!
Ja mam tam wesle 7.08.2010r. I jestem zadowolona jak narazie z wyboru tej sali. Sala jest przestronna urządzona w jednym stylu i cały wystrój ma sens. Jakby każdy robił wszystko jak mu sie podoba to nic by z niczym nie pasowało. Wszytko jest czyste i nowe. Pani właścicielka bardzo miła. Menu pokazała nam przed podpisaniem umowy, a po podpisaniu dostaliśmy je do ręki z możliwością wymiany dań z zamiennego menu. Ceny pokoi i ich ilość wyraźnie napisane podczas podpisywania umowy. Na wszelkie pytania Pani odpowiada nawet w momencie telefonowania i zadawania pytan na temat kieliszków, wszystko wyjaśnia. Im bliżej tym wiecej mam pytań i zawsze otrzymuje odpowiedz. To że blisko ulicy to mi nie przeszkadza w ogóle, ponieważ jest łatwy dojazd zarówno od strony miasta jak i obwodnicy. A będę zaaferowana tak tym dniem że samochodów napewno nie zauważe, a w nocy i tak jest mniejszy ruch. A to że jest Pan ochroniaż to źle??? Uważam że oki bo i na parking zerknie i na wchodzących ewentualnie na góre. I będzie pilonował innych rzeczy (alkoholu). A to że kamerzysta i orkietra siędzą odzielnie to uważam również za plus. To ich praca i mają zająć się pracą a nie goszczeniem. Płąci się za nich 50% i nadodatek za ich usługi.
Intersuje mnie tylko jak jest z jedzeniem, czy smaczne i jakie ilości?
Jak ktoś był lub mniał to proszę o opinie?
Intersuje mnie tylko jak jest z jedzeniem, czy smaczne i jakie ilości?
Jak ktoś był lub mniał to proszę o opinie?
Wybaczyć pewnie że wam wybaczę każdy ma inny gust :) i ja to szanuję mi akurat się jak już pisałam niejednokrotnie wystrój bardzo podoba i ja mam tam wesele chciałam się po prostu dowiedzieć nowych opinii jak jedzonko jak obsługa itd bo wszystkie inne sprawy mamy już dogadane i ja jestem zadowolona bo się dowiedziałam od a-do z wszystkiego od właścicielki i dlatego jestem zaszokowana waszymi opiniami o właścicielce.
dlatego dużo zależy od oczekiwań
dla nas ważne były noclegi - w gdańsku po rodzinie max 50% gości mogłoby przenocować, a ciężko byłoby znaleźć noclegi taniej niż 70zł/os (plus dowiezienie gości na nocleg), więc wolę noclegi dla 100% gości (i nie martwie się, ze ktoś pił np. do 24 i uważa że jest trzeźwy o 4 rano) po 35zł...
no i na ślub zdecydowaliśmy się w kościele w Gdańsku, ale za obwodnicą - wiec nie musimy wyjeżdzać z Gdańska, tylko już od razu jesteśmy za obwodnicą (czyli po najgorszych korkach do marketów)
chyba koleżance "brudzimy" wątek;)
dla nas ważne były noclegi - w gdańsku po rodzinie max 50% gości mogłoby przenocować, a ciężko byłoby znaleźć noclegi taniej niż 70zł/os (plus dowiezienie gości na nocleg), więc wolę noclegi dla 100% gości (i nie martwie się, ze ktoś pił np. do 24 i uważa że jest trzeźwy o 4 rano) po 35zł...
no i na ślub zdecydowaliśmy się w kościele w Gdańsku, ale za obwodnicą - wiec nie musimy wyjeżdzać z Gdańska, tylko już od razu jesteśmy za obwodnicą (czyli po najgorszych korkach do marketów)
chyba koleżance "brudzimy" wątek;)
kasik - tam sa co tydzień wesela, a często i w piątki...
zajżyj na listę ślubujących forumek w tym roku - niektóre dziewczyny piszą, gdzie wesele, więc może znajdziesz...
nie rpzejmuj się tekstami o wystroju - to jest kwestia oczekiwań, gustu (w sensie np. ulubionych kolorów), a każda z nas jest inna
są np. kobietki-wielbicielki balonów i inne, dla których balon jest synonimem kiczu
zajżyj na listę ślubujących forumek w tym roku - niektóre dziewczyny piszą, gdzie wesele, więc może znajdziesz...
nie rpzejmuj się tekstami o wystroju - to jest kwestia oczekiwań, gustu (w sensie np. ulubionych kolorów), a każda z nas jest inna
są np. kobietki-wielbicielki balonów i inne, dla których balon jest synonimem kiczu
a_guniek
moje fotki:
http://img401.imageshack.us/g/imgp2908t.jpg/
(a oficjalna strona to http://rychert.gdan.pl/ )
menu na ten rok - 160zł (jutro moge podesłać) + 15zł poprawiny
ewentualny nocleg - 35zł/os (z cennika "normalnego" - nie negocjowałam jeszcze)
moje fotki:
http://img401.imageshack.us/g/imgp2908t.jpg/
(a oficjalna strona to http://rychert.gdan.pl/ )
menu na ten rok - 160zł (jutro moge podesłać) + 15zł poprawiny
ewentualny nocleg - 35zł/os (z cennika "normalnego" - nie negocjowałam jeszcze)
Nie wiem może ja nie jestem wymagająca co chodzi o wygląd ale mi osobiście się sala podoba i dodałabym może coś na te filary jakieś nie wiem światełka i koniec teraz są lustra to bardzo ładnie to wygląda. A co chodzi o ochroniarza to miał stać przed bramą a nie przed wejściem w knajpie ma pilnować żeby nikt pijany nie wyszedł na ulice ten minus tej knajpy że ruchliwa jest ulica. Ale wyjście na papierosa czy jak ktoś będzie chciał ochłonąć jest z 2 strony gdzie będą krzesła i stoliki wystawione. Czyli nikt z was nie ma tam wesela????
nie wiem, czy wam podpasuje, bo to ok 25km od gdańska - Gospodarstwo Agroturystyczne u Rychertów w Kiełpinie (wpisz w google, w razie czego mam fotki sali ustawionej na 120 osób, bo te na stronie u nich są dziwne)
ale z okolic Złotej Róży w Gdańsku-Kiełpinie Górnym otworzyła się sala Pod Łabędziem (ul. Otomińska) - niewiele o niej wiem, tylko przejżdzam obok jak do rodziców jadę
postama się nie zapomnieć spisać namiarów
ale z okolic Złotej Róży w Gdańsku-Kiełpinie Górnym otworzyła się sala Pod Łabędziem (ul. Otomińska) - niewiele o niej wiem, tylko przejżdzam obok jak do rodziców jadę
postama się nie zapomnieć spisać namiarów
a_guniek - dla każdego co innego jest ważne:)
ja tę salę brałam pod uwagę z uwagi na bliskość kościoła, ale strasznie mi się nie podobała bliskość kartuskiej - często tamtędy jeżdżę i spokojnie oglądam sobie bawiących się wewnątrz ludzi - mnie by to nie pasowało - wg mnie dużo lepszy byłby układ, gdyby do sala była w głębi (tam gdzie wc), a od wejscia najpierw schody do pokoi i łazienki
i to wyjście na "papieroska" niemal na ulicę...
i mała ilość noclegów = "mus" znalezienia innych noclegów dla gości spoza gdańska + trasport dla wszystkich po weselu (a na raty, bo nie wsyzscy o jednej porze skończą się bawić)
tylko, ze dla co innego było ważne
a gdzie zarezerwowaliście ostatecznie miejsce na wesele?
ja tę salę brałam pod uwagę z uwagi na bliskość kościoła, ale strasznie mi się nie podobała bliskość kartuskiej - często tamtędy jeżdżę i spokojnie oglądam sobie bawiących się wewnątrz ludzi - mnie by to nie pasowało - wg mnie dużo lepszy byłby układ, gdyby do sala była w głębi (tam gdzie wc), a od wejscia najpierw schody do pokoi i łazienki
i to wyjście na "papieroska" niemal na ulicę...
i mała ilość noclegów = "mus" znalezienia innych noclegów dla gości spoza gdańska + trasport dla wszystkich po weselu (a na raty, bo nie wsyzscy o jednej porze skończą się bawić)
tylko, ze dla co innego było ważne
a gdzie zarezerwowaliście ostatecznie miejsce na wesele?