Widok

osiedle wschód pruszcz gdański

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam:) wątek troszkę z innej beczki... jak się Wam mieszka na tym osiedlu? zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania, stąd pytanie. Czy jest bezpiecznie? Czy jest pełna infrastruktura? Jak z komunikacją z Gdańskiem? Czy są szkoły - podstawowa, przedszkole?
Dzięki za opinie;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja do Pruszcza przeprowadziłam się z Zaspy.Już się przyzwyczaiłam do życia w Paryżu, ale tęsknie za Zaspą. Mam taką nadzieję, że kiedyś tam wrócę. Korki rzeczywiście masakra ! Jeżdżę obwodnicą do Wrzeszcza, czasem komunikacją. Miastem nieporozumienie. Sklepy- dobrze że Tesco otworzyli. Plus w urzędach nie ma kolejek.
Tesco to najwieksza porazka malo zaopatrzony wysokie ceny lepiej robic zakupy w sieci i w biedronkach :)
A co mozecie powiedziec o ul. Obrońców Pokoju i Tysiaclecia? Jak sie tam mieszka?
ja mieszkam od 3 lat w Pruszczu ale po prawej stronie czyli tej bliżej obwodnicy i jeśli chodzi o komunikację to nie jest tak źle. Osiedla wschód nie poleciłabym tylko dlatego że na tamtą stronę Pruszcza prowadzi tylko jedna droga - przez most. Korki są i zawsze będą, raz mniejsze, raz większe. Teraz przez miasto są większe korki bo nie ma przejazdu przez Przejazdowo, na obwodnicy są roboty to samo na Trakcie św. wojciecha, tak więc którędyś Ci wszyscy ludzie muszą przejechać :-(
Witam,
Od 10'u lat mieszkam w Pruszczu. Faktycznie ma on kilka mankamentów.. Mieszkałem na Morenie - rowerkiem do Sopotu, las, wszędzie blisko... taxi po imprezie nie dawało po kieszeni;)

Dziś mam dzieci, więc Pruszcz jest dla mnie idealny. Szkoła podstawowa nr 3 - SUPER (nawet nie ma co porównywać z molochami przy blokowiskach) Przedszkole SUPER.
Ciągle wiele się zmienia na lepsze, korki niedługo będą mniejsze.drogi lepsze, coraz więcej miejsc dla dzieci... no pewno wybrałbym Sopot ale tu nie jest źle;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszedzie sa korki nie przesadzaj

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry