Widok
oscillococcinum w ciąży?
czesc,
niestety niesprzyjająca pogoda po ciezkim tygodniu mnie rozłożyła (mega katar, łamanie kości, garło), a jestem w 7 tygodniu ciązy i zastanawiam się czy mogę zażyć Oscillococcinum ? może któraś stosowała ten lek ?
Bół gardła po codziennych porannych rewolucjach wymiotnych jest nie do zniesienia ... :(
Byłam u lekarza dostałam tydzień zwolnienia z pracy ale nic poza tym lekarka mi nie powiedziała, tylko ze moge sobie wziąść paracetamol na gorączkę. A w aptece Pani poleciła mi własnie ten lek.
Dajcie znać co o tym myslicie? na ulotce jest ze w ciązy stosować po konsultacji z lekarzem, na forach ze to lek homeopatyczny wiec znikome działanie. Nie chciałabym dzidzi zaszkodzić.
Dzięks.
niestety niesprzyjająca pogoda po ciezkim tygodniu mnie rozłożyła (mega katar, łamanie kości, garło), a jestem w 7 tygodniu ciązy i zastanawiam się czy mogę zażyć Oscillococcinum ? może któraś stosowała ten lek ?
Bół gardła po codziennych porannych rewolucjach wymiotnych jest nie do zniesienia ... :(
Byłam u lekarza dostałam tydzień zwolnienia z pracy ale nic poza tym lekarka mi nie powiedziała, tylko ze moge sobie wziąść paracetamol na gorączkę. A w aptece Pani poleciła mi własnie ten lek.
Dajcie znać co o tym myslicie? na ulotce jest ze w ciązy stosować po konsultacji z lekarzem, na forach ze to lek homeopatyczny wiec znikome działanie. Nie chciałabym dzidzi zaszkodzić.
Dzięks.
mnie lekarz w dóch ciazach (dwóch róznych lekarzY) pozowliło, jest tez syrop Prenalen dla ciezarnych, taki wyciag z czosnku a nie smierdzi, wzmacnia. Lekrarz zgodzili sie tez na tabletki na gardło Issla (chyba tak sie pisze) bardzo fajnie nawilzaja sluzówke, Tantum verde (spray, tabletki) choc mnie osobiscie bardziej wysusza niz pomaga, ale co porganizm to inaczej.
dziwny lekarz, skoro nic Ci nie polecił, co by Ci pomogło..
i dziwny farmaceuta.. jak byłam w ciąży i prosiłam w aptece o wapno, to powiedział, że obojętnie jakie wezmę, powinnam zapytać najpierw lekarza, bo tak jest napisane na ulotce każdego i to lekarz powinien zdecydować.. w sumie racja, że nie chciał brać na siebie odpowiedzialności, bo nie na tym jego praca polega, prawda..?
ja bym jeszcze raz uderzyła do lekarza, czy to rodzinnego, czy nawet gina.
jak byłam w ciąży lekarz pozwolił mi brać na przeziębienie zwykły rutinoscorbin, a na gardło echinacea.
bezstresowej ciąży życzę i szybkiego powrotu do zdrowia :)
i dziwny farmaceuta.. jak byłam w ciąży i prosiłam w aptece o wapno, to powiedział, że obojętnie jakie wezmę, powinnam zapytać najpierw lekarza, bo tak jest napisane na ulotce każdego i to lekarz powinien zdecydować.. w sumie racja, że nie chciał brać na siebie odpowiedzialności, bo nie na tym jego praca polega, prawda..?
ja bym jeszcze raz uderzyła do lekarza, czy to rodzinnego, czy nawet gina.
jak byłam w ciąży lekarz pozwolił mi brać na przeziębienie zwykły rutinoscorbin, a na gardło echinacea.
bezstresowej ciąży życzę i szybkiego powrotu do zdrowia :)
Sprzedam śliczną suknię ślubną!
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
to nie jest teoria takie są fakty - przeczytajcie ulotkę ze zrozumieniem - a jeśli się na tym nie znacie to z ciekawości spytajcie farmaceutę lub lekarza z czego składa się ten specyfik - twierdzenie "mi pomogło więc działa" jest nieprawidłowe - na tej samej zasadzie można powiedzieć: miałam grypę - codziennie jadam obiad, wyleczyłam się z grypy - wniosek : codzienny obiad wyleczył moją grypę :) to że coś sprzedają w aptece nie oznacza że jest to lek, nigdzie zresztą nie przeczytacie że oscillo jest lekiem - byłoby to wprowadzaniem konsumentów w błąd,
Tak, nawet na ich stronie http://oscillo.pl/produkt/schematy-dawkowania/ jest wyraźnie napisane, że mozna podawać dzieciom, nawet tym malutkim. To kobietom w ciąży pewnie też.