Widok

sesja... i zawiść

dziś miałam egzamin ...
i było ja zawsze :)

Pod salą koleżanki, w większości nerwowe , powtarzające coś pod nosem , odpytujące jedna drugą ...
standardowe pytanie UCZYŁAŚ SIĘ ? Moja standardowa odpowiedź NIE MIAŁAM KIEDY ( dom, 2 małych dzieci, praca na cały etat i dzienne studia --> to trochę dużo , nawet dla mnie :) )
Weszłam , zdałam na 4,5 , wyszłam i znów się zaczęło..
TY TO MASZ ZAWSZE SZCZĘŚCIE, ZNÓW CI SIĘ UDAŁO itp
A mi się nic nie "udało"
wylosowałam pytania jak inni, miałam tyle samo czasu ma przygotowanie odpowiedzi...
Czy to moja wina że wiedziałam ? Mam przepraszać za to że rzeczy które reszta wkuwa po nocach są dla mnie oczywiste ?
Powinnam przychodzić i jak one siedzieć z zeszytem w ręku i panice w oczach:) Może wtedy zrozumieją że zdawane przeze mnie egzaminy nie są wynikiem szczęścia ... a wiedzy :)
Doszukuje się logiki w ich rozumowaniu, bo często słyszę to NIESPRAWIEDLIWE
tylko nikt nie potrafi mi powiedzieć co

Nitka

ps
dziękuje medycyno .. że jesteś tak logiczna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skądś to znam.
Kilka kierunków studiów rozpoczętych i skończonych, wieczne niekończące się kursy, szkolenia, kilka języków obcych w garści, praca na full etat i po południu. A jak przychodzi się do domu to nie ma siły lodówki otworzyć.

Czy Ty nie jesteś moją ex czasami?
Tu chyba nie ma dobrej rady. Olej albo powiedz. Jak powiesz, musisz się liczyć z możliwością zwarzenia atmosfery, a wtedy umiejętność skutecznego olewania również się przyda ;)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
A co do meritum, ważkości poruszonej sprawy w wątku i jego sedna to ja bym olewał towarzystwo. Od pięt po sam czubek nosa i głowy. Tutaj się nawet nie ma co zastanawiać. Może jakiś fakultet z mechanizmów obronnych i wywierania wpływu na otoczenie?
I tak mi przypominasz moją ex. ;))

ps. Stwór obejrzyj jak chcesz ten film. (już pisałem, ale w tym filmie granica między zdrowym rozsądkiem a paranoją jest tak pięknie elastyczna)

http://www.youtube.com/watch?v=HYVrHkYoY80
trailer wygląda ciekawie :)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Tak na dobrą sprawę to jest dramat psychologiczny z elementami dreszczu :), nazwali pewno thriller, bo to najpewniej gatunek bardziej przez masy pożądany w odbiorze. Wg mnie "Piękny Umysł" się nie umywa do "Shutter Island", choć filmy generalnie zbieżne, bo ukazujące co się tam niektórym pod czaszką dzieje. :)
No przecież sama im mówisz, że się nie uczyłaś, więc wychodzi na to, że ci się udało.
Bo NitkaN źle robisz ;)))
Następnym razem spóźnij się tak z dwie minuty na egzamin. O pierwszej z brzegu "zazdrośnicy" pożycz kartkę od drugiej z brzegu "zazdrośnicy" pożycz długopis, napisz egzam. pierwsza, zaś wychodząc odetchnij z ulgą uffff jak dziś parno na zimnego specjala trzeba.

Miałem kiedyś kolegę jak żem się uczył. Tak robiliśmy. Po czasie stado samo nabiera należytego szacunku.
A ja uważam, że musisz zacząć się uczyć lać na towarzystwo i doceniać uroki samotności.

Wszyscy jesteśmy samotni. Nawet w tłumie znajomych. Tylko niektórzy z nas doszli do perfekcji w udawaniu i na pozór nie wyróżniają się z otoczenia, a inni - jak Karpiński - zajęli się hodowlą świń i kur.
A dlaczego wszyscy są samotni hę ?
Bo to prawda.
Ale why?!
Czy dlatego, że chłopcy zawsze usilnie przekonują, że nigdy nie płaczą, a dziewczynki wbrew sobie odwracają od nich na ulicy wzrok, licząc, że gdy zacisną silnie szczękę uda im się nie uśmiechnąć do chłopców i coś tym pozyskają?
Ja odpowiedź znam, ale za wcześnie dla mnie na wynurzenia tego kalibru.

http://www.youtube.com/watch?v=T6p2Rod_6eI&feature=related
No to jak znasz odpowiedź czego się przewrotnie zapytujesz? :-)))

Tak już jest. Tylko w okresie, gdy człowiek ma siłę i chęć zmieniać świat na lepszy jest przekonanym, że działa wspólnie z kimś tam. Ale złudzenia jak bańki mydlane, póki nie pękną piękne się być wydają.
Raz Cię wybzdyczą, drugi, trzeci, a potem to już samo pójdzie.

W życiu nie należy pytać, czy coś się obróci przeciwko mnie, czy spotka mnie pech, w życiu należy pytać kiedy to będzie. I oczekiwać, że jak ktoś Cię wystawi, to będzie to kumpel. W zależności od szacującego 75-85% ofiar zna sprawców.

C, nie wkręcaj mnie na takie niebezpieczne tematy :-)) Jedynie kurduplowi stojącemu w tłumie wszystko wydaje się przytłaczające. Drągal widzi tylko morze łbów kurdupli.
heheheheheee ok nie wkręcam już. :)
Słuchaj no, Tyś ostatnio łapał kondycję i formę na mecz w nocy.
Tak se wtedy pomyślałem, żeś Ty to rozgrywający na parkiecie jesteś. On nie musi być wysoki.

Posłuchaj tego. Zarąbiste. To dla Ciebie i Ciemy.

http://www.youtube.com/watch?v=4su5b6m_llY
Tak sobie właśnie patrzę, że ktoś zakłada sensowny wątek, a koniec końców my jak pijawki mu się w niego wtryniamy i wykręcamy w kierunku wydm. Siła przyzwyczajenia?
Olewam stado i ogół.
Oni są od patrzenia.
Jak z kim jest o czym rozmawiać to rozmawiam. I wszycho.
A z kim rozmawiam to już wybieram sobie ja.
A empatia???
Hyles euphorbiae mówi, że jest wybitnie empatyczny.
Z zdaniem motyli się liczę.
Correct

"Hyles euphorbiae mówi, że jestem wybitnie empatyczny.
Ze zdaniem motyli się liczę".
Bo to jest jeszcze tak, że my to sobie możemy mieć o sobie jakieś tam zdanie subiektywne.
Typu jestem zebrą czarną w białe paski, albo zebrą białą w czarne paski.
Nieważne.
Ważne też żeby słuchać od czasu do czasu słuchać co mówią o nas osoby obok. Ale tylko te obok z którymi jest o czym porozmawiać i które się szanuje. I wtedy jest kompilacją pod czachą.
A stado zawsze chrzani od rzeczy.
Pewnie tak jest jak mówisz.

Ale mnie osobiście to już się nie chce nikogo słuchać.
Pewnie wynika to z tego, że nie mam ochoty słuchać tych, co by chcieli by ich słuchać.
Zaś ci, których ja bym posłuchał, rzadko kiedy uzewnętrzniają chęć pogadania.

No i z braku laku gadamy sobie na forum :)))

Choćby skały ..... jutro robię wreszcie odkładaną sto tysięcy razy wiśniówkę.
Rozumiem Cię na swój sposób.
Rób koszernie wiśniówkę bez pośpiechu.
Kiedyś może napatoczy się ktoś, kogo chciałbyś chwilę posłuchać.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (259 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Vibracje (42 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Klimatyzacja w biurze (59 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

do góry