Widok

samospalenie - tresc listu do Premiera

http://arnie.salon24.pl/346031,pelna-tresc-listu-andrzeja-z-do-donalda-tuska-aktualizacja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cóż, zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa jest świstkiem papieru, który dla składającego w zasadzie nie ma żadnej mocy..no może poza poczuciem swoistej satysfakcji. Gro z takich zawiadomień, to subiektywna ocena donoszącego, chęć zemsty, mylne postrzegania przepisów prawa...albo zwykła złośliwość.
Po dogłębnym zapoznaniu się z 29 stronami wynurzeń pana Żydka doszedłem do wniosku, że postrzegał on świat poprzez pryzmat wszechobecnego układu, czających się przestępców gospodarczych, skorumpowanych urzędników, spisku...to się fachowo określa, jako paranoję. Nie dziwi mnie, że wszystkie postępowania wyjaśniające prowadziły donikąd i zaangażowanie dziesiątek instytucji i ludzi dało żaden efekt. A i owszem, to co ten człowiek pisze brzmi wiarygodnie...ba! To prawie jak afera Watergate:) Na przysłowiowy "koniec dnia" okazało się, że to wszystko wymysł chorego umysłu.

O źródle już pisałem - trzeba była oglądać wywiad z panią Żydek:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ty dalej swoje

ale podaj zrodlo - skad wzieles, ze byl sbkiem i podaj jeszcze od ktorego roku

...

a donosicielem nazywasz kogos kto spelnia obywatelski obowiazek:P

czyli zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo bardzo przepraszam ale pan Żydek sam się podpalił. Ad personam "olewam", bo szkoda klawiatury.
Poza tym, dziwi mnie bardzo, że pan Żydek (Adam) był pozostawiony sam sobie w takim tyglu kłopotów finansowych. Z reguły środowiska resortowe wspierają się wzajemnie, organizują "zrzutki" dla tych, co zaniemogli na emeryturze. Zresztą emerytura w kwocie 2900zł, biorąc pod uwagę wiek tego człowieka, obraża emerytury osób starszych - np. 980zł po 40 latach pracy.
Pan Żydek, były funkcjonariusz Służby Bezpieczeństwa, potem zweryfikowany pozytywnie i wcielone do policji, najwyraźniej pozostał na stare lata sam - chyba nie miał kolegów. A na tych, których miał, zapewne donosił:)
Póki co leży w szpitalu obolały i poparzony i być może spojrzy z refleksją na swoje życie donosiciela i pieniacza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
tepak Halewicz

usłyszny, lojalny, niewykształcony sie nie kwalifikowal

takich argumentow uzywasz gosciu...

sorry ale nie jestes, ani czlowiekem powaznym, ani inteligentnym

do tego masz w sobie cos z inkwizytora co mysli, ze sam jest Bogiem

osadzic, ocenic, spalic czlowieka
do tego w imie swoich nieomylnych racji
Adam Żydek się kwalifikował:) Usłużny, lojalny, "wykształcony":)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiesz to z autopsji?

...

bo zgodnie z moja wiedza - oparta o monografie naukowe - funkcjonariuszem sb tak latwo sie nie zostawalo, to byl bardzo inteligentny aparat do rozpracowywania ludzi

wiec lojalnosc byla mniej istotna od innych zdolnosci
Tak na marginesie...i esbekiem mógł być w tym wieku i nie musiał być zdolny. W tamtych czasach nie wymagano żadnych kwalifikacji, tylko lojalności
Czy moderator forum śpi jak Halewicz obraża ludzi i go nie banuje, człowiek nie zna zasad netykiety,a wypowiada się na forach
no Halewicz

źródło up up up

nie badz z gatunku najgorszy, co cytuja cos obrzydliwego na druga osobe i mowia, ze gdzies slyszeli

to co ta zona mowila? albo co dziennikarze mowili?
(widzialem juz audycje - byla dzien wczesniej, i ciekaw jestem czy napiszesz prawde)
"cyklistom" jesteś - bardzo dobrze! Polak, a po polsku pisać nie umie o_O

Żydek zdolny był, dobry śledczy, na siebie samego też by doniósł:)
to o ktorej godzinie?

odtworze sobie
to nie miejsce o dyskusji o III RP i raczej nie wiesz jakie mam wyobrazenie o naszym panstwie, wiec krotko:

cyklistom sam jestem

a postkomunisci i esbecy niewyparowali w 89 roku ani nie wyjechali na madagaskar, ale nie mowmy teraz o tej grupie kilku mln obywateli, a o tym konkretnym czlowieku

bo rzuciles ze esbek a wg mnie rzuciles z glowy i wymysl:

- zrodlo - zona?

- 27 lat w 89 roku, czyli kiedy mial trafic do sb? 86 (24lata), 87 (25 lat)

to super zdolny musiał byc;)

w tak mlodym wieku funkcjonariuszem raczej nie zostal

...

pewnie teraz zmienisz wersje, ze nie byl sbkiem a TW (OSI) i pewnie zaczynal na studiach...
jak tak to tez podaj zrodlo
trzeba było oglądać - a tak przegapiłeś newsy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
wsi 24?

...

a ta powaznie

to o ktorej? bo telewizor mam wlaczony od rana wlasnie na tej stacji i jakos nie slyszalem, fakt ze dziala jak radio w tle

no i co ta zona dokladnie powiedziala?

"moj kochany ebek?"

lol
no przecież według Twojego myślenia, to III RP to ubecja, postkomuniści i cykliści :) Więc o co chodzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dzisiaj w tvn24 był wywiad z jego żoną - ciekawie opowiadała :)
27 lat to 89 rok - juz III RP
podaj zrodlo

bo jestes niewiarygodny
a czemu za młody? 27 lat i za młody?? Doskonały wiek, świeżo po studiach, świeży materiał na esbeka.
bo z tego co podali facet ma 49 lat,
czyli w 89 roku miał 27 lat

troche mlody jak na ebeka;)

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (230 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

Grajdołki (379 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry