Widok

oscillococcinum w ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czesc,
niestety niesprzyjająca pogoda po ciezkim tygodniu mnie rozłożyła (mega katar, łamanie kości, garło), a jestem w 7 tygodniu ciązy i zastanawiam się czy mogę zażyć Oscillococcinum ? może któraś stosowała ten lek ?
Bół gardła po codziennych porannych rewolucjach wymiotnych jest nie do zniesienia ... :(
Byłam u lekarza dostałam tydzień zwolnienia z pracy ale nic poza tym lekarka mi nie powiedziała, tylko ze moge sobie wziąść paracetamol na gorączkę. A w aptece Pani poleciła mi własnie ten lek.
Dajcie znać co o tym myslicie? na ulotce jest ze w ciązy stosować po konsultacji z lekarzem, na forach ze to lek homeopatyczny wiec znikome działanie. Nie chciałabym dzidzi zaszkodzić.
Dzięks.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mysle ze nie zaszkodzisz, ale sobie tez nie pomozesz, homeopatia to dla mnie cos jak placebo:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiem wiem ze to może być pic na wode, ale koleżanka mi to poleciła- jej pomogło,a czuje sie jak wymieta :(
Może?
To popatrz:

http://www.youtube.com/watch?v=K2yrCpJF780

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie, ze może zaszkodzić! Jak się przyjmie tego kilka opakowań na raz, to może zaszkodzić sacharoza cukrzykowi i laktoza osobie uczulonej :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie lekarz w dóch ciazach (dwóch róznych lekarzY) pozowliło, jest tez syrop Prenalen dla ciezarnych, taki wyciag z czosnku a nie smierdzi, wzmacnia. Lekrarz zgodzili sie tez na tabletki na gardło Issla (chyba tak sie pisze) bardzo fajnie nawilzaja sluzówke, Tantum verde (spray, tabletki) choc mnie osobiscie bardziej wysusza niz pomaga, ale co porganizm to inaczej.
image image
dziwny lekarz, skoro nic Ci nie polecił, co by Ci pomogło..
i dziwny farmaceuta.. jak byłam w ciąży i prosiłam w aptece o wapno, to powiedział, że obojętnie jakie wezmę, powinnam zapytać najpierw lekarza, bo tak jest napisane na ulotce każdego i to lekarz powinien zdecydować.. w sumie racja, że nie chciał brać na siebie odpowiedzialności, bo nie na tym jego praca polega, prawda..?
ja bym jeszcze raz uderzyła do lekarza, czy to rodzinnego, czy nawet gina.
jak byłam w ciąży lekarz pozwolił mi brać na przeziębienie zwykły rutinoscorbin, a na gardło echinacea.
bezstresowej ciąży życzę i szybkiego powrotu do zdrowia :)
oscillococcinum jest lekiem homeopatycznym więc nie ma prawa zaszkodzić nawet kobiecie w ciąży, dlatego warto go stosować w przebiębieniach i stanach grypowych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie ma żadnych przeciwwskazań aby stosować Oscillo w ciąży. Ja brałam na pierwsze objawy przeziębienia czy w stanach grypowych i czułam się po nim dobrze:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sama stosowałam gdy byłam w ciąży Oscillococcinum jest lekiem homeopatycznym, nie miałam żadnych skutków ubocznych. W moim przypadku pomógł mi w pozbyciu się przeziębienia i ogólnego rozbicia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
a czytałyście skład tego "leku"? przecież to w stu procentach cukier, równie dobrze możesz się leczyć landrynką, jeśli wierzysz w cuda i masz dużo pieniędzy kupuj - zaszkodzić nie zaszkodzi, tak samo jak nie zaszkodzi kostka cukru do herbaty,
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja po Oscillococcinum dobrze się czuję, gdy byłam przeziębiona i stosowałam Oscillo w miarę szybko wróciłam do zdrowia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie zgodzę się z Tobą, biorę od bardzo dawno oscillococcinum na przeziębienia i inne stany grypopopodobne i zawsze stawia mnie na nogi więc Twoja teoria się nie sprawdza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokładnie, też bralam i szybko wracałam do zdrowia i dziecku nei zaszkodziło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
to nie jest teoria takie są fakty - przeczytajcie ulotkę ze zrozumieniem - a jeśli się na tym nie znacie to z ciekawości spytajcie farmaceutę lub lekarza z czego składa się ten specyfik - twierdzenie "mi pomogło więc działa" jest nieprawidłowe - na tej samej zasadzie można powiedzieć: miałam grypę - codziennie jadam obiad, wyleczyłam się z grypy - wniosek : codzienny obiad wyleczył moją grypę :) to że coś sprzedają w aptece nie oznacza że jest to lek, nigdzie zresztą nie przeczytacie że oscillo jest lekiem - byłoby to wprowadzaniem konsumentów w błąd,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jest podane,że to lek homeopatyczny ale to wcale nie znaczy, że nie pomaga. Oscillococcinum w przeciwieństwie do innych leków w tym antybiotyków nie zawiera chemii a tym samym nie niszczy naszego organizmu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
zgodnie ze stara zasadą "cukier krzepi" :D
lubiłam te cukiereczki pod język, fajna sprawa, też mi zawsze było po nich lepiej ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma przeciwwskazań żeby brać oscillococcinum w czasie ciąży
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie teraz brało przeziębienie, wzięłam kilka granulek oscillococcinum i po chorobie nie widać śladu
Oscillococcinum dobre jest nie tylko dla kobiet w ciąży ale można go również podawać dzieciom
Tez podawałam dzieciakom oscillococcinum na objawy przeziębienia, bardzo dobry lek
Tak, nawet na ich stronie http://oscillo.pl/produkt/schematy-dawkowania/ jest wyraźnie napisane, że mozna podawać dzieciom, nawet tym malutkim. To kobietom w ciąży pewnie też.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

do góry