Widok

usg 4D Invicta

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam parę pytań:
1. jestem teraz w 20 tydzień ciąży i zapisałam się na usg 4d na 18,04 więc będę wtedy w 22 tygodniu ciąży, słyszałam, że powinno sie je robić koło 24 tygodnia wtedy najlepiej wszystko widać, może powinnam przesunąć wizytę o te 2 tygodnie ?
2. nie miałam jeszcze połówkowego i chciałabym od razu zrobić, czyli rozumiem że za cenę 200 zł mam diagnostyczne+ wygląd dziecka tak ?
3. do tych, które już robiły: czy rzeczywiście tak dokładnie widać np. twarz dziecka ? warto wydać tyle kasy ? :)

z góry dziękuję za odp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
będę wiedziała dziś ok.17.30 bo na 17 mam w Invikcie u dr Brzoski usg 4d :))
juz nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moje maleństwo!!!
1. ja poszłam równo w 20 i dr Brz,óska powiedziała mi, że mogłam przyjść za 2 tyg (ale mój malec jest starszy o 1,5 tyg więc w sumie przyszłam wpore). Moim zdaniem nie musisz przekładać wizyty o 2 tyg później.
2.bada stan zdrowia dziecka i pokazuje jak ono wygląda (czeka tak długo aż malec da się uchwycić-mój był b. ruchliwy)
3. moim zdaniem warto. Twarz było widać idealnie
ja jestem w 23 tygodniu, mam nadzieję,że dowiem się czy będzie Antoś czy Antosia :)))
JEZELI MOZESZ TO PRZESUN WIZYTE!!!MNIE TEZ SZYBCIEJ ZPISALA KOBIETA BO AKURAT ZWOLNIL SIE TERMIN JADNAK DZIDZIA BYLA ZBYT MALA I SLBO BYLO WIDAC. DOSLOWNIE LEKARZ NA KILKA SEKUND WLACZY W KOLORZE ZEBY POKAZAC ZE SLOBO WIDAC A 200 ZL NIE MA.PRZELOZ WIZYTE!!!
w tym linku (na samym początku) masz zdjęcie mojego z usg (tylko zdjęcie robione jest z tv z puszczanej płytki z badania)http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200915-t93417.html?hl=lipcowe#hl

gosiar,
świetne to zdjęcie !!! naprawdę wszystko widać :):):) ale jaja mały człowiek !

sama teraz nie wiem u gosiar wszystko widać dokładnie u madziahome nie bo była za wcześnie ... ja nie wiem czy mój synuś duży czy nie, więc chyba bezpieczniej będzie przełożyć wizytę, tymbardziej, że w tą sobotę miałam juz jedno usg

agutek czekam na Twoją relację :)
nie zapomnij napisać o swoich wrażeniach
Cześć! ja byłam na 4D u dr Puzio. Lekarz zrobił b. dokładne badanie połówkowe 2D (super sprzęt, badanie trwało50 minut), ale 3/4D w ogóle u nas nie wyszło :( Maluch był niekorzystnie ułożony i w miejscach, gdzie było to potrzebne było za mało wód płodowych. Nie mam ani jednego zdjęcia, na filmie nic nie widać... Niestety, tak akurat u mnie wyszło, a raczej nie wyszło.

julka a w którym tygodniu ciąży byłaś ?
Sprawdziłam na wydruku - w 24 tygodniu.

larisa jak tylko wroce to zdam relację :)))
własnie wróciłam.
a więc będziemy mieli chłopca-pięknie pokazał wszystko co ma między nóżkami :)))
co do badania to trwało ok 30 minut.na początku było ciężko coś zobaczyć bo Mały się strasznie ruszał ale się udało.
pani Doktor zbadała maluszka-wszystkie organy, wagę ,długość.co jakis czas przełączała się na usg 4d i wtedy zobaczyliśmy cudne uszko, nosek,usteczka no i pisiaczka :))) mamy 3 cudne zdjecia dla których warto było wydać te 200 zł.no oprócz tego dowiedzielismy się ,że maluszek jest zdrowy
no to gratuluje synka !! :):):):)
a czy nagrali Ci płytkę ?
macie wybrane imię ?
image
tak,nagrali płytkę ale powiem szczerze że chyba pogłabym się bez niej obyć.nagranie trwa prawie 15 minut,ale takich momentów gdzie naprawdę dobrze widać Babelka jest niewiele.
imię wybrał mój mąż juz bardzo,bardzo dawno temu-Antek
cieszy sie,że bedzie mogł do niego mówić Tony-jak jego ulubiony bohater z filmu Chłopcy z ferajny :)))
ha ha ha nieźle to sobie wykombinował :)
bardzo ładne imię, też je brałam pod uwagę, my ciągle walczymy z imieniem i chyba zostanie Dominik :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jakie perfumy polecacie? (78 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry