Widok

osiedle wschód pruszcz gdański

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam:) wątek troszkę z innej beczki... jak się Wam mieszka na tym osiedlu? zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania, stąd pytanie. Czy jest bezpiecznie? Czy jest pełna infrastruktura? Jak z komunikacją z Gdańskiem? Czy są szkoły - podstawowa, przedszkole?
Dzięki za opinie;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można jechać obwodnicą ale tylko z rana- tylko patrz, że dziewczyna musiałabym również stać w korkach na moście i na ul.chopina, żeby dostać się do centrum. Potem z górki. Jednak wrcając obwodnicą do domu...znowu ćwiczenie cierpliwości na minimum 40min. Os zastawnej wszyswtko stoi, potem grunwladzka...Z każdej strony wjazd jest do dupy. A co do budowy obodnicy-nie będę się wypowiadać. Wystarczy mi jak patrzę w jakim tempie budowane są u nas autostrady na Euro także to na pewno potrwa hahahahahahaha
Mieszkam w Pruszczu od 3 lat i od tego właśnie czasu żałuję, że moja noga tu stanęła...
Korki non stop, każdy ze znajomych jak ma do nas dojechać, to najpierw lamentuje, a później umawiam się poza domem, w Gdańsku, u znajomych. Usługi na poziomie wiejskim.
Mieszkam w centrum, a i tak biorąc pod uwagę infrastrukturę to wszędzie jest daleko.
Przychodnie są, ale co z tego, skoro poziom leczenia pozostawia wiele do życzenia?
Dodatkowo jest wiele aspektów samej budowy mojego osiedla przez Gedbud. Tanie materiały, wiecznie wychodzące jakieś usterki, złe ocieplenie budynków. Wiem, że z Machem, Poldomem jest tak samo.
Biorąc pod uwagę fakt, że wpakowałam się w kredyt na 35 lat to naprawdę źle trafiłam.
Góra 2 lata i stąd uciekamy.
Wśród znajomych nikomu nie polecam mieszkania w Pruszczu.
Dlatego też przemyśl dwa razy, zanim się tu sprowadzisz. A jak już przemyślisz te dwa razy, to przemyśl kolejne trzy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej z tymi korkami to prawda(najgorszy wjazd do Pr.od godz.17-nastej)ale mozna tez jechac obwodnica i nie ma problemu,a po za tym za 2 lata ma byc obwodnica Pruszcza wiec nie bedzie zadnych korkow... w Pruszczu mam mame na osiedlu wschod i jak do niej jade nie narzekam....
Fiolka,ja mieszkalam w Pruszczu niedaleko osiedla wschod-wszystko tam masz:szkoly,sklepy,przedszkola,a i polaczenia do Gd. nie najgorsze...co poł godz.coś jezdzi....napisz dokładniej jaka ulica Cie interesuje,bede mogla napisac cos wiecej...Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja co prawda mieszkam w innej części Pruszcza ale mogę odpowiedzieć na pare pytań.
Szkoły podstawowe, przedszkola są-i to kilka. I to właśnie bliżej części wschodniej. Także miałabyś blisko. Bezpiecznie nie wiem czy tam jest-na pewno ktoś Ci da znać. Co do komunikacji: są busy, komunikacja miejska, 50 z Tczewa, i wiele prywatnych przewoźników. Niestety nic to nie daje bo dojazd do Pruszcza w godzinach szczytu jest po prostu KOSZMAREM!!!!!!! bardzo żałuję, że kupiliśmy tu mieszkanie właśnie z tego powodu. Zdarzało się, ze z pracy wracałam nawet do 2 godzin (samochodem)stojąc w korkach.Slimacze tempo to tu norma. To samo z rańca. Trzeba szybko wyjechać bo stoi się od początku traktu św. Wojciecha.
Teraz chce stąd ucieć ale niestety pare lat na pewno tu jeszcze będziemy :-(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry